返回列表 回覆 發帖

誰能笑到最後,笑得最好?

回覆  beebeechan

係呀,三位一體都係「啟示」出黎架嘛,按照非教徒理解,你所謂既「啟示」即係經文 ...
如果無解古佬,一神論就瓦解喇,因為耶和華又係神,耶穌又係神,點解又話只有一個神?
抽刀斷水 發表於 2022/11/24 10:05

咁我又嚟做個「不當比喻」
好以抽刀斷水。。。係你
亞CMK(你個真名)。。又係你
「你」。。。只有一個

但抽刀斷水, 同CMK。。你又唔想一様, 保持番兩個身份。。。。
你係網上就係抽刀斷水。。。。正如YHWH(唔係叫耶和華既) 係世上就係耶穌
回覆 141# beebeechan

唔同名咁簡單咩?咪誤導人地啦。
回覆  beebeechan

唔同名咁簡單咩?咪誤導人地啦。
抽刀斷水 發表於 2022/11/25 00:21

抽刀, 同CMK 係兩個唔同既身份...唔係淨係個名唔同
你係唔想CMK身份在網上透露
抽刀, 同CMK 係兩個唔同既身份...唔係淨係個名唔同
你係唔想CMK身份在網上透露 ...
beebeechan 發表於 2022/11/25 00:30

你呢個比喻同耶穌有咩關係?耶穌唔想耶和華身份顯露?
你呢個比喻同耶穌有咩關係?耶穌唔想耶和華身份顯露?
抽刀斷水 發表於 2022/11/29 11:55

福音中, 耶穌成日都吩咐受過佢神蹟醫治既人唔好咁高調四圍唱佢身份, 時辰未到,
直至在十架上, 佢自己就表露身份勒:
“Eloi, Eloi, lama sabachthani?" 瑪竇福音27:46
耶穌成日都吩咐受過佢神蹟醫治既人唔好咁高調四圍唱佢身份
beebeechan 發表於 2022/11/29 22:44

屁眼教主就囂張跋扈到極:
    「你回家去,到你的親屬那裏,將主為你所作的、是何等的大事、是怎樣憐憫你,都告訴他們。」《馬可》5:19
最近在網上看到一組太平天國士兵被清軍俘虜的照片,俘虜不論男女,均對照相機鏡頭投以仇恨和鄙視的眼神。這 ...
逃出魔幻紀 發表於 2022/11/5 12:43

基督陣營的確是笑到最後,殺到印第安人絕種咁滯,重唔笑咩?
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
高級模式 | 發新話題
換一個