返回列表 回覆 發帖

若果我真係有需要搵個教來信,估下我會揀乜?

你腦海入面就只係點呃人錢架啫,我都係回應主題沙文因預言準確而決定信咩教之嘛,我地都係要教化一

...
得到關神父認可既易經占卜,就相當正路嘞。
抽刀斷水 發表於 2023/2/9 09:49

易經占卜,根本最绝对无须得个班/任何神经病之认可,
本来10分正路嘞。

要穫认可是正路//////正常的,
反而系个班神经病。

尤其要

认可。
圣经,煽动>“废王”【Daniel 2:21】
您講呢尐教化唔到我喎
您話我知除了高僧之外邊個在事前有講過"they are all there, will be found in 1or2 ...
沙文 發表於 2023/2/9 11:02

咁又搵唔到,但就搵到之後有和尚被困洞穴自身難保囉:

泰僧進洞穴禪修遇暴雨 被困4天後獲救

泰國再次發生有人被困洞穴事故,一名和尚日前到彭世洛府(Phitsanulok)一處洞穴打坐修行,卻在途中下起暴雨,他趕不及逃離被困洞穴裡4天,附近居民發現後緊急求援,有關單位派出100多人前往現場,最後順利將和尚救出。

46歲的和尚帕拉 (Phra Ajarn Manas)本月3日到彭世洛府的「Tham Phra Sai Ngam」洞穴閉關打坐,豈料期間當地突然下暴雨,大量雨水湧入堵塞洞口,導致帕拉 來不及逃出遭困。

泰國許多洞穴被僧侶視為聖地,而帕拉 每年4月都會到此地打坐冥想,所以附近居民對他都相當熟悉;不過這次暴雨結束後,馬納斯遲遲沒出現,於是報警求助。

當局周二(6日)接報,後隨即派出17名潛水員及醫護和專家共上百名人力前往現場,不過由於水位上升,不得不暫停搜索行動;潛水員直至周三(7日)上午趁停雨進入山洞,並於當日上午11時30分成功將帕拉救出。

泰國過去亦曾發生類似事故,在2018年6月底,12名當地「野豬足球隊」球員及其教練因暴雨被困泰國北部「睡美人洞」多日後,終獲由當地及外國專家組成的救援隊全部救出,但事件導致兩名參與救援的潛水員不幸殉職。

https://hd.stheadline.com/news/r ... C%E7%8D%B2%E6%95%91
您話我知除了高僧之外邊個在事前有講過"they are all there, will be found in 1or2 days."咁咪可以教化我咯。
沙文 發表於 2023/2/9 11:02

其實真係關俊棠神父話齋:
故重要的是解卦者的動機,而非卦本身的靈驗與否。

they are all there. will be found in 1 or 2 days

(1) 高僧無話班細路係仲生, all there..可以係13條屍...仍然係準
(2) found in 1 or 2 days...睇勻各來報導, 呢句係添加劑嚟, 高僧只係話「就快搵到」,1 or 2 days 係馬後炮既話。

說者是: according to Thai media....又講唔出係出自邊個傳媒。

即係咁, 有人好彩中咗六合彩, 都戥佢高興既, 唔使眼紅。
其實真係關俊棠神父話齋:
故重要的是解卦者的動機,而非卦本身的靈驗與否。

they are all there. will  ...
beebeechan 發表於 2023/2/9 22:08
故重要的是解卦者【例,基督教動機,而非卦本身的靈驗與否。

1见是基督教……HAHA.
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
回覆 43# beebeechan

講咗啦, 你聽是要聽見,卻不明白
    The monk accurately predicted that the coach and the boys would be found alive

天主教連搵唔搵到鹹魚都唔夠膽講
Thai medias:
The Irrawaddy
The monk became a household name in Thailand after accurately predicting, before their location had been discovered, that the boys and their coach would be found alive within two days.

Bangkok post
"Don't worry. The boys are safe. They will come out in a few days," said the monk after performing religious rituals at the cave on Friday.

Again, 你聽是要聽見,卻不明白
天主教連幾多日之內搵到鹹魚都唔夠膽講
Don't know where God is but the Devil is in the details
不過貴教嘅media都有權威性嘅報道:
he declares that the boys are safe and that they will soon come out of the cave.

https://www.catholicworldreport. ... ailand-cave-rescue/
Don't know where God is but the Devil is in the details
Thai medias:
The Irrawaddy
The monk became a household name in Thailand after accurately predicting ...
沙文 發表於 2023/2/21 08:48

呢個報導係七月三日既...
班細路七月二日就已經被搵到

馬後炮...幾準都講到哩

條高僧係六月三十號嚟作法祈禱.....佢當時係點講..有無咁大把炮??
不過貴教嘅media都有權威性嘅報道:
he declares that the boys are safe and that they will soon come out ...
沙文 發表於 2023/2/21 09:16

預測咁很準時, 又唔曉測埋七月六日發生潛水員犧牲既?
七月三日既報導, 你估真係神仙咩

上網睇野懵盛盛
回覆 48# beebeechan
有呀,我就係6.30聽過。
回覆  beebeechan
有呀,我就係6.30聽過。
沙文 發表於 2023/2/22 01:10

六點半....係男人最軟弱既時候
高級模式 | 發新話題
換一個