返回列表 回覆 發帖

天主聖神能引領你與否,決定權在你而不在祂

真係唔怪得你「坐埋一枱」,你嘅判斷力真係差少少,成日都判斷錯誤。講真,呢樣嘢係我覺得最可惜㗎,心水清嘅沙文走令呢度跌咗唔少volt
逃出魔幻紀 發表於 2021/11/22 00:52

心水清嘅沙文係反共產黨既,你自稱出出入入中共地方:

搭飛機唔使過安檢,小轎車直接喺舷梯下邊接我直接經機場圍牆門口出街;又或者我同啲豬朋狗友去北京釣魚臺國賓館食飯,就算唔揸靚車揸部錢七入去都唔使查車仲有衛兵敬禮,司法部長喺一號樓食飯我哋就喺隔離二號樓捽腳趾鋤大D⋯⋯

呢啲咁既黨員幹部特權,唔知沙文見到會唔會想鏟Q你呢?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
佢一估就估到我講嗰個官係我姨丈,我啲親戚中比佢大嘅官仲有好多
逃出魔幻紀 發表於 2021/11/22 03:33

哈,一屋都是高官?或貪官?
次次住同食北京釣魚臺國賓館?又吹?
中國同胞?乜中國被基督教徒殺那幾十萬孤兒不是你的同胞咩吓?!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

破基督教千局,助 习主席连任总书记&恢复n出任党主席

>>> >>> 說到那個親戚,夫婦兩都是非常堅定虔誠的黨員。她丈夫是個官,文革時間在我外婆家客聽貼了四、五幅毛像, .
>>> >>> 逃出魔幻紀 發表於 2021/11/3 17:28
>>> ,佢一估就估到我講嗰個官係我姨丈,

先生  令//////尊 姨丈,无论如何,一定是大官大。
逻辑
即系▶令//////尊 姨妈,无论如何,一定是大美人。
即系▶//////妳 先生,无论如何,也定是大美人

(男人,亦可大美人, 例,,黄晓明
( OK,OK,。。。。。。先生,至少是,英俊潇洒n风流俊秀()
(“证据确凿”
(“不容抵赖”
回覆  旁觀者

根據74樓,旁觀者你終於知道咗天主聖三係乜嘢,雖然仍然唔明白,但呢個已經係一個飛躍性
「 ... 78樓關於你嘅見解真係好搞笑,你如果唔明我點解咁講就去向下你啲孫或者增孫,睇下佢哋點睇法?你真係求其得好交關,魯迅筆下嘅「差不多先生」都冇你咁求其(我係魯迅嘅fans,我喺呢個討論區睇到嘅風景直情就好似睇魯迅嘅小說一樣,尤其係《阿Q正傳》)。雖然你恨做共產黨恨到流晒口水,聽到我講少少就禽禽青追問,但係我同你唔係咁熟,點解要講屋企私隱過你聽?而且你對共產黨卻毫無認識,同我嘅生活圈又毫無交集,咁我嘅家庭生活點樣證明到俾你睇呢?就算我叫三叔公四姨婆去搵leefeng解釋吓,佢哋都搵你唔到而且你都唔會信佢哋啦,呢樣嘢上流寄生族就叻過你,佢一估就估到我講嗰個官係我姨丈,我啲親戚中比佢大嘅官仲有好多,除咗帶你去佢哋屋企坐吓,仲有乜嘢辦法證明到俾你睇我講嘅係事實呢?雖然你鍾意聽,但係我再講多啲你都未必理解到㗎啦,譬如話我有時搭飛機唔使過安檢,小轎車直接喺舷梯下邊接我直接經機場圍牆門口出街;又或者我同啲豬朋狗友去北京釣魚臺國賓館食飯,就算唔揸靚車揸部錢七入去都唔使查車仲有衛兵敬禮,司法部長喺一號樓食飯我哋就喺隔離二號樓捽腳趾鋤大D⋯⋯(成為基督徒之後,呢啲揮霍民脂民膏嘅活動我會盡量避免,時刻省察自己),我講嘅全部係親身經歷嘅真人真事,唔係你扮共產黨嚟恐嚇哈佛專家嗰種,你唔好自己講大話就以為人人都講大話。你連香港都未嚟過,幾乎成世人住喺美國,共產黨生乜嘢樣你都未見過幾多個,你所認識嘅共產黨充其量就係喺唐人街公園度坐埋一檯討論《今日頭條》「新聞」嗰班金山街坊吹水描繪嗰種,或者過年過節去乜乜同鄉會物物會館拜年嗰幾個領事館主任仔,至於我講呢啲遠離美國十萬八千里嘅真人真事你點理解得到呢?我又點樣可以有效證明到俾你睇呢?我只能夠同你講:我係基督徒,喺我守持嘅天主十誡入邊,有「不可作假見證」呢一條,作假見證係大罪,所以我會極力避免講唔係事實嘅嘢。
逃出魔幻紀 發表於 2021/11/22 03:42
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

老老實實講,你係我遇到過最厚面皮嘅人。話咗對你嘅冷血討厭到極點而唔想同你講嘢,你都仲係不厭其煩咁搭 ...逃出魔幻紀 發表於 2021/11/22 03:33
>>>即系▶//////妳 先生,无论如何,也定是大美人

先生曾说余 “断章取义”。。。。。。
请问先生小虫现有没《断章取义》

“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

>>> >>> 說到那個親戚,夫婦兩都是非常堅定虔誠的黨員。她丈夫是個官,文革時間在我外婆家客聽貼了四、五幅 ...
上流寄生族 發表於 2021/12/6 18:47
>先生  令//////尊 姨丈,无论如何,一定是大官大。
>逻辑
>即系▶令//////尊 姨妈,无论如何,一定是大美人。
>即系▶//////妳 先生,无论如何,也定是大美人
>(男人,亦可大美人, 例,,黄晓明
>( OK,OK,。。。。。。先生,至少是,英俊潇洒n风流俊秀()
>(“证据确凿”
>(“不容抵赖”
抱歉。先生。

小虫。病入。故忘了指名;;;

0.
大官夫人。总是大美人,
例如;;;令姨。

1.
因此,令慈。无论如何,也定是大美人也

2.
既然,令慈。是大美人也
那么,令尊。因此可能是;;;
大款
②名士
③美男
④才子
(才子美人
(英雄难过美人关,。。。。。。同样▼
(美人难过英雄关

但A,先生不似大富豪.

&B,先生文笔秀丽,

因此,令尊,可能1如令慈,都是美人。

先生曾说余亦;;;断章取义……

请问先生,余有没 “断章取义”?

谢谢谢谢谢谢先生赐经指教。

>先生  令//////尊 姨丈,无论如何,一定是大官大。
>逻辑▶
>即系▶令//////尊 姨妈,无论如何,一定是大 ...
上流寄生族 發表於 2021/12/8 19:12

你經常自稱「小虫」,真是好像仍然生活在春意盎然的翠綠草地上或原始森林中的悠閒蟲蟲,完全不知道生態環境已遭自然及人為的因素徹底改變了,你的想像好像在述說大清及民國的景象。我的父輩都生活在天翻地覆的烽火年代,才子佳人都成為了牛鬼蛇神。

你經常自稱「小虫」,真是好像仍然生活在春意盎然的翠綠草地上或原始森林中的悠閒蟲蟲,完全不知道生態環 ...
你經常自稱「小虫」,真是好像仍然生活在春意盎然的翠綠草地上或原始森林中的悠閒蟲蟲,完全不知道生態環境已遭自然及人為的因素徹底改變了,你的想像好像在述說大清及民國的景象

我的父輩都生活在天翻地覆烽火年代,才子佳人都成為了牛鬼蛇神。
逃出魔幻紀 發表於 2021/12/9 08:46
全皆有赖要拜贵教      基督教 所 “赐”
…… 暗中煽动人民将当时统控全中国之大清       颠覆了。

寫本貼題目時,想起了我在本區發表過的貼文《預定論、自由意志論及其他》。由於曾經承諾過開貼回答抽刀網主

... RE: 天主聖神能引領你與否,決定權在你而不在祂 [修改]
谢谢谢谢谢谢先生逃出魔幻紀 發表//////赐教。於 2021/11/11 15:26
: 不知羞恥n不知所謂的天主       ‘’聖‘’      神經病能引領你與否,決定權在它而不在你 [不会修改]
https://exchristian.hk/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=136177&ptid=13781
離教者之家,专解基督教问题,【食人】道德高地

。。。。。。
高級模式 | 發新話題
換一個