beebeechan
名字「恩來」,有「蒙恩而來」既意思,配合愛民如子既造型,好難令教徒及慕道者唔會FF。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/3/8 11:12

Rebecca 呢個咁普通既英文名, 
其實係指「被綁, 綑, 紮」意思。
咁叫 Rebecca的女仔, 係咪好難令麻甩佬唔以為佢鍾意咁玩........
leefeng
人地個網只係講周恩來係紹興人, 唔可以話講錯吖。

去到你把膠口, 就變咗:紹興係佢出生地, 所以亂9 翕? ...
beebeechan 發表於 2022/3/8 05:42

係啵,你出生地係淫窟賤種基篤教個窿,幾時身份證又寫上香港人?重唔快d改番!
你把膠口同個膠腦的確係充滿淫穢色情,已經足夠證明你係從淫窟賤種基篤教個窿生出黎的禍害天下的淫亂賤種,
「離教官網」可以證明!
你亦趴好, 受旁觀者主持深度插你屁眼儀式!

.
beebeechan
係啵,你出生地係淫窟賤種基篤教個窿,幾時身份證又寫上香港人?重唔快d改番!

leefeng 發表於 2022/3/9 01:07

幾時身份証可以俾你寫上「香港人」嘎?
你呢啲係黃C港獨份子嚟, 用國安法拉九你.....

真係插你個窿都怕整污糟我碌棍
beebeechan
你把膠口同個膠腦的確係 ...
leefeng 發表於 2022/3/9 01:07

其實我都幾鍾意睇到你爆狠哂粗咁回應架
因為你愈粗, 說明我碌檑漿棍挺得你愈深, 真係頂心又頂肺
沙文
教徒都可以逆向思維,見到國家領導全部都不信耶穌,其實都係職業上既需要,仲可以創作故事,其實佢地係扮唔 ...
抽刀斷水 發表於 2022/3/4 22:43

我嘅approach啱啱相反。有呢一個諗法,自己知就算, 唔好講出嚟

"唔好講出嚟"亦都係我同教徒相處之道很重要的一環

唔講出嚟,就冇人可以駁到你啦。

咁點解我又要講出嚟呢?
係因為唯物辯證法內部矛盾的體現

我哋咁樣係冇違反原則嘅, 相反地好似幫耶穌收屍亞利馬太的約瑟咁就唔掂, 信耶穌係冇得咁瀨貓唔認㗎
羅馬書 10:9 你若口裡認耶穌為主,心裡信神叫他從死裡復活,就必得救。
沙文
而且您嘅思維太容易被導入盲點。對於周總理等人,信唔信耶穌根本唔係concern. 大家真正有興趣的是:您估佢地真係信另一位猶太佬馬克思咩?are you kidding me
抽刀斷水
信馬克思就唔可以信耶教,咁信耶教可唔可以信馬克思?
leefeng
幾時身份証可以俾你寫上「香港人」嘎?
你呢啲係黃C港獨份子嚟, 用國安法拉九你.....

真係插你個窿都怕 ...
beebeechan 發表於 2022/3/9 02:36

你們基督教徒不是十分戀棧香港人身份(不是中國人)同大陰帝國既咩?
基督教徒街頭巷尾拉曬橫幅「耶穌你老尾不來我邀請,耶穌你老尾來了我們基督教徒帶路架」?
你呢件基督教徒又扮失憶?

.
leefeng
因為你愈粗, 說明我碌檑漿棍挺得你愈深, 真係頂心又頂肺 ...
beebeechan 發表於 2022/3/9 03:03

你碌檑漿棍插咗入馬利亜度,你個神冇屋住你真係頂心又頂肺囉!

沙文
回覆 47# 抽刀斷水

特事特辦, 有undercover任務就得
    https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%9D%8E%E5%84%B2%E6%96%87
沙文
仲有一位特事特辦, 幫毛主席湊仔嘅牧師
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%91%A3%E5%81%A5%E5%90%BE
beebeechan
回覆  抽刀斷水

特事特辦, 有undercover任務就得
沙文 發表於 2022/3/10 07:27

點解無喇喇要共產黨員要簽承諾書?

你會唔會叫黨員簽承諾書唔好去火星?

「簽承諾書」一事實在是反映了當今不少黨員都來信仰 (係咪信基督教就唔知勒), 但近十年內地基督徒增長速度來看, 無理由當中無黨員既, 所以先要簽承諾書, 止一止。黨員基督徒增長速度使領導們有點擔心就真。
出谷紀第一章, 法魯擔心以色列人係咁生, 生, 生, 人口太多成威脅, 先要搞啲屎橋出嚟。

好比點解要貼個提示牌?

其實就係因為有很多人不上前一步, 瞄不準
抽刀斷水
回覆 52# beebeechan

呢個理論幾有趣~

咁大公教會接納教徒,由慕道、堅振到洗禮咁鬼多手續,係咪都係反映咗好多人慕慕吓道就唔鬼信?
beebeechan
回覆  beebeechan

呢個理論幾有趣~

咁大公教會接納教徒,由慕道、堅振到洗禮咁鬼多手續,係咪都係 ...
抽刀斷水 發表於 2022/3/10 12:52

一早就睇穿你係假慕道哩,
假的真不了!

返過慕道都知道不是先堅振才領洗的, 是先領洗才可以堅振。
beebeechan
回覆  beebeechan

係咪都係反映咗好多人慕慕吓道就唔鬼信?
抽刀斷水 發表於 2022/3/10 12:52

呢個又的確係, 慕道平均要一年半時間, 每個星期一次要去聽人講耶穌,要通過「收錄禮」「甄選禮」「考核傅油禮」才是領洗。目的也是領洗前要三思, 明白信甚麼才洗, 不是玩玩下, 搞搞震(好似你咁)的事。不同一些教會觸電咁企起身就話決志, 信耶穌, 係兄弟, 一時衝動。
上流寄生族
因為你愈粗, 說明我碌檑漿棍挺得你愈深, 真係頂心又頂肺 ...
beebeechan 發表於 2022/3/9 03:03
变态佬
基督徒
上流寄生族
请问兄是不是政府正式决定?如是则大快人心。谢谢谢谢谢谢兄。
你碌檑漿棍插咗入馬利亜度,你個神冇屋住你真係頂心又頂肺囉!

leefeng 發表於 2022/3/10 01:57
上流寄生族
假的真不了!

返過慕道都知道不是先堅振才領洗的, 是先領洗才可以堅振。 ...
beebeechan 發表於 2022/3/10 17:35
基督教神经病,假的,真不了!
https://exchristian.hk/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=140334&ptid=14009
抽刀斷水
假的真不了!

返過慕道都知道不是先堅振才領洗的, 是先領洗才可以堅振。 ...
beebeechan 發表於 2022/3/10 17:35

慕道一定要去慕道班既咩?在家動態慕道唔可以麼?
沙文
講到天花龍鳳,始終都要落番黎唔好太離地。我舉一個簡單例子,大家就會考慮信教。
譬如您bno去做2等公民, 如果您係教會成員,搵屋、搵工、同lang仔搵學校都會多咗connection. 較為著數。如果信Episcopal Church就更加著數

相反如果您冇神論,世界上冇一個冇神論community似教會咁有組織畀您攞著數。

所以信教有其社會功能,即使明知佢嘅信仰內容搵笨仍有加入的價值。不論冇神論有幾正確,但係就拍馬追唔到其實用功能。
所以,領導信教都好合理喎,毛主席都要靠牧師幫佢湊仔啦。所以,唔止教徒會認為領導其實信耶穌,我都係咁諗。
有需要,唔信先笨7