返回列表 回覆 發帖

主耶穌點紅點綠講嘢冇句真

所以 經書從來冇記載佢講過粗口
----------------------------------------
講粗口愈多愈誠實!大學研究指常講粗口的人比較誠實正直
講粗口不代表粗魯無禮貌,只是為人比較誠實!劍橋大學、馬斯特里赫特大學、香港大學和史丹佛大學進行了一項有關講粗口和誠實程度的心理調查,最新結果發現講粗口愈多的人愈誠實正直,以後被人投訴「粗口爛舌」就可以大條道理講「我是誠實啫」!
研究邀請了276名參加者在實驗室進行,再在社交媒體Facebook上抽取73,789 名用戶進行分析,參加者大多表示講粗口是因為想表達自己強烈的感受或負面情緒,而研究結果亦顯示講粗口的人在說話前比較上不會過濾自己的言語,更誠實直接表達自己內心想法和當時真實的情緒;相反,說話前將粗口過濾的人所講的言詞和想法都會同時經過過濾,因此言論會比較不真實和遠離真正想法。
http://hk.ulifestyle.com.hk/topi ... 1oxBw5ZHgNv&p=1
你想我誠實你嗎?
Facebook上抽取73,789 名用戶進行分析,
沙文 發表於 2017/4/14 22:07

怎樣分析?

看來, 你又是中了網痴病毒, 不曉分流定堅
劍橋大學、馬斯特里赫特大學、香港大學和史丹佛大學進行了一項有關講粗口

沙文 發表於 2017/4/14 22:07

馬斯特里赫特大學與劍橋大學, 史丹佛大學級數都唔同
會走埋一齊做研究?

四流臨記會同女神排名一齊?
講笑咩!

有d人, 上得網多, 都變蠢左。
人地大學嘅研究您做过幾多呀?咪扮啦。
Don't know where God is but the Devil is in the details
人地大學嘅研究您做过幾多呀?咪扮啦。
沙文 發表於 2017/4/17 13:24

你唔使扮
因為,你點扮。。都唔會似
咁我唔扮咯。
我根本係, 所以就晤駛扮。
Don't know where God is but the Devil is in the details
咁我唔扮咯。
我根本係, 所以就晤駛扮。
沙文 發表於 2017/4/17 13:46

你唔係研究,
係言鳩人員。
原來教宗稟神係真心顧播:

教皇方濟各一時口誤爆粗口 祈禱烏克蘭和平
http://gate.sinovision.net:82/ga ... 201403/00285737.htm
高級模式 | 發新話題
換一個