返回列表 回覆 發帖

我對呢個排頭位嘅十字架特別有回憶

Don't know where God is but the Devil is in the details
沙文 發表於 2021/1/6 17:56

唉……
「虛而又虛,訓道者說:虛而又虛,萬事皆虛……我觀察了在太陽下所發生的一切:看,都是空虛,都是追風。」
世間一切都將隨風而去,幾代人嘔心瀝血用半個世紀時間建成的學術明珠 一一「中國研究麥加」也不例外。
唔知叫麥加好定叫耶路撒冷好,邊個會死得快啲?
Don't know where God is but the Devil is in the details
「往昔所有的,將來會再有;昔日所行的,將來會再行;太陽之下決無新事。」(訓道篇1:9)
我喺過去幾年憑經驗而講嘅種種隨口噏獅子山下預言,曾被網友嘲笑,而家全部應驗曬,真係都唔知好嬲定好笑,唉……,估唔到快得咁交關。
唔係喎, 您正話至担心1949到1976中國政治運動的資料將來唔会再有
其實你唔使咁擔心嘅, 佢哋必定層出不窮有新嘅衰嘢做出嚟畀你睇㗎嘛
或者重衰過以前都未定
唔係喎, 您正話至担心1949到1976中國政治運動的資料將來唔会再有
沙文 發表於 2021/1/6 18:56

唔好學埋的老作嘢喎,我幾時講過?
呢班弟妹唱歌算是中規中矩,不過我覺得聲底唔夠厚.我哋校友之中係有歌星嘅,唔知點解佢唔出嚟幫手

其實你唔使咁擔心嘅, 佢哋必定層出不窮有新嘅衰嘢做出嚟畀你睇㗎嘛
或者重衰過以前都未定 ...
沙文 發表於 2021/1/6 19:02

我不嬲都冇乜擔心,末世時期,有好日子過係暫時執到算你好彩,兵荒馬亂係自然不過嘅正常事,而且會越嚟越惡劣。預咗!
我周不時想像當年曾經文明發達嘅亞洲GDP第一滿洲國,忽然煙消雲散嘅時候係乜嘢情形,估唔到自己都有機會時空穿越去親身感受下。
哦,沙兄是中大中人。
層出不窮的「美麗風景線」!
各位想知民意,不妨看看youtube下面的留言!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

屈穎妍:  佔領監房,正式開始

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
香檳賣到断市?
各位記得睇民意留言囉!

個個都話好消息咁奇?

冼師傅不當使用合法手段,隨時變非法.
各個不同的有知識有見地的人在救世救民!
.

回覆 9# 逃出魔幻紀
其實original文件有保留嘅,係冇咗索檢system啫。第日編番好就掂。
回覆  逃出魔幻紀
其實original文件有保留嘅,係冇咗索檢system啫。第日編番好就掂。 ...
沙文 發表於 2021/1/17 19:29

我唔係太樂觀,覺得漢字文件比較難完整保存,檢索係統搞番掂都未必揾得番original嘢。希伯來文防Hacker功能強好多。
不如用埃及文更secure
不如用埃及文更secure
沙文 發表於 2021/1/21 06:01

你誤會咗我意思喇,聽聞講現代埃及人同圖坦卡門時代嘅埃及人唔係同一種人。
高級模式 | 發新話題
換一個