逃出魔幻紀
什麽軸心,從來冇加入過,遑論退出。睇三行已罷。但我承認我同richard dawkins係軸心,不過唔知佢肯唔肯認
...
沙文 發表於 2023/3/10 10:48

你唔睇唔緊要,自然有其他需要嘅人睇,因為呢度都有許多潛水百姓係屬於天主嘅。你間接協助傳福音救人救靈,都係執行緊天主指派嘅任務。
下流寄生虫
我唔會只是為發洩,駡逃出魔幻紀是必須的,這樣才可以幫助到站在迷茫路口的他們/想離教者看清真相!

講 ...
leefeng 發表於 2023/3/9 02:02

兄此鸿文【一如 - 黄飞鸿(天地有正气
有2 句揭露基督教之本质,好好,
:::

反中卖国

仇中护基

《SEO tag,对联》
沙文
回覆 121# 逃出魔幻紀

我從來唔介意執行天主任務。我生仔您可以話係執行天主任務。
但我都可以話您執行反基任務,而且係直接添。講埋尐聽三句就打喊路,潛在慕道都問: 屌,要瞓覺點解唔返屋企攬住老婆執番一劑先?起碼冇教堂pews咁硬
您執行反基任務好過我, you have always been doing better than me.   
beebeechan
回覆  逃出魔幻紀

但我都可以話您執行反基任務,而且係直接添。講埋尐嘢聽三句就打喊路,潛在慕道都問: 屌,要瞓覺點解唔返屋企攬住老婆執番一劑先?
沙文 發表於 2023/3/10 20:26

少, 你估講天主道理係做騷, 棟篤笑咩....
保祿講道時都有人恰眼瞓碌咗落樓哩...見宗徒大事錄第20 章

(又無可否認, 新教教會出嚟俾佢上台講道嗰啲牧師, 把口係滑啲....係拉到客既)

(韓國啲邪教仲搵靚女, 嫩模(如方先生的前邪教女友) 上台傳道, 講野...唱埋歌仔表演)
沙文
所以貴教church吸取教訓, 不設 upper Circle, balcony, boxes,mezzanine, 只有劇院才有

天主教堂只有前座.......後座

咁就永冇跌死人
beebeechan
所以貴教church吸取教訓, 不設 upper Circle, balcony, boxes,mezzanine, 只有劇院才有

天主教堂只有前座 ...
沙文 發表於 2023/3/10 21:55

參觀多啲教聖堂哩
唔少都有樓上雅座架

坐山頂既真係請勿靠近欄竿
沙文
回覆 126# beebeechan

fence咁高,姚明都跌唔死
沙文
(又無可否認, 新教教會出嚟俾佢上台講道嗰啲牧師, 把口係滑啲....係拉到客既)

(韓國啲邪教仲搵靚女, 嫩模(如方先生的前邪教女友) 上台傳道, 講野...唱埋歌仔表演)
beebeechan 發表於 2023/3/10 05:36

咁你又唔使長他人氣嘅, 佢都拉唔到我

反而有條新教女獻身畀我㖭

beebeechan
咁你又唔使長他人志氣嘅, 佢都拉唔到我

...
沙文 發表於 2023/3/10 22:18

唔好咁超積住喎
好似打麻雀, 打16圈, 依家先係12圈, 仲有4 圈喎...
峰迴路轉, 後4圈輸到你仆在路邊都得
正如格林多前書7咁講:
倘若某弟兄有不信主的妻子,妻子也同意與他同居,就不應該離棄她;
13倘若某婦人有不信主的丈夫,丈夫也同意與她同居,就不應該離棄丈夫,
14因為不信主的丈夫因妻子而成了聖潔的,不信主的妻子也因弟兄而成了聖潔的;不然,你們的兒女就是不潔的,其實他們卻是聖潔的。

好多例子都係女人先信, 然後搞軟咗老公
(老婆話齋: 睇你硬得幾耐!)
beebeechan
咁你又唔使長他人志氣嘅, 佢都拉唔到我

...
沙文 發表於 2023/3/10 22:18

至少拉到你同佢去下教會
又引你讀下經....連耶穌派遣72, 定係70個門徒出去咁細微細眼既你都知....肯定讀經唔少
沙文
回覆 129# beebeechan

斷水都睇得出:
    "你都被視為敵基督反基架啦,或者輕啲頑石點極唔明,我諗你老婆都由9得你。"
沙文
至少拉到你同佢去下教會
又引你讀下經....連耶穌派遣72, 定係70個門徒出去咁細微細眼既你都知....肯定讀經 ...
beebeechan 發表於 2023/3/10 06:46

becasuse my moto is:

抽刀斷水
有關「物以類聚」,我以前都會咁樣貼人label / 標籤他人 / 論斷人,例如台灣女人會嗲啲,上海婆惡死啲,大山婆好豪氣,潮州女人好捱得,福建妹好慳家……

咁樣有個好處,諗野可以簡單啲,感覺世界比較容易掌握。

不過,當開始識得欣賞塵世之間的複雜多樣性,例如女人總唔會只得一面,之後就再接受唔到自己咁樣去睇人了。
抽刀斷水
回覆  beebeechan

斷水都睇得出:
    "你都被視為敵基督反基架啦,或者輕啲頑石點極唔明,我諗你老婆都由 ...
沙文 發表於 2023/3/10 23:17

我睇得出有咩咁出奇呀,話哂我都係你師伯。
沙文
回覆 133# 抽刀斷水
但係多弱智教徒係佢自己話㗎喎, 唔係你睇㗎喎

佢應該係長期實地counted先至有呢個結論㗎

抽刀斷水
回覆 135# 沙文

佢連教徒本身都忍唔住貼label,怪得誰人?
沙文
我睇得出有咩咁出奇呀,話哂我都係你師伯。
抽刀斷水 發表於 2023/3/10 07:28

唔係出奇, 不過#129陳大媽以為仲有轉機咁啫
may be she is right. 我都唔敢包突然有一日屎忽痕一痕咁就信咗

或者一陣青煙之下耶穌出現畀我睇, 不過我會懷疑係濟公變

beebeechan
回覆  beebeechan

斷水都睇得出:
    "你都被視為敵基督反基架啦,或者輕啲頑石點極唔明,我諗你老婆都由 ...
沙文 發表於 2023/3/10 23:17

抽水唔識, 因為佢唔似你讀經咁多嘛
佢唔知保祿都曾經係「敵基督反基架啦」...而且唔係得把口講,
後來咪又係俾耶穌搞軟咗,賣埋條命咁傳教添

你今日愈硬, 他日就愈係俾人睇到係神的作為
你應無保祿咁硬
旁觀者
只有停止反基,向天主痛悔己罪,改認耶穌基督為哥哥,先至可以離開你啲反基哥哥們,得蒙主耶穌救恩
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/10 10:43

耶穌自己都被釘死,「救恩」?唔好講夢話嘞。
    為邪教張目,累積惡業,顧好你自己先啦!
沙文
到時我1德納賣L曬全副身家, 佢即刻拉開我褲鏈含住由頭舐到袋, "老公你快啲硬返喇"