返回列表 回覆 發帖

耶穌乞食

中東馬保國成日吹噓信佢嘅可以「永不飢渴」。
    拆穿咗,睇下佢嘅真面目:頭嗒嗒、眼濕濕,折墮到踎響街邊乞食。

後面塊牌寫:飢渴的耶穌,還援引《馬太》25:35:
    「因為我餓了,你們給我吃;渴了,你們給我喝;我做客旅,你們留我住……」
魔幻紀誓神劈願要盲信移鼠,移鼠放個屁,佢都會話索到啖就家山有福咯。呢度就要學下,流浪漢無家可歸,就要招呼佢哋入屋企住!
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
哎喲,咁多耶穌?
月亮外國的圓
妖,變隻烤羊配紅酒吖馬,要乞咁羞家?

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
上面咁多無家可歸者,魔幻紀你就唔好裝聾扮啞咯,快啲招呼佢哋入屋企住啦!
    又:請教網主抽兄,如何將照片上傳時,照片與文字同時顯現。本網的上傳法:https://imgbb.com不管用。
回覆 5# 旁觀者

你選嵌入代碼為BBCode詳細鏈接或縮略圖鏈接。
你諷刺釋迦牟尼佛乞食??
哈佛專家 發表於 2020/12/7 05:17

咪玩啦!
釋迦牟尼冇吹牛話佢係神之子,
又冇吹牛話信佢一定得賞賜,(賞賜乜呀?燒鵝脾)?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
哈佛專家 發表於 2020/12/7 05:17

釋迦牟尼與移鼠係截然不同嘅人,你又發神經咯。
回覆  旁觀者
    你選嵌入代碼為BBCode詳細鏈接或縮略圖鏈接。
抽刀斷水 發表於 2020/12/7 01:36

謝謝!
    有些懵,下次貼圖時嘗試試下,睇下得唔得。
又話「天主」下凡,又話吃飽五千人。一張圖片,「神蹟」就穿曬崩!
高級模式 | 發新話題
換一個