返回列表 回覆 發帖

請問,這當中有幾多謬誤?

beebeechan話,耶和華是上帝,在一萬年前用「丁」一聲的方式創造出有45億年歷史的地球和137億年歷史的宇宙,就如同用「丁」一聲方式創造出一個20歲的青年,我雖然覺得好硬膠,不過也想看看你們可以從他這個觀點中找出幾多謬論,我要應付佢啲謬論已經有啲頭痛,所以要借助一吓你們的力量,唔該。
回覆 276# hellboy

爆粗口不是很在行??   還道歉耶!!不用道歉阿  爆粗口很行幹嘛道歉??   也不要罵輸人便跑去找管員哭哭  別哭哭阿  大不了以後我跟你對罵不催你便是了   你慢慢想好慢慢打好我再回罵你   我可是讓你啦  別哭哭阿   哈哈哈哈
我的意思是,你其實是受害者,當然需要受到體諒。
你咁低EQ, 兩三帖就撻著你哩....
beebeechan 發表於 2012/5/6 22:59

我唔會,我之前對你爆粗,sorry,因為我喺把你當成了普通人來看,普通人會咁諗野可以算是離普,喺我唔好,我忘記左對你們這些基督徒喺需要多點體諒,因為你被迷惑了很久。
唉呦  靠北咧  你今天怎麼語氣變那麼噁心啦   你是昨天被牧師抓去搞屁眼  心情不錯吼   不然怎講話 ...
Guest from 111.252.64.x 發表於 2012/5/7 02:25

對於基督徒來講,愛心是最重要的德行,這種德行我當然也要有。
你知就最好,那你便好好地與我討論一吓,最多我對你溫柔一點,盡可能,我都寧願同你做個朋友,不想與你為 ...
hellboy 發表於 2012/5/6 14:30

你咁低EQ, 兩三帖就撻著你哩....
我係對你講唶, 有你聽到我支野咪得囉。
beebeechan 發表於 2012/5/6 04:27

你知就最好,那你便好好地與我討論一吓,最多我對你溫柔一點,盡可能,我都寧願同你做個朋友,不想與你為敵,我寧願慢慢用這個世界的愛來感化你。當然,我亦覺得你想改變我是一件很有趣的事,我也想測試自己現今的抵抗力有幾高。但有一樣野我希望你應承我,就是無論日後如何,如果我的心靈沒有淪陷,或者無論我對你有幾好,你不可以老屈我是基督徒,你可不可以做到?
你即管講多啲呢啲侮辱性說話,看看仲有無人聽你支笛?
hellboy 發表於 2012/5/5 09:31

我係對你講唶, 有你聽到我支野咪得囉。
你無腦唶......我仲有嘛
beebeechan 發表於 2012/5/5 09:21

你即管講多啲呢啲侮辱性說話,看看仲有無人聽你支笛?
終於比我駁到無野講喇?
hellboy 發表於 2012/5/5 09:19

你無腦唶......我仲有嘛
你痴完先哩.
beebeechan 發表於 2012/5/4 22:31

終於比我駁到無野講喇?
你痴完先哩.
辯不過我唶, 唔係咁躁火, 你辯唔過我係應份事哩.
beebeechan 發表於 2012/5/4 22:14

好,你想混水摸魚呃啲觀眾,以為你那些歪論未比我踢爆晒,我就收翻哂啲火,用文武火慢慢同你玩。
你咁既質素, 我再同你論都有失我身份哩,.

你去食粒藥, 或去廁所出出火.....無咁躁呀 ...
beebeechan 發表於 2012/5/4 22:14

你有質素?你智慧咁低,用腦諗吓都知你肯定根本就除左基督徒之外咩身份都無啦!
妖你老母抄花蟹,你到底喺咪痴現線架?人地個仔同阿爸阿媽鬧交鬧到又爆粗又盛,你最多咪教佢阿爸阿媽一巴扯落去,再唔喺攞滕條打佢一鑊,教仔即,有幾閒,打左就乖架啦,扶你阿麼,親生子女你叫人殺左佢就喺為左嘈交?你仲話呢啲咁痴線嘅教訓喺寶?好心你唔好害人啦,妖你老母**BEEBEECHAN!
.

扶你阿麼抄花蟹
hellboy 發表於 2012/5/4 21:43

你咁既質素, 我再同你論都有失我身份哩,.

你去食粒藥, 或去廁所出出火.....無咁躁呀
辯不過我唶, 唔係咁躁火, 你辯唔過我係應份事哩.

你無知識, 無資料, 無搜集, 無邏輯, 無腦.......一張臭口無乜可能辯嬴人.
若望一書 4:16
我們認識了, 且相信了天主對我們所懷的愛。天主是愛,那存留在愛內的,就存留在天主內,天主也存留在他內。

beebeechan 發表於 2012/5/3 22:33

呢個世界喺物競天擇,適者生存,我身邊愛我的人很多,但那個想冒認做創世主的耶和華就算有其真身都肯定只會是一個恨我們全人類恨到入骨的那分兒。
瑪竇福音 22:39
你應當愛近人如你自己。
全部法律和先知,都繫於這兩條誡命。」

你班基督徒有資格同人講「愛人如己」咩?你地連自己都唔愛呀,點愛人如己呀?
咁既福利, 比得上現在的勞工法例.
beebeechan 發表於 2012/5/4 21:54

香港人辛苦做野雖然辛苦,但活得有尊嚴,而且仲可以好享受生活,但奴隸呢?連食都食唔飽呀,仲要比人虐待。
22:20
對外僑,不要苛待和壓迫,因為你們在埃及也曾僑居過。
對任何寡婦和孤兒,不可苛待;

以賽亞9:17 所以主必不喜悅他們的少年人,也不憐恤他們的孤兒寡婦‧因為各人是褻瀆的,是行惡的,並且各人的口,都說愚妄的話‧雖然如此,耶和華的怒氣還未轉消,他的手仍伸不縮‧
21:2
假使你買了一個希伯來人作奴隸,他只勞作六年,第七年應自由離去,無須贖金。
.
hellboy 發表於 2012/5/4 21:48

咁既福利, 比得上現在的勞工法例.
高級模式 | 發新話題
換一個