返回列表 回覆 發帖

主教恪守教規,殊堪嘉許

人手流失,教宗都唯有向現實低頭,開列head hunting特別優惠
沙文 發表於 2012/1/20 00:27

你見識少唶
教會本來就有六品神職, 已婚者也可擔當。
回复4#沙文
technically都几复杂啵!天主教神父先要改入圣公会,结完婚又过翻底去『Personal Ordinariate』。梵蒂冈度条咁嘅桥嚟收靓,都搅尽脑汁咯!

ali 發表於 2012/1/20 00:37

估唔到你真係低得咁緊要
事奉教會,一定係只得當神父架咩?
回復  beebeechan
您見識少啫。以前係信公教前有老婆都要踢佢走嘅。

沙文 發表於 2012/1/20 00:39

你又要幾多斤束修?
願聞其詳啵
您出得起幾多?
沙文 發表於 2012/1/20 00:47

你18, 22 咩?
問我:你出得起幾多?
你又唔知你五兜幾呀?
我問番你: 乜料咋?
quote:“事奉教會,一定係只得當神父架咩?”

咁修女都可以嘅。咁修女可唔可以又用过Lee招先过底圣公会, ...
ali 發表於 2012/1/20 00:50

有配偶, 已經不能當修女, 神父。

要拋妻棄子來事奉神明, 只有佛祖才覺是偉大的行為。
陳世美不認妻咩

事奉家庭, 隣里也可以彰影天主的愛架啵。

儒家都有講:修身齊家治國平天下
家都未修好, 如何治國?
未學行先學走
quote:“事奉家庭, 隣里也可以彰影天主的愛架啵。”

之唔系,做乜鬼要做修女, 神父。。。搞到性压抑 ...
ali 發表於 2012/1/20 01:03

結左婚既麻甩佬都可以十分之變態架
quote:“結左婚既麻甩佬都可以十分之變態架”

系咪有野要分享?
ali 發表於 2012/1/20 01:07

你要到, 

18-22, 制服誘惑加送 BDSM,
high 爆你
quote:“結左婚既麻甩佬都可以十分之變態架”

系咪有野要分享?

算啦,唔撩爆你嘅伤心事。。。做人厚道 ...
ali 發表於 2012/1/20 01:24

又來自我陶醉一番?
識得摺埋係好事既
高級模式 | 發新話題
換一個