逃出魔幻紀
我用慣google 上網,而家傳得甚囂塵上的google打柴如果成為現實,谷歌一掹插蘇,我去邊個平臺搵返呢個討論區以繼續討論基督嘅話題呢?百度?新浪?請抽刀網主俾啲建議,以防患於未然。多謝!
上流寄生族
我用慣google 上網,而家傳得甚囂塵上的google打柴如果成為現實,谷歌一掹插蘇,我去邊個平臺搵返呢個討論 ...
谢谢先生逃出魔幻紀 發表於 2021/7/5 23:51
抱歉先生不明白,google不会打柴。建议仙人指路有关的“新闻”。谢谢先生。
leefeng
我用慣google 上網,而家傳得甚囂塵上的google打柴如果成為現實,谷歌一掹插蘇,我去邊個平臺搵返呢個討論 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/7/5 23:51

不要再四圍傳呢啲基督邪教害人喇,積下德吧啦!

香港邪教駭人聽聞 借基督之名縱欲,性工作者做導師在大學校內集體淫亂

基督教如何扭曲信徒道德觀

迷信背後的真相~你醒過來了嗎【搞宗教014】

为什么我对基督教完全改观?!扭曲的圣经价值观与对儿童的洗脑
逃出魔幻紀
不要再四圍傳呢啲基督邪教害人喇,積下德吧啦!

香港邪教駭人聽聞 借基督之名縱欲,性工作者做導師在大 ...
leefeng 發表於 2021/7/6 03:00

你從未踏足過香港,本帖議題對你沒影響,我希望網主指點。
抽刀斷水

google最基本既服務係搜尋器,本網登錄咗google,搜尋時會指向本網,但並唔代表呢度既存在一定要靠google,只係可能少咗人知呢度既啫。

比喻:我用手指指向月亮,如果我縮咗隻手指,月亮不會因此而消失,而只係旁人唔會因著我隻手指而抬頭望月。

呢度網址咁易記,你唔係記唔到下話:https://exchristian.hk

google 既瀏覽器 chrome,仲有大量替代品,呢樣又唔駛擔心。

反而用android機既朋友,應該知道畀google收購咗,咁將來就未必用到,或者無法升級、用唔到google play,跛下跛下,到時可能要改用鴻蒙

到時離教IG可能用不到了(IG是Facebook的),如是我再找替代品吧。

上述就是如措施生效後的風險評估。
抽刀斷水
抱歉先生不明白,google不会打柴。建议仙人指路有关的“新闻”。谢谢先生。 ...
上流寄生族 發表於 2021/7/6 01:54

外媒指香港政府擬立「反起底」法 FB、Twitter、Google 威脅將撤出香港 - 香港 unwire.hk
逃出魔幻紀
google最基本既服務係搜尋器,本網登錄咗google,搜尋時會指向本網,但並唔代表呢度既存在一定要靠g ...
抽刀斷水 發表於 2021/7/6 12:16

明白,多謝指教。同我估計差唔多,到時我呢D電腦盲都係靠盲中中撞下撞下。
上流寄生族
抱歉先生。“有心人”唯恐天下{尤其特区}不乱一再煽风点火。
上流寄生族
google最基本既服務係搜尋器,本網登錄咗google,搜尋時會指向本網,但並唔代表呢度既存在一定要靠g ...
抽刀斷水 發表於 2021/7/6 12:16
首先常常重重谢谢兄。
请问兄,

>被捕的中學教職員

什么中學?谢谢谢谢。

國安案好得人驚:疑犯計劃【虫蛀;;;炸彈】襲擊公共設施目的為引致
大量公眾傷亡 ...https://www.bastillepost.com › hongkong › article › 87...
— 警方國家安全處瓦解一個港獨組織「光城者」圖謀策劃恐襲,拘捕9人。被捕 ... 據了解,被捕大學及中學教職員提供資金予中學生策動恐怖襲擊。
抽刀斷水
我不知道啊。
旁觀者
你從未踏足過香港,本帖議題對你沒影響
逃出魔幻紀 發表於 2021/7/6 08:46

基督邪教為害天下,無論住在那裏,都有責任和義務大力鞭撻。