返回列表 回覆 發帖

[發問] 向基督教提出幾個问題

咁又未必。不娶不嫁都可以唧精生仔啫
沙文 發表於 2013/2/4 12:53

人類在世上就係千方百計想只係唧精唔生仔
乜你上到天國就調轉黎?
無下文, 咁我去屙屎哩喎

仲以為九翕文可以滔滔不絕添
又唔係調轉,不過可以搞大個規模。
不娶不嫁, 晚晚orgy, 聖母耶穌亂倫show,天國又真係幾快樂
Don't know where God is but the Devil is in the details
又唔係調轉,不過可以搞大個規模。
不娶不嫁, 晚晚orgy, 聖母耶穌亂倫show,天國又真係幾快樂 ...
沙文 發表於 2013/2/4 17:31

當今日可以自動點火, 用電爐煮食既時候, 仲會有人用鑽木取火方法。。。。。真係膠性大發
咁經濟條件唔好就冇法啦;所以有部份人至今仍冇gps
Don't know where God is but the Devil is in the details
咁經濟條件唔好就冇法啦;所以有部份人至今仍冇gps
沙文 發表於 2013/2/5 21:29

又即係咁, 有d人會係懶 high tect 咁去用$20 美金買一個太陽能點火棒

來代替一個仙便有幾支既火柴
火柴用晒就冇,太陽能點火棒長用長有直至太陽变白矮星, 仲可以用50億年, 每次点火耗費比火柴平幾多倍, 我費事計啦,留番畀您D下人計啦
火柴用晒就冇,太陽能點火棒長用長有直至太陽变白矮星, 仲可以用50億年, 每次点火耗費比火柴平幾多倍, 我費 ...
沙文 發表於 2013/2/6 04:24

哇....你好能叻呀, 咁既數都計到出黎

即係咁...拿....
我現在俾一厘利息你做定期, 唔使多, 一萬元哩....
50億年到期時, 利疊利, 你已經發過李嘉誠哩..
事不宜遲哩....今日好馬上存錢入我戶口, 立即起息!
"原來您就係李丞責, 新婚快樂"

李丞責已經第二次結婚了!
回覆 49# ali

上次係舊婚, 今次係新婚, 冇錯喎!
大把bonds既yield 好過一啦
沙文 發表於 2013/2/6 17:53

所以話你唔曉計數
十年債券, 俾你有2厘又點話, 又幾多錢唶?
我係50億年期啵......到期時又幾多? 發死你架
回覆 52# beebeechan

所以話你唔曉bond market 係點玩嘅
mature 之後即時又再買咪得咯, 連續5億次每次都可以套出D息, 唔駛等50億年先致收到息
回覆  beebeechan

所以話你唔曉計數
mature 之後即時連息又再買咪得咯
沙文 發表於 2013/2/7 03:43

手續費都蝕左哩.......回報無左一截
回覆 54# beebeechan

買bond 好平佣啫
人地30年bond都3厘幾, 您50億年做1厘? 果然夭主教係揾笨嘅
說得好!
1.  据" 聖經 " 記載宇宙由上帝用六日創造, 当初沒有太陽,地球,月亮,星星等... 六日是如何計算出來的? ( 大家都知道, 地球自轉一圈為一日, 但在沒有地球的时侯, 一日又是如何計算出來的。)

創世記
1:3      神 說 、 要 有 光 、 就 有 了 光 。  
1:4      神 看 光 是 好 的 、 就 把 光 暗 分 開 了 。  
1:5      神 稱 光 為 晝 、 稱 暗 為 夜 . 有 晚 上 、 有 早 晨 、 這 是 頭 一 日 。  

當時沒有太陽,卻有光。所以光源跟太陽和地球的自轉無關。直接從神而來。
一光一暗,一晝一夜,為一日也。
出位基督徒 發表於 2013/2/4 05:01

沒有太陽哪來的光?日蝕你見過沒有?
神稱光為晝、稱暗為夜.
有晚上、有早晨、這是頭一日 。
這不是太陽運作是什麼?

當今日可以自動點火, 用電爐煮食既時候, 古代就會有鑽木取火的方法燒人。。。。。

好, 打倒基督教!
基督教是魔鬼中的魔鬼!
高級模式 | 發新話題
換一個