返回列表 回覆 發帖

點解您要食禁果?

回覆 76# leefeng

由佢單機吧
唔好覆佢唔好理佢
回覆  leefeng

由佢單機吧
唔好覆佢唔好理佢
kam 發表於 2022/5/25 14:39

真可憐囉,
對我給你的狠批無言以對啞咗口,
直接同我對話的膽量也没有了?
竟然就想玩拉攏
搵都搵啲智商高一點架哩, 向呢啲膠貨扯皮條..唉
可惜, 智商高的又唔騷你。
回覆  上流寄生族

前面咪一路講地方政府偏幫教民,佢扮唔知道之嘛
呢個死耶撚都唔係討論
由佢單機吧
唔好 ...
kam 發表於 2022/5/25 14:33

地方官偏袒教民?
就以呢到有條友成日貼既辟邪全圖

地方官都頻頻入畫, 他們是在偏袒教民嗎??

你唔係扮唔知道, 你真係無知, 因為你早被洗咗腦。
(淨係識講中國共產黨植咗入你個腦既樣版論調)
無知, 無能, 無話可說........三無
回覆  leefeng

由佢單機吧
唔好覆佢唔好理佢
kam 發表於 2022/5/25 14:39

我係呢到都單機多年哩
難得有時引到你忍不住...又係你來搭訕我先既
自動獻身俾我玩弄完, 就「跌落地挪番碴砂」..好阿Q地咁死番開去

維基當秘笈
無野噏, 頭耷耷
我係呢到都單機多年哩
難得有時引到你忍不住...又係你來搭訕我先既
自動獻身俾我玩弄完, 就「跌落地挪番 ...
beebeechan 發表於 2022/5/25 22:53

你當然想學神父牧師玩人啦,
全地球的小童冇自動獻身,你們天主教耶穌教都拼命攪多多掩人耳目的活動派奶粉,
開淫竇醫院,開恐怖孤兒院來引那些無知小童自動獻身被你們玩,
你bbchan已經恨咗好耐,睇見神父牧師玩小童咁得到天主既賞識,
話唔定你左近鄰居的小孩子已經俾你玩到下體出血咁滯囉!

正常人係唔會想到要玩人,不過基督教徒嘛…一會帯定個十字架同狼爪四處引人俾佢玩!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你呢舖就唔係作經, 係真的唔曉經

你以為「知善惡」就係人食咗果後才知「拖盲公過馬路就係善」, ...
beebeechan 發表於 2022/5/19 09:17

你個人意見啫, 天主未必係咁諗, 佢亦都冇同我咁講
佢有咩嘢意見, 我哋都歡迎佢喺度講㗎
你個人意見啫, 天主未必係咁諗, 佢亦都冇同我咁講
佢有咩嘢意見, 我哋都歡迎佢喺度講㗎 ...
沙文 發表於 2022/5/30 00:25

亦即係天主可以係咁諗, 佢亦無需要先同你講, 知會你
天主點諗都唔使先同你講, 知會你啫, 佢未必你話佢咁諗㗎喎
Don't know where God is but the Devil is in the details
天主點諗都唔使先同你講, 知會你啫, 佢未必係你話佢咁諗㗎喎
沙文 發表於 2022/5/30 03:55

亞蘿莎蓮諗乜, 想點玩, 一個眼神....佢老公就比其他麻甩佬清楚既...
你話係咪呢?

關係有疏親, 能了解的深淺都係唔同既

(你同天主好熟咩?)
或者天主都係唔熟唔食呢?。您點知佢有冇呃您?
……………………
點解貴國遇上基督教,輸到仆街,以至今時令各位要鬼屌咁聲喊話畀人恰,點解係佢怡您唔係您恰佢?唔夠人砌,鬼屌咁聲有L用咩
原因係基督教文化的深層結構係實用主義的,其核心係necessary evil. 一定要有某程度的evil才可以維持“正義”或者說係體制某種outcome。仁慈、愛只係包裝。
但貴國什麽儒釋道文化就笨7,以包裝為核心,一定畀識得evil的基督教騎住。

核心同包裝的分別在於,璧如貴國史上都有一鍋過坑殺幾十萬降兵,但您們當係歷史事件,心中對項、白起不認同

但邪儍瑕煽惑猶太佬屠殺迦南佬,唔係歷史事件,而係宗教層面,教徒會覺得咁係老奉的。所以,貴國就係輸蝕在呢度,佢做得出,您做唔出。您地以為真係要講仁義道德,日日屌鳩基督教,不明白這正是貴國到今日仍然被基督教文化騎住的原因。
雖然近年貴國好似已醒悟,識得搲爛塊面,但積弱已久可能已太遲,須努力急起做衰人先得。
或者索性接受基督教是一個成為衰人的最簡單的辦法,但您只要明白了這個道理都得,不過要多一些教育,始終冇咁方便
Don't know where God is but the Devil is in the details
高級模式 | 發新話題
換一個