返回列表 回覆 發帖

基督教都同意食人

到新約時代就更加百無禁忌,主耶穌更設宴教導宗徒食人肉飲人血 -- 至今基督徒都有定期食人肉之practice.仲餵埋入口添。

沙文 發表於 2012/1/17 00:09

那首先你得要信那塊威化餅是耶穌的肉, 杯內的葡萄酒是耶穌的血先啵.

未學行, 你便學走.
仆死你.
我信那塊威化餅是耶穌的肉, 杯內的葡萄酒是耶穌的血。
走江湖一定唔會一尐法術都冇嘅 ...
沙文 發表於 2012/1/17 00:32

是啊, 每次主祭神父祝聖完酒餅後都會高唱: 信德的奧蹟!
是啊, 每次教徒食完人神父都會高唱: 信德的奧蹟!
沙文 發表於 2012/1/17 00:52

你錯了,
領罷聖體後是不唱「信德的奧蹟」的.

去一次彌撒學下野先哩
你錯了,  我話頭先聽唔清楚,神父就會再唱過我聽。
去一次彌撒了解下神父幾肯幫人先哩 ...
沙文 發表於 2012/1/17 01:13

你錯完又錯
彌撒中,信德的奧蹟只唱一次。
做了神父也可以還俗唶.
連兒子都當祭品,又教人吃人肉 喝人血~~所以基督教是教人當禽獸嘛
666 發表於 2012/1/17 06:53

那把別人兒子當祭品便是好教?
連兒子都當祭品,又教人吃人肉 喝人血~~所以基督教是教人當禽獸嘛
666 發表於 2012/1/17 06:53

現代人在兒子未可以出世前便祭給了:家庭計劃, 經濟繁榮, 美好生活, 個人享樂, 優質生活.....
是教人當禽獸嘛!

現今每年有 36-53 千萬胎兒 (不知是阿瑪肋人嬰兒的多少倍) 在醫院墮胎手術中給攪碎. 比反基說耶和華殺的人還要多幾倍

36-53 千萬胎兒!!!!
當堂使這個都變得小兒科了!
墮胎大都是基督國家搞的,佛教國家一般都會節育不出生
...
666 發表於 2012/1/17 08:21

噢...是這樣的嗎?
不過, 統計數字卻是說著不同的話囉:

http://www.guttmacher.org/pubs/journals/25s3099.html

亞洲國家是墮胎高的地區......嗯...
亞洲不是信佛的人多嗎?

是呀, 這些兒童真慘,
我們可以做甚麼呢?

當佛徒拿著木魚為災民眾生敲經吟唸喃嘸阿尼陀佛
菩提本無樹,明鏡亦非臺,本來無一物,何處惹塵埃
的時候....

基督徒是跑往當地向需要的人派糧食:

哇, 你搬了這麼多字, 累嗎?
早抖哩
回復  beebeechan

做了神父也可以還俗, 咁信德的奧蹟唱多一次就更加得啦
唱得愈多,聖子肉就愈好味嘛 yum ...
沙文 發表於 2012/1/18 20:11

你在浴室廁所內唱幾多次都得。
彌撒中神父就只唱一次。
係咪您冇叫 encore 呀?神父除咗性慾之外都有表演慾嘅
沙文 發表於 2012/1/18 20:26

不用叫 encore。
彌撒日日有,一日幾台。
全港咁多聖堂, 每個鐘都有彌撒在舉行, 鐘意聽既聽成日都得。
但每台彌撒只唱一次。
我使唔使要你呢個門外漢來為我闡述彌撒程序先?

你同我去一次彌撒, 你咪一清二楚囉。
您又係帶我去您嗰間縮骨教堂有卵用咩?您揾啱咗正規嘅教堂先啦
沙文 發表於 2012/1/19 04:17

define: 正規嘅教堂

(係咪只得兩個車位既就是不正規?)
得兩個車位,妨礙教友突然遭受神職人員侵犯時迅速撤離現場,即是failed to 為教友設想啦。
做到了教友們最 ...
沙文 發表於 2012/1/19 05:32

真白痴得緊要
我去屙屎好過!
得兩個車位又真係幾白痴
沙文 發表於 2012/1/19 05:50

香港地, 在灣仔有笪地, 要黎做車位仲白痴
(你早日返加拿大耕田打獵哩)
教堂都肯白痴咗兩個啦
沙文 發表於 2012/1/19 05:56

有車無位擺, 一樣係白痴
===========
基督教徒道德低落,信教反導至社會更大傷害,提昇更高的謀殺、墮胎,性雜交 ...
666 發表於 2012/1/19 06:20

做乜唔夠講呀?
要轉台既?

您連信德的奧蹟唱幾多次都未識計就米再係度獻世啦
沙文 發表於 2012/1/19 08:10

我都費事同你呦

講到彌撒程序,
你估呢到既版友會信你講多些, 還是信我講呢?

不自量力, 班門弄斧
哈...24樓既野都無錯,
係你唔識睇唶

你虛心小小, 或者我都會指教下你既
高級模式 | 發新話題
換一個