返回列表 回覆 發帖

《返校》反思

「最高智慧者」吩咐信徒殺滅親屬,有理性者就唔明閣下何以唔跟佢去做﹖
「最高智慧者」吩咐信徒殺滅親屬,有理性者就唔明閣下何以唔跟佢去做﹖
旁觀者 發表於 2019/9/30 00:23

同智慧者溝通, 本身都要有智慧先得
唔係會會錯意既。。。。
你咪係人辦
旁觀者 發表於 2019/9/30 00:23

真係人話送中, 你又跟風送中
人喊黑警, 你又跟住喊
人叫五大訴求, 你就跟尾狗咁叫缺一不可。

經上邊到叫人要殺滅親屬先??

得把死人口
聖保祿喺林前書信嘅對象係教會內各個有分歧宗派嘅基督徒,而唔係話所有人。

我明白並基本認同你對我呢個 ...
逃出魔幻紀 發表於 2019/9/27 16:25

界線從來係由人去私定,有人會從中間一分為二,稱左邊做黑、右邊做白;有人要將一切界線抹除,世界就係一大片灰。呢個唔係邊個啱邊個錯嘅問題,而係邊一種劃分方式更能夠有效解釋世界、邊一個區分方法更能夠正確預測未來。
界線從來係由人去私定,有人會從中間一分為二,稱左邊做黑、右邊做白;有人要將一切界線抹除,世界就係一大片灰。
龍井樹 發表於 2019/10/3 15:51

有界又話係私定,
無界時, 又話世界就係一大片灰。
唔知你想點囉。

講直一點, 咪就係條界最好係由你來劃囉。。。係咪咁?

呢個就係創世紀第三章上主所講的: 人現在『知善惡』了。。。
即係話善, 惡。。。係由人定。。。唔係神定。
我話啱既就係啱。。。唔能使理其他人既
你話係咪該燴!

你真係亞當既子孫嚟囉, 成個餅印!
界線從來係由人去私定,有人會從中間一分為二,稱左邊做黑、右邊做白;有人要將一切界線抹除,世界就係一 ...
龍井樹 發表於 2019/10/3 15:51

所以我話我真係明白你所講嘅嘢,我買嘅係界線由天主所定,而你就買相反,你買界線由人定。揭盅嘅時候,無論你買邊邊都會去到耶穌基督面前,睇住開盅,好公平冇鬼鼠,到時唔知我同你會唔會咁啱撞到面呢?互相講聲hi
高級模式 | 發新話題
換一個