返回列表 回覆 發帖

真耶穌 聖靈充滿時會說方言

回覆  beebeechan

佛教徒認為六字真言是有意義的,所以不是不自覺發出,而是特意念出。
不過我不信佛,所以也懶地去了解。
至於基督徒聖靈充滿時,若是不自覺發出RU音,也不見的是甚麼外鬼入侵。這可能是人沉浸在某種情緒下的自然反應吧。
至於那些想校地反基者,就自己去笑吧,我不信基督(甚至反感其教義),但我不認為哲ˋ有核可校的。
噎輸雞闍 發表於 2013/2/27 18:37

身為一個離教者,我也試過所謂的說方言,所謂的情緒,對於我自己,我只是想嘗試和合群才去這樣做。
返埋d咁既教會, 唔怪得知你要走夾唔抖
走得快好世界
beebeechan 發表於 2013/2/28 02:04

我試過講方言的時候在你最心愛的天主教。
這個名詞:支派, 實可圈可點.
這些支派是經總公司授權開設的耶?
冒牌貨就有之. ...
beebeechan 發表於 2013/2/28 10:35

天主教堂區教會算唔算冒牌貨,你話囉。
天主教無冒牌

只係你會九翕。
beebeechan 發表於 2013/2/28 14:25

但喺天主教講方言。
http://www.ris.org.hk/about.html
天主教無冒牌

只係你會九翕。
beebeechan 發表於 2013/2/28 14:25

但喺天主教講方言。
http://www.ris.org.hk/about.html
hellboy 發表於 2013/2/28 14:26

喺唔喺激到啤一聲呢?
中文黎喎。。。乜方言先
教你用客家話祈禱呀?
beebeechan 發表於 2013/2/28 14:44

佢地興祈禱會既時候講方言呀,白痴。
咁我好有理由相信係你天,基不分。
濫交女,都唔肯定個肚係邊個經手。 ...
beebeechan 發表於 2013/2/28 14:58

你唔信喺你笨啫,自己又唔識去求證,我見過我緊係肯定講方言呢壇野天主教有份啦,真喺好懷疑你喺咪啲MD仔,你心愛既天主教似乎好想天基合一哦.尤其是那個「團體」,又唱新教歌,又講方言。
點解要我為你既九翕去求証。
舉証責任在你,係你話呢個會聚會時講方言 ...
beebeechan 發表於 2013/2/28 15:16

我喺人證,唔喺律師,喺我親眼親耳睇住佢地講方言,而且我都有講,我以我的反基督尊貴身份名義起誓,你唔信就算,MD仔。
最弊主控係你,証人也是你,還想做埋判官哩。
beebeechan 發表於 2013/2/28 21:03

我無控告啲乜野,在#17暗示控告講方言是邪教的是你,我只喺人證。我見證着天主教講方言。
我在天主教咁耐, 未講過方言, 也無人對我講過方言, 更無教友以講方言作為號召
你做了一陣團友就見 ...
beebeechan 發表於 2013/3/1 14:02

即喺話你可能喺天主教眼光唔夠廣闊,見嘅野唔夠多囉,除左參加善會,仲要參加多啲活動咖嘛。
我在天主教咁耐, 未講過方言, 也無人對我講過方言, 更無教友以講方言作為號召
你做了一陣團友就見 ...
beebeechan 發表於 2013/3/1 14:02

不過你話你在天主教咁耐,即喺有幾耐呀?
同你好熟呀, 問我私人野做乜
beebeechan 發表於 2013/3/1 14:16

咁都叫私人野?咁你扮長老丫嘛,我緊喺要核實你的資格咖。
同你好熟呀, 問我私人野做乜
beebeechan 發表於 2013/3/1 14:16

我無控告啲乜野,在#17暗示控告講方言是邪教的是你,我只喺人證。我見證着天主教講方言。 ...
hellboy 發表於 2013/3/1 13:29

不過樹大有枯枝,其實我一啲都唔覺得天主教的附屬組織講方言有咩咁出奇,本身天主教就喺不知所謂,介意的是BEEBEECHAN你啫。
高級模式 | 發新話題
換一個