返回列表 回覆 發帖

本會做得陰質事多, 對外來食物向來都小心提防

原帖由 沙文 於 2007-8-29 01:53 發表
人地夠叫您認遠離神的錯啦,您認咗佢丫笨

我認左米笨law~
我離左教之後, 我覺得自己比以前更認識神, 佢係我心目中既地位比以前更近!!!

原帖由 沙文 於 2007-8-29 18:01 發表
呢條自私精唔會肯拖我老婆出教嘅,佢淨肯拖自己條女出教,並無諗住服務大眾

嫂夫人連父師你老家都駕馭得貼貼服服, 我做細既又點敢亂離丫~你自求多福好了...

花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 #21 Step.King 的帖子

我認左咪仲笨過您?

您只拖自己老婆出教,不肯拖我老婆出教,即是有悖於本網「以儒治網,以網立儒」之中的「老吾老以及人之老」-- 【孟子‧梁惠王上】;這是不見容於本網嘅!
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2007-8-30 04:17 發表
我認左咪仲笨過您?

您只拖自己老婆出教,不肯拖我老婆出教,即是有悖於本網「以儒治網,以網立儒」之中的「老吾老以及人之老」-- 【孟子‧梁惠王上】;這是不見容於本網嘅! ...

如果我拖自已女朋友出教, 乃係「為長者折枝」, 我絕對不會"不為"

但要拖沙文你老婆出教就等如「挾泰山以超北海」, 是為不能也! 你另請高明罷啦!
花開花落花無缺!

回復 #23 Step.King 的帖子

本來我係向抽水請教劑量,佢就refer您條盲炳俾我,而家您又推俾高明,咁呢個網依家算點先?
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2007-8-30 11:12 發表
本來我係向抽水請教劑量,佢就refer您條盲炳俾我,而家您又推俾高明,咁呢個網依家算點先?

乖乖別扭計。

咁啦,用藥之道,貴乎快、狠、準,你去喂佢食每日1kg Risperidone,一日四次,每次250g,食足一個星期,過到呢關,佢以後就聽哂你話架喇。 不過,有關行動你自行負上法律責任喇喎,一概與本人無關。

(假如過唔到,咁咪去搵師妹囉,係咪好計呢?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 抽刀斷水 於 2007-8-30 14:20 發表

乖乖別扭計。

咁啦,用藥之道,貴乎快、狠、準,你去喂佢食每日1kg Risperidone,一日四次,每次250g,食足一個星期,過到呢關,佢以後就聽哂你話架喇。 不過,有關行動你自行負上法律責任喇喎,一概與本人無關。

(假 ...

咁點解唔一開始就直接搵師妹...一來可以圓老大心願
二來可以免去嫂夫人每日食1kg Risperidone之苦
三來老大可免任何法律責任...(只要沒重婚的話...)
花開花落花無缺!

回復 27# 的帖子

所以我先話 個女仔唔係想毒d人 而係想救佢地  不過落多左少少藥之嘛...
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個