返回列表 回覆 發帖

[轉載]羅馬妖堂不響鐘

[原標題]直面死亡的義大利神父:我們已不敢再敲響教堂的鐘聲
                           新浪網2020年03月30日  稿源:介面新聞       
記者 | 蕭恩
  神父馬里奧·卡米納提(Mario Carminati)剛剛為40名死者做完禱告。沒有送別的家屬,每一個棺材都冰冷而孤獨。
  “我們經常說起的‘最困苦的人’,就是這些已經離開的人。甚至沒人有時間、或者有機會向他們表達一絲關心。”64歲的卡米納提說。
  禱告完成後,這些棺材全被穿著防護服的軍人抬出教堂,用叉車運上五輛蓋著防水布的卡車。伴隨著卡車發動機的轟鳴,教堂的鐘聲響起,周邊居民紛紛聚集到陽臺或窗邊,做出劃十字架的手勢。當卡車駛過一個十字路口時,戴著口罩和白色手套的小鎮員警朝著卡車離開的方向立正、敬禮。
  這樣的場景在卡米納提眼前迴圈上演著。40年前,當他剛成為一名神父的時候,卡米納提就知道他的職業生涯會長期與死亡相伴。但他沒想到的是,有一天死亡會像如今這般鋪天蓋地而來。
  在這個名為塞里亞泰(Seriate)的小鎮上,一批又一批棺材源源不斷地被運進聖約瑟夫教堂,靜靜地躺在教堂冰冷的大理石地板上。按照慣例,裝有死者遺體的棺材都會在葬禮完成後單獨被裝上靈車運走。但過去一個多月,人們早已不見了這樣的儀式感。
  由於義大利政府已經禁止所有集會,即便是教堂也不能再舉行傳統的葬禮。為避免棺材過多堆積,在教堂供職的卡米納提和其他神父只能在棺材積累到一定數量後,草草完成禱告,再由軍人裝上卡車,送往墓地或火葬場。(為免大家嫌煩,下略)
https://news.sina.com.cn/s/2020- ... p;tj=none&tr=12
https://ibb.co/7CfpfLr
擺在妖堂內的死人
有些理性嘅人看來都會覺得懵B,花地瑪「神蹟」都有七萬幾人看到,何以死人擺到妖堂,「神父」唔摸番好佢哋呢,有幾十億人睇住,宣傳效果唔係更好﹖
有些理性嘅人看來都會覺得懵B,花地瑪「神蹟」都有七萬幾人看到,何以死人擺到妖堂,「神父」唔摸番好佢哋 ...
旁觀者 發表於 2020/3/31 00:18

或者係等你瞓係棺材裡先嚟摸你
讓全世界知你咁抵死既人, 都係咁愛你嘛
如人人死咗都話復活番佢,
咁唔使乜禁聚令哩.......白痴
花地瑪「神蹟」都有七萬幾人看到

你終於都承認了:
(1)花地瑪發生過神蹟,
(2)神蹟有7萬多人見到的事實.

不是之前話的: 無咁既事, 老作........

又係把口否認......心裡同意過種(你好衰㗎......啊........不要........唔要...............)
有些理性嘅人看來都會覺得懵B,花地瑪「神蹟」都有七萬幾人看到,何以死人擺到妖堂,「神父」唔摸番好佢哋 ...

對了,來一個現場直播,一摸好番晒,一定好過靠bb疹把口吹花地瑪「神蹟」!
如人人死咗都話復活番佢,
咁唔使乜禁聚令哩.......白痴
beebeechan 發表於 2020/3/31 00:23

白痴得過你?
次次抝唔贏別人的理據就耍流氓駡人?

解釋下你件上主為什麼不表演下神蹟?

又或者復活全部你的上主有可能神力唔多夠,

係咁意趣趣地復活十個八個黎睇下!

乜你咁踩你件神架?
神喎!洗鬼理人類的乜禁聚令吖? !

神不是天下無敵咩?
一隻手指已經可以質死發禁聚令既人,不是嗎?
你終於都承認了:

不是之前話的: 無咁既事,  ...
beebeechan 發表於 2020/3/31 00:53

花地瑪神蹟齋靠bb疹把口的確好難令人相信,
現在有機會讓你件神可以大顯神蹟的時侯,
你咪阻頭阻勢阻L住晒你件上主做野顯神蹟吖,
小心佢劈9你!
你終於都承認了:
beebeechan 發表於 2020/3/31 00:53

花地瑪「神蹟」有「七萬幾人」「睇到」,係你爺爺引鬼徒嘅說話,爺爺只同意有根據、有理性、經驗證嘅說法。
    你成日吹鬼主幾咁威猛,點解有幾十億人睇住、無可置疑嘅機會唔去證明,卻去吹噓冇人知嘅花地瑪「神蹟」﹖
    BB仔,你爺爺寫嘅花地瑪「神蹟」,係有括號嘅,你唔知係啥意思就去問下人。你只係鬼教派來「離教者之家」門口,翻滾跌扑閙騰嘅劣猴,而且你嘅水平只在幼稚園,唔同你,爺爺就冇你咁得閒,唔教你咯。
花地瑪「神蹟」有「七萬幾人」「睇到」,係你爺爺引鬼徒嘅說話,爺爺只同意有根

據、有理性、經驗證嘅 ...
旁觀者 發表於 2020/4/1 01:44

[url=https://exchristian.hk/forum/redirect.php?

goto=findpost&pid=133224&ptid=13664][/url]

#3 過句:花地瑪「神蹟」都有七萬幾人看到
 你講時係用咗好認同, 無懷疑既語氣。

出咗口既野, 米己成炊哩。

屙咗出嚟既屎, 好難塞番入肛門到嘎
「神蹟」,係用咗括號,你連括號用法都未懂,真係連幼稚園水平都未到。
「神蹟」,係用咗括號,你連括號用法都未懂,真係連幼稚園水平都未到。
旁觀者 發表於 2020/4/2 01:49

咁神父,你又 「   」 住佢既?
唔係用正牌子嚟摸,梗係無效哩。
括住佢,係表示神經嘅神,唔係妖徒所吹噓嘅「神聖」嘅「神」。
    BB仔,唔好響度碌地哭鬧咯,爺爺冇你咁得閒。
括住佢,係表示神經嘅神,唔係妖徒所吹噓嘅「神聖」嘅「神」。
    BB仔,唔好響度碌地哭鬧咯,爺爺冇你咁 ...
旁觀者 發表於 2020/4/3 00:16

最弊你唔係淨係『 』 個神哩
連父都『 』埋啵

冇話講就胡言亂語一通,滿地打滾撒潑。
冇話講就胡言亂語一通,滿地打滾撒潑。
旁觀者 發表於 2020/4/4 02:34

你就通壇便溺
高級模式 | 發新話題
換一個