返回列表 回覆 發帖

離教真可悲

哈.....
傳導員向幼稚園生, 甚至小學生講方舟故事, 佢地都回報話小朋友不會諗埋你所講既膠野.
同樣, 小朋 ...
beebeechan 發表於 2012/8/28 12:31

我的純真可以在我的愛裏面睇得到。那種牽腸掛肚的滋味,你明不明白?
哈.....
傳導員向幼稚園生, 甚至小學生講方舟故事, 佢地都回報話小朋友不會諗埋你所講既膠野.
同樣, 小朋 ...
beebeechan 發表於 2012/8/28 12:31

雖然你覺得我已經沒有純真,但其實是我長大了,明白說三隻小豬的人,和信方舟說方舟的人,是完全兩碼子的事,信方舟的人,他們的思想態度根本不是在說「三隻小豬」,而是徹頭徹尾地把方舟當成事實地宣講開來。
乜連 hellboy 也理解得來的,
對你會有個難度?
beebeechan 發表於 2012/8/28 12:36

事實上生育是和方舟沒有關係,水哥這樣說沒有問題。嚴格來講,用幼稚園生比喻我肯定方舟是假的故事,也是不合情理。
原來也跟hellboy有關?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
是完全兩碼子的事,信方舟的人,他們的思想態度根本不是在說「三隻小豬」,而是徹頭徹尾地把方舟當成事實地宣講開來。

hellboy 發表於 2012/8/28 12:49

「他們」是所指何人先?
只係你識的人?

有點水準的釋經網站都會教你如何去看方舟的故事.
告訴你:"這個故事是在教訓大家。。。。。。。。。。。 (下刪數萬字, 內容實在太豐富, 說不完)

乜你不懂去查証, 只靠人講, 你便信耶?
好一個「只管信, 不管問」的小伙子
原來也跟hellboy有關?
抽刀斷水 發表於 2012/8/28 12:52

佢用幼稚園學生來比喻我依家肯定方舟是假的。
我的純真可以在我的愛裏面睇得到。那種牽腸掛肚的滋味,你明不明白? ...
hellboy 發表於 2012/8/28 12:45

起疙瘩囉。。。。。
「他們」是所指何人先?
只係你識的人?

有點水準的釋經網站都會教你如何去看方舟的故事.
告訴你:"這個故 ...
beebeechan 發表於 2012/8/28 12:54

大大個方舟公園同埋影音使團拍那些戲證明左你地啲基督徒真喺當方舟喺真人真事,唔到你抵賴。你搵到邊本釋經書話方舟是假的,你去同影音使團同埋方舟公園個老闆講,唔好同我講。
反基最害怕的就是: "假如聖經是真的。。。。"
所以, 千方百計去否定聖講既, 不會是真, 好使自己好過耶?
大大個方舟公園同埋影音使團拍那些戲證明左你地啲基督徒真喺當方舟喺真人真事,唔到你抵賴。 ...
hellboy 發表於 2012/8/28 12:58

乜影音使團可以代表整個基界?
人地做生意啫。
反基最害怕的就是: "假如聖經是真的。。。。"
所以, 千方百計去否定聖講既, 不會是真, 好使自己 ...
beebeechan 發表於 2012/8/28 12:59

如果聖經為你預備了,我肯定你的結果就是被吞噬於耶穌肚中的地獄一千年,永不超生,我最害怕的就是這樣野。而我這些撤銷了合約的人,是不會有事的。
大大個方舟公園..
hellboy 發表於 2012/8/28 12:58

唔係嘛, 只是一個比不上橫店影城的小型主題公園之喎
起疙瘩囉。。。。。
beebeechan 發表於 2012/8/28 12:56

寡情薄幸
唔係嘛, 只是一個比不上橫店影城的小型主題公園之喎
beebeechan 發表於 2012/8/28 13:04

小型公園?你知唔知起左幾多億元?
乜影音使團可以代表整個基界?
人地做生意啫。
beebeechan 發表於 2012/8/28 13:01

代表唔晒,一大半囉。如果唔喺,如果有異見,會上到畫?
代表唔晒,一大半囉。
hellboy 發表於 2012/8/28 13:07

你個了民調耶?

我比你較科學, 我不會斷估,還要是主觀, 下意識地去估。
你個了民調耶?

我比你較科學, 我不會斷估,還要是主觀, 下意識地去估。 ...
beebeechan 發表於 2012/8/28 13:16

你無睇下一句咩,如果有異見,基督教勢力咁大,會上到畫?
hellboy 發表於 2012/8/28 13:18

你出得起錢租戲院, 你上你自拍自唱既撥亂反正演唱實錄都可以。
hellboy 發表於 2012/8/28 13:18

三級片都上到畫架啵。。。。
咪好大勢力?
三級片都上到畫架啵。。。。
咪好大勢力?
beebeechan 發表於 2012/8/28 13:24

三級片喺人都知純熟虛構,不過影音使團就代表基督教講方舟喺事實喎,試問又點會一樣呢?
高級模式 | 發新話題
換一個