返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 月下對酒...寫於夜靜無人,心事繁擾之時… …

月下對酒
月下對酒心木然
寂夜無人歌流繞
前路崎嶇志迷思
心障忐忑復難眠
慰覓伯樂蹄欲試
卻奈英雄留情劍
年月寒窗所為何
萬般心機籌莫展

10/03/07 凌晨
寫於夜靜無人,心事繁擾之時… …

花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

晤好煩擾啦, 抽水話凡事向好果便諗嘛....總有一天

萬卷詩書腹中藏
太公八十遇文王
樊城躍過檀溪日
始知識馬是劉郎
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2007-3-10 03:04 發表
晤好煩擾啦, 抽水話凡事向好果便諗嘛....總有一天...

係咪我近排飲酒飲得太多,點解人地話我有講過既野/話同我講過既野,我總係唔記得既?

不過,我都贊成凡事向好果邊諗既。
原帖由 抽刀斷水 於 2007-3-10 22:09 發表

係咪我近排飲酒飲得太多,點解人地話我有講過既野/話同我講過既野,我總係唔記得既?

不過,我都贊成凡事向好果邊諗既。
冇法啦,若然我就咁話「凡事向好果邊諗既」,佢唔會信我。為了史仔的前程,只好借師伯大名壓一壓場。
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2007-3-11 14:49 發表
冇法啦,若然我就咁話「凡事向好果邊諗既」,佢唔會信我。為了史仔的前程,只好借師伯大名壓一壓場。

我唔會相信你??? 此話何解呀? 老大~
再者   小在此向來最聽二人說話
一是抽水家主  二是沙文兄你  我又何敢有懷疑之理?

抽水是永遠的家主 沙文是永遠的老大
小弟向來謹記在心的 ~ 沙文兄你此舉未免太多心了吧 ~
是否沾染了"文革"病毒  "想說話又不敢承擔責任" 故借抽水過橋呀?
米人少少認左佢law ~

花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-3-10 03:04 發表
萬卷詩書腹中藏
太公八十遇文王
樊城躍過檀溪日
始知識馬是劉郎

井中月
年少氣盛懷尚志
披星戴月勤歷練
藝成思劍刃蛟龍
卻是玄虛井中月
11/03/07 夜
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-3-11 05:52 發表

一是抽水家主  二是沙文兄你  
您都話我只不過係阿二,我唔擺第一果位上枱邊夠照呢?

原帖由 沙文 於 2007-3-12 04:56 發表
您都話我只不過係阿二,我唔擺第一果位上枱邊夠照呢?

咁我下次補句排名不分先後law
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個