返回列表 回覆 發帖

輪迴、宗教背景與寵物

有上班經驗的人都知道,僱主要僱員超時工作從來不用說:「不依便炒魷!」那是否代表僱員是心甘願無償OT的 ...
龍井樹 發表於 2019/6/27 09:30

你都係啲無乜競爭能力既員工嚟
你既工, 作何人都可以替代咁解唶。。。。你懂的
(所以才甘願被剝削:無償OT, 以為做多人幾粒鐘,摶老細賞識, 純是供求定律嚟)
今日, 請個菲傭仲難過請你呢類員工,
所以, 菲傭說不既本錢籌碼係唔小既
有上班經驗的人都知道,僱主要僱員超時工作從來不用說:「不依便炒魷!」那是否代表僱員是心甘願無償OT的 ...
龍井樹 發表於 2019/6/27 09:30

噉又冇咁嚴重,我亦都唔知道基督徒同死左個寵物之間嘅關係應該係點樣,淨係見阿菲律賓姐姐擺低個狗屍袋就喺度喊,猛噉叫住個狗名,我就出於同理心建議佢安慰下隻狗嘅屍體噉樣嘅嗻,佢返到屋企都仲喺狗屋嗰度點蠟燭,其實呢啲嘢而家我都唔係太明白。
噉又冇咁嚴重,我亦都唔知道基督徒同死左個寵物之間嘅關係應該係點樣,淨係見阿菲律賓姐姐擺低個狗屍袋就 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/6/27 10:28

傳道書三章21節:「誰知道人的靈是往上升,獸的魂是下入地呢?」

你不懂的是什麼呢?難道你沒有失去過心愛的東西?
傳道書三章21節:「誰知道人的靈是往上升,獸的魂是下入地呢?」

你不懂的是什麼呢?難道你沒有失去過心 ...
龍井樹 發表於 2019/6/27 11:09

我不懂(又不是完全不懂,我可以體會到她的感受)的是她點蠟燭的目的,除了哀思還有沒有什麼呢?
我不懂(又不是完全不懂,我可以體會到她的感受)的是她點蠟燭的目的,除了哀思還有沒有什麼呢? ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/6/27 11:26

你可以去問她。問了也不懂,那就算了吧。
狗乸都要瘟仔格。
抽刀斷水 發表於 2019/6/27 08:00

佢唔單止瘟仔,乜狗都瘟,好貪玩,好野性,就係唔肯安分守己。出街見到袖珍狗細狗大狗巨狗,都擺曬尾跳曬舞嘍人玩,點唔耐煩嘅大狗凶佢佢都笑口噬噬,我都唔知佢喺狗界入邊屬於傻狗定係nice 狗。佢鍾意哨街上得山多終遇虎,某日有街坊話我知見到佢跛咗喺馬路趷下趷下用三隻腳行路,應該遇到車禍,我搵到佢帶佢去獸醫度駁骨整咗幾差嘢,然後返屋企養傷,點知佢好返之後又是爬牆,真無奈!
高級模式 | 發新話題
換一個