返回列表 回覆 發帖

[轉載] 假如神的邏輯應用在消防員救火上...

咁您即係其實並不介意避重就輕啦
Don't know where God is but the Devil is in the details

唔信有消防員, 又打乜鬼911叫火蠋車?

用科學角度睇, 即使個火燒瓜你, 都係一堆碳水化合物給加熱分解成份子.......no big 刁
未必係當事人打嘅。或者隔離間教堂幫手打啫
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆 21# 沙文

「唔介意」同「介意,不過吹佢唔漲」好大分別喎!
唔係呀, 結果一樣係no answer
沙文 發表於 2013/2/4 07:56

咁又係呀, 表面黎睇, 消防員黎到係射水整濕哂你間屋, 扑爛你度門, 打爛你d窗, 直頭係黎破壞....
簡直要開鎗掃低佢地
回覆  出位基督徒
原來您都認為耶穌的道理係流嘅
真理就緊要無處不在嘛, 唔响舊屎度就唔會係真理啦 ...
沙文 發表於 2013/2/4 06:14

唔係架....一堆屎都可以睇到耶穌真理架.
在太平盛世時, 真係無人需要或想到要用屎來煮食架, 但當你衰到乜都無既時候, 屎都係變左寶.

所以, 你現在安享平安時可以印印腳咁嘲笑耶穌,
係要天主搞到你叫天不得, 死又不能咁既衰樣時...例如要插喉餵食, 開個窿接屎袋之類........你先識耶穌係好野囉.
(無辦法, 唔係天主黑心, 係你要求黎唶)
沙文 發表於 2013/2/4 07:56

下次你屋企火蠋, 記得唔好打911哩啵
仲駛講咩。幾大都走出街先啦。隔離教堂驚燒埋佢果叠, 自然會打茄嘛
仲駛講咩。幾大都走出街先啦。隔離教堂驚燒埋佢果叠, 自然會打茄嘛
沙文 發表於 2013/2/4 10:27

不如瞓街哩
沙文 發表於 2013/2/4 10:27

你錯勒, 宗徒大事錄中記載, 五旬節當日, 聖神降臨門徒身上, 火臨在信徒聚集的屋, 燒到頭頂著火,
門徒都無打911
回覆 31# beebeechan

信徒頭頂著火就唔打啫, 籮柚著火就打咖啦
回覆  beebeechan

信徒頭頂著火就唔打啫, 籮柚著火就打咖啦
沙文 發表於 2013/2/4 11:40

係啵.....鑽木取火
可9:49        因為必用火當鹽醃各人。
可9:49        因為必用火當鹽醃各人。
沙文 發表於 2013/2/4 11:53

係囉.....人, 你習慣下囉
還掂人第日有排燒........
可 9:48 那裏.......,火也不滅。
call 911都無用.....
信徒就慣哂啦, 個頭有排燒
信徒就慣哂啦, 個頭有排燒
沙文 發表於 2013/2/4 11:59

你成身都燒架
慾火焚身
有得出火就唔怕啦, 最慘係信咗夭主教, 想玩都要睇日曆
有得出火就唔怕啦, 最慘係信咗夭主教, 想玩都要睇日曆
沙文 發表於 2013/2/4 12:10

想生仔女既, 使乜睇日曆?
你真唔識野

係你呢d以扑為重既先要左芒右芒
你好想生仔女咩? 膝下有幾多百個呀?
高級模式 | 發新話題
換一個