返回列表 回覆 發帖

【原創作品】Hellboy決戰教會教徒耶毒焦點評述

這帖是聖經知識貧民大展館。

貼兩句霍金既話就以為變左天體物理的專家

貼幾句經文就以為係明白哂經文講乜咁。
傻瓜,art is long, but life is short,無人可以掌握全世界的知識,只要掌握重點就可以。 ...
hellboy 發表於 2012/10/3 12:49

那你為甚麼要在你最不懂的領域來說三道四?
你唔開聲我點知你係真唔識, 班門弄股
只是我自問英文一定唔夠你好。

hellboy 發表於 2012/10/3 22:17

咪屙屎唔出賴地硬!
我幾時要你用英文跟我論?
而唔喺唔識,你所識得基督教的事情,大部份我都認識。

hellboy 發表於 2012/10/3 22:17

識既就唔使啞口無言口哩, 不懂辯論, 只是一個搬字小丑

聖經有一千七百多頁, 你一日搬幾句都夠你搬幾年!
咁係咪代表你知識廣博?
班門弄股?查查字典再寫啦﹗
旁觀者 發表於 2012/10/4 10:31

你弄斧也不曉, 只能弄股,
hellboy 他好像每次沒辦法回應你就開始說三道四
Guest from 76.220.8.x 發表於 2012/10/5 03:33

你自己也在說七道九哩。
其實你可唔可以回應吓題目,不要淨喺喺到指鹿為馬,九唔答八?
hellboy 發表於 2012/10/5 12:44

你有甚麼題目?
你只是在搬字。
#1洋洋一千字,有多少隻字是你自己的話?
原義是:
hellboy, 他(beebee.... )好像每次沒辦法回應你就開始說三道四
Guest from 76.220.8.x 發表於 2012/10/6 09:02

寫篇短文也寫得唔清唔楚,詞不達意,引人誤會。
基本語文功也未有就學人參與辯論。
題目不是我提出的,而是他提出的,在十一條中每一條頂頭也已標明。至於……我點樣搬字呀?上面除左女媧典 ...
hellboy 發表於 2012/10/6 09:57

本壇最精神自慰的都可算係你勒。
日日自捧,
題目不是我提出的,而是他提出的,在十一條中每一條頂頭也已標明。至於……我點樣搬字呀?上面除左女媧典 ...
hellboy 發表於 2012/10/6 09:57

係有料既就唔使搬字哩。
自己無野可講才要搬啫。
開玩笑 要被強姦的女生嫁給強姦她的男人
就因為耶和華不接受男女之間有一人以上的性伴侶
那麼如果被強姦了 ...
Guest from 175.181.208.x 發表於 2012/10/11 02:04

令人戰慄的解經
大**把經文證明要行為,唔該你早日醒覺,不要再誤人誤己。

隨便你點講啦,反正喺人都知聖經喺自相矛盾嘅。

hellboy 發表於 2012/10/15 21:06

乜你見得世面咁少呀?
兩三知己就是你的「全人類」耶?
大**把經文證明要行為,唔該你早日醒覺,不要再誤人誤己。

基本法、普通法有案例,有法官去判案,同埋中央有基本法詮釋權。你們的聖經沒有,點信?

難道你的令人戰慄詮釋就信得過耶?
廢話講完未?你除左信口雌黃咁話人曲解聖經,仲有無啲稍為有論據嘅招式?如果無,十秒後當你起唔到身判我贏。

排。。。不如話五秒哩。

拿。。。三秒後你不回我,我當秒殺左你丫

真白膠黐!
beebeechan你終於都知自己白膠痴喇,我實在很感動。
hellboy 發表於 2012/10/16 21:02

都係拜睇得你的膠帖太多卦
你咁都唔明?我喺分明串你啲明知耶經指鹿為馬都仲要死口唔認嘅人喺……。嘻,你想我講最後四個字,我偏 ...
hellboy 發表於 2012/10/16 21:04

真係唔明架,你串人既方法咁很九流。
你想我講我偏唔講,不過你根本無法改變我心裏面是怎麼樣看你這種指鹿為馬的人,你吹得我漲呼? ...
hellboy 發表於 2012/10/16 21:08

你指鹿為狗都得哩,
你指之嘛。
我係無辦法阻止你膠既。
第一、命題唔喺我定,喺條友定。

hellboy 發表於 2012/10/19 10:10

挑。。。唔夠人講又用呢招。

篇野係你貼係到,所以狗翕也歸你。
下次你做下過濾先哩,狗翕野咪亂貼,保持本壇清潔。
你講咁多都喺驚我會繼續挑戰啲基督徒,。 ...
hellboy 發表於 2012/10/19 19:02

講得太清楚我怕傷你自尊心咋,
成個壇, 最不用驚的那位正是你囉.
高級模式 | 發新話題
換一個