返回列表 回覆 發帖

忍忍忍忍忍忍忍忍忍忍忍忍.....

原帖由 沙文 於 2008-3-14 14:59 發表
回復 15#  抽刀斷水 的帖子
咁牧師全盤接受移鼠大聖,乃係有經書為証,都唔係「信」喎?

呢下奧妙喇,亦是循環論證:

信移鼠大聖有經書為證,經書為移鼠大聖默示

相當於

我話沙文係傻仔,因為係我話既 
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

回復 21# 抽刀斷水 的帖子

咁証據呢家嘢,除咗由CSI揾之外,由疑犯提供又真係未必唔得喎

您又講冇得冇錯,「係您話嘅」的確係「您話沙文係傻仔」嘅原因。呢個論証係一定唔會錯嘅
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-3-14 20:03 發表
您又講冇得冇錯,「係您話嘅」的確係「您話沙文係傻仔」嘅原因。呢個論証係一定唔會錯嘅 ...

的確唔係錯,而係有循環論證的謬誤。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 抽刀斷水 於 2008-3-13 15:47 發表

「信」=「對缺乏證據的事物全盤接受」

再加一點~
「信」=「面對相反證據時決不動搖」
原帖由 抽刀斷水 於 2008-3-14 04:19 發表

的確唔係錯,而係有循環論證的謬誤。
都未必係謬誤。其實,我對您的評價係冇異議嘅,咁咪得咯
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 25# 沙文 的帖子

咁你有冇異議ar??

回復 26# weakest 的帖子

話咗冇啦。所以,循環論証都並非實唔得喎
原帖由 www 於 2008-3-14 20:31 發表

再加一點~
「信」=「面對相反證據時決不動搖」

好!!
+
恶人 先 告狀,

.............告 您是假的,
.............告 您是错的 ,
.............告 您是魔鬼 ,
.............告 您是魔鬼的 ,
.............觀音…......天后.........e.t.c.都是邪靈

忍忍忍忍忍忍忍忍忍忍忍忍 .........
忍忍忍忍忍忍忍忍忍忍忍忍得真是非常好痛苦 aa

http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=1566&page=1#pid15526
回復 8# 抽刀斷水 的帖子
牧師都咁講咗,幾難轉軚卦?

三、現今在世界各地的影響
據彼得魏格納及其同工的研判,天主教國家拜的馬利亞(耶穌母親馬利亞的靈魂在天上,現今在世上活動的是冒名的邪靈,自稱是天上皇帝之子的母親,就是天上皇帝的太太—天后)。回教的月神標誌(阿拉伯人原拜土神阿拉及它的女神太太),日本神道教的天照女神,西藏的「聖母峰」(指千手千眼觀音)…,都是天后系統的邪靈中國歷史中的武則天曾自封「大哉神武…天后則天皇帝」,而慈禧太后曾自扮觀音,號稱老佛爺,…在這邪靈的影響下的地區常有:權力鬥爭、專制獨裁、、侵略、黑道、邪術、偶像崇拜、色情淫亂…等盛行的情況。
http://seminary.llc.org.tw/main/APaper.php?page_tb_no=3&page_td_no=20&query_ps_year=2001&query_ps_num=1&query_ps_type=B

牧師研究得咁詳盡,我都爭啲俾佢嚇到歸信,但係可惜到last moment我忽然又諗起師妹...............

我記得師妹教過我,「則天」這個尊號,在武后生前根本從未用過,係中宗在她殯天之後才追加的。佢又點可能「曾自封『大哉神武…天后則天皇帝』」呢?牧師封佢就有之。

您話嘞,我應該信牧師,定係信師妹呢?

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 Step.King 於 2008-3-13 23:52 發表
你緊係唔記得左思劍門仲有另一絕學"逆行天命劍"
你快d 搵令狐兄弟補學啦
我都好諒解您俾人標籤咗嘅心情
http://evchk.wikia.com/wiki/Step.king
當然係想盡快洗脫呢個形象,但係,都要講食力嘛,急唔黎嘅。

我師妹年齡比我細幾個月,但係,我冇用,我我考咗兩次先入到U;所以,佢高過我一屆,好多個credit courses唔係有緣同佢一齊上。由是,我地好珍惜能夠一齊上堂。
天命恩師嘅堂,就係同師妹一齊上,我從未走過一堂。所以,我可以100%肯定,本門係冇您所謂嘅「逆行天命劍」呢門武功嘅。您唔好再混水摸魚

回復 29# 沙文 的帖子

乜你唔識架...慘lui  
咁注定你要不停零分, 要且要每次重作~
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 30# Step.King 的帖子

識又點啫?若然真係厲害嘅,做王子嗰個就會係我啦講嘢
什麼逆行天命劍法,肯定係同令祖嘅冲靈劍法一樣,係冇用嘅
高級模式 | 發新話題
換一個