返回列表 回覆 發帖

人生八苦與真福八端

神貧就是指不應有$$$去睇極光、浸溫泉?
真係條瘋狗咁話原祖「食禁果」就係亞當去扑咗厄娃咁....白膠黐 ...
beebeechan 發表於 2023/3/26 23:27

排排坐食果果?

如果「食禁果」唔係亞當去扑厄娃,
你個耶禍華更加抵死:教壞了信徒父母,如果仔女唔聽話,父母要咒詛仔女仆街,衰十八代,一世冇運行?對嗎? !
你是信徒,你的仔女一定會有逆你的時候,你有冇咒詛你的仔女仆街,衰十八代,一世冇運行呀?有冇照做呀?講啦!
睇下你是否忠心的信徒?或是白膠黐的假信徒?
唔敢答你就是全離教人的契弟!
雖然你已經是契弟!而且是循環不息的做!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
#10  所以天誅教煩弟肛可以有百億美元存款,是「神貧」!
    你就如屁眼教主一樣,把口當屁眼使! ...
旁觀者 發表於 2023/3/26 23:38
据闻至少【几】千亿
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
上次我在《喜歡思考人生的人容易患抑鬱症嗎?》一文中,談到在怎樣處理「人生八苦這個問題上,是應該採用 ...
谢谢谢谢谢谢。先生。逃出魔幻紀 發表【指教】於 2023/3/26 18:01
有基督

多痛苦【对联诗】《例,女巫》
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
靜雞雞地同你地講,媽咪念大悲咒及地藏經真係好靈,比我更加靈,所以唔好睇少顯教。
唔知12因緣係咪對12宗徒呢?
3位一體對佛法僧3寶
4聖諦對末日4騎士
但係52心所就諗唔到點對
六根、六境、六識,六根又點搞好呢?基督教係得6日創世

十戒對得最工整,兩邊都有

波羅提木叉 比丘227戒, 比丘尼311戒 加埋538戒 , 加埋都唔夠猶太佬戒律613
Don't know where God is but the Devil is in the details
仲有。。。
亞巴郎子孫如天上繁星
須菩提,如恒河中所有砂數
仲有。。。
路加福音中有蕩子回頭
法華經中有「窮子喻」
回覆 27# beebeechan
這個thread唔係凈玩冧巴咩
高級模式 | 發新話題
換一個