返回列表 回覆 發帖

四福音並非歷史書籍,不能作為耶穌存在的證據

基督教咪Copy & Paste 咗YHWH然后+咗嗰神化嘅耶稣,监粗作出3位一体。连神棍们都解释唔通!算啦bbc,一于决 ...
ali 發表於 2011/10/7 23:41

甚麼的 copy and paste?
所以話你無知露三醜.....
你在新約中若能找到 YHWH 這個名字, 我請你鋸一餐扒!

在舊約中 YHWH 這名出現過 6519 次!
回復 61# beebeechan

或者抄漏啫。
您知您地抄經幾求其先得咖

Mat 10:29 兩隻麻雀不是賣一個銅錢嗎﹖
Luk 12:6 五隻麻雀不是賣兩文銅錢嗎﹖
回复61#bbc

quote:"
基督教咪Copy & Paste 咗YHWH然后+咗嗰神化嘅耶稣,监粗作出3位一体。连神棍们都解释唔通!算啦bbc,一于决 ...
ali 發表於 2011/10/7 23:41

甚麼的 copy and paste?
所以話你無知露三醜.....
你在新約中若能找到 YHWH 這個名字, 我請你鋸一餐扒!

在舊約中 YHWH 這名出現過 6519 次!"

妳唔想请我食扒就算啦,又强奸我嘅留言;我完全無提过新约nor旧约!基督徒真系好叻作古仔,無中生有!
BTW,我同耶和华一样都钟意食lamb rack+05年波尔多嘅红酒!
回復  beebeechan

Mat 10:29 兩隻麻雀不是賣一個銅錢嗎﹖
Luk 12:6 五隻麻雀不是賣兩文銅錢嗎﹖

沙文 發表於 2011/10/9 20:43

你老婆去 costco 買到一大包都平 d 哩.....
買四隻送一隻, 好正常丫
回复61#bbc

妳唔想请我食扒就算啦,又强奸我嘅留言;我完全無提过新约nor旧约!基督徒真系好叻作古仔,無中生有!

ali 發表於 2011/10/10 04:03

你又一次唔識野露醜, 又唔肯收埋把口

耶穌是基督教的核心, 不信耶穌也不是基督教。
耶穌在聖經中幾時出埸架?

你無需要提架, 因為你既行為言論一早便膠了
回复65#井里頭的bbc

quote:"你在新約中若能找到 YHWH 這個名字, 我請你鋸一餐扒!

在舊約中 YHWH 這名出現過 6519 次!"

我地一直讲紧老豆YHWH,你就突然变阵讲嗰仔!你打茅波姐!

quote:“基督教咪Copy & Paste 咗YHWH然后+咗嗰神化嘅耶稣,监粗作出3位一体。连神棍们都解释唔通!。。。”
都话咗3位一体系硬胶之作!
回复65#井里頭的bbc
我地一直讲紧老豆YHWH,你就突然变阵讲嗰仔!你打茅波姐!

ali 發表於 2011/10/10 22:57

打乒乓球我加點「西」你就招架不來耶?
咁打番滴滴仔囉
知妳有『西』,我無!好佬怕烂佬,烂佬怕泼妇。我地差两格!
知妳有『西』,我無!好佬怕烂佬,烂佬怕泼妇。我地差两格!
ali 發表於 2011/10/11 23:54

你見到「西人」咪縮埋一粒似花生?
not peanut, but lychee!
not peanut, but lychee!
ali 發表於 2011/10/12 13:33

馳名「妃子笑」
回復 71# beebeechan

最正系糯米糍,sweet sweet!
高級模式 | 發新話題
換一個