返回列表 回覆 發帖

真耶穌 聖靈充滿時會說方言

基督教其中一個教派,真耶穌基督,
他們得到聖靈的人在禱告時,
舌頭會不由自主的發出RU~~的聲音,
他們稱之為講方言,
我想問問舌頭也會發出RU的聲音的人,
你們的感想是什麼,
如果你們已經不信教了,還是會不由自主的發出RU的聲音嗎???
還有其他人有什麼感想???
回覆 51# beebeechan

up您唔識而又不能識嘅聖經
回覆  beebeechan
您吔冇聖靈恩賜就梗係唔識講方言啦。係堅料旗艦店就不只識講, 仲有即場傳譯服務:

12:7 ...
沙文 發表於 2013/3/2 02:14

真係學姣boy 話齋:
UP乜能呀你?
hellboy 發表於 2013/3/1 14:17
回覆 42# beebeechan
您吔冇聖靈恩賜就梗係唔識講方言啦。係堅料旗艦店就不只識講, 仲有即場傳譯服務:

12:7聖靈顯在各人身上、是叫人得益處。
12:8這人蒙聖靈賜他智慧的言語.那人也蒙這位聖靈賜他知識的言語.
12:9又有一人蒙這位聖靈賜他信心.還有一人蒙這位聖靈賜他醫病的恩賜.
12:10又叫一人能行異能.又叫一人能作先知.又叫一人能辨別諸靈.又叫一人能說方言.又叫一人能翻方言。
不過樹大有枯枝,其實我一啲都唔覺得天主教的附屬組織講方言有咩咁出奇,本身天主教就喺不知所謂,介意 ...
hellboy 發表於 2013/3/1 14:20

對住你, 我都想講方言: 爆粗, !)(@&!&*&#&U$JK@*, 幹這個幹那個
唔需要有甚麼神恩異能
回覆 39# beebeechan

請問性侵男童的神父不是教廷承認的嗎?
同你好熟呀, 問我私人野做乜
beebeechan 發表於 2013/3/1 14:16

我無控告啲乜野,在#17暗示控告講方言是邪教的是你,我只喺人證。我見證着天主教講方言。 ...
hellboy 發表於 2013/3/1 13:29

不過樹大有枯枝,其實我一啲都唔覺得天主教的附屬組織講方言有咩咁出奇,本身天主教就喺不知所謂,介意的是BEEBEECHAN你啫。
beebeechan 發表於 2013/3/1 14:16

咁都叫私人野?咁你扮長老丫嘛,我緊喺要核實你的資格咖。
不過你話你在天主教咁耐,即喺有幾耐呀?
hellboy 發表於 2013/3/1 14:15

我在天主教咁耐, 未講過方言, 也無人對我講過方言, 更無教友以講方言作為號召
你做了一陣團友就見 ...
beebeechan 發表於 2013/3/1 14:02

不過你話你在天主教咁耐,即喺有幾耐呀?
我在天主教咁耐, 未講過方言, 也無人對我講過方言, 更無教友以講方言作為號召
你做了一陣團友就見 ...
beebeechan 發表於 2013/3/1 14:02

即喺話你可能喺天主教眼光唔夠廣闊,見嘅野唔夠多囉,除左參加善會,仲要參加多啲活動咖嘛。
我無控告啲乜野,在#17暗示控告講方言是邪教的是你,我只喺人證。我見證着天主教講方言。 ...
hellboy 發表於 2013/3/1 13:29

你做了一陣團友就見到咁多野, 真係你對眼撞邪未定
最弊主控係你,証人也是你,還想做埋判官哩。
beebeechan 發表於 2013/2/28 21:03

我無控告啲乜野,在#17暗示控告講方言是邪教的是你,我只喺人證。我見證着天主教講方言。

你唔信就算,MD仔

hellboy 發表於 2013/2/28 19:18

係你要在算,
我就一定唔信
回覆  beebeechan

很不幸,我是指教廷承認的支派。

噎輸雞闍 發表於 2013/2/28 18:23

教廷承認?

白膠得有點似中國承認釣魚台是中國有主權的日本領土。
我喺人證,唔喺律師,喺我親眼親耳睇住佢地講方言,而且我都有講,我以我的反基督尊貴身份名義起誓,你唔 ...
hellboy 發表於 2013/2/28 19:18

最弊主控係你,証人也是你,還想做埋判官哩。
點解要我為你既九翕去求証。
舉証責任在你,係你話呢個會聚會時講方言 ...
beebeechan 發表於 2013/2/28 15:16

我喺人證,唔喺律師,喺我親眼親耳睇住佢地講方言,而且我都有講,我以我的反基督尊貴身份名義起誓,你唔信就算,MD仔。
回覆 20# beebeechan

很不幸,我是指教廷承認的支派。
要是將基督教衍生的冒牌加上,那奧姆真理教、上帝救世人飛碟會都算上了。
你唔信喺你笨啫,自己又唔識去求證,
hellboy 發表於 2013/2/28 15:05

點解要我為你既九翕去求証。
舉証責任在你,係你話呢個會聚會時講方言
咁我好有理由相信係你天,基不分。
濫交女,都唔肯定個肚係邊個經手。 ...
beebeechan 發表於 2013/2/28 14:58

你唔信喺你笨啫,自己又唔識去求證,我見過我緊係肯定講方言呢壇野天主教有份啦,真喺好懷疑你喺咪啲MD仔,你心愛既天主教似乎好想天基合一哦.尤其是那個「團體」,又唱新教歌,又講方言。
高級模式 | 發新話題
換一個