返回列表 回覆 發帖

今日收到東方閃電的地址

今日喺街到見到「全能神教會」喺街邊擺檔傳教送書仔,書仔裏面有張卡片,上面有佢地喺香港的地址,地址在九龍深水埗海壇街235號豐盛大廈3樓。逢星期六日下午一點半有聚會。有無人有興趣上去挑戰佢地的信仰?
你人上去......佢地已經成功左一半先哩
最怕你唔來唶
反基都要反得有點智慧 ...
beebeechan 發表於 2013/2/7 03:03

那兄臺上離教者之家,不也是反基人士成功了一半。
信教者也要信地有些智慧才行啊。
唔好濫用離教者呢個詞
教都未入, 離你個頭
beebeechan 發表於 2013/2/9 12:24

我信耶穌的時候曾經心中相信,口中承認,仲受過兩次洗,點樣教都未入?
雖然我習慣白吃白喝了。
可我這壓根不信主者,卻也從未在基基迷們的場子中得到一絲感動就是。
回覆 7# beebeechan

那是,所以還麻煩你們這些信主者。
多準備些美食跟娛樂節目吸引我們這些外幫人參加唄。
但你無留意,聖奧斯同保祿應該不是離教者加專業的反基督。身為一個離教者,我唔會比你誤導;身為一個反基 ...
hellboy 發表於 2013/2/8 13:19

唔好濫用離教者呢個詞
教都未入, 離你個頭
八年,.....濕濕碎哩
聖奧斯定的母親聖蒙尼加為個仔祈禱了近廿年, 個仔先信, 仲信到成為了天主教的聖人.

...
beebeechan 發表於 2013/2/7 23:30

但你無留意,聖奧斯同保祿應該不是離教者加專業的反基督。身為一個離教者,我唔會比你誤導;身為一個反基督,我知道耶教失信。
咁我接觸左八年天主教都無信,仲越反越起勁,你咪又可以話你地已經成功左? ...
hellboy 發表於 2013/2/7 21:43

八年,.....濕濕碎哩
聖奧斯定的母親聖蒙尼加為個仔祈禱了近廿年, 個仔先信, 仲信到成為了天主教的聖人.

一係又可以似保祿咁...三日內便由一個大反基變成一個宗徒, 最後更信到為宣講而殉道都肯.

你個8年經歷, 毫無動人之處, 連靠邊站的位置也未有.
回覆  hellboy

我覺得佢地係已改變既耶教,類似摩門教之類,有好多自己既經書,亦有好多唔跟傳統既 ...
抽刀斷水 發表於 2013/2/6 21:58

雖然東方閃電非主流,不過呢啲不知所謂亂七八糟混水摸魚的畸形大雜魚就好似病毒變種一樣,好乞我憎,我睇過本書仔,似乎耶穌仍然佔有一定地位,我近排有接觸啲全球最變態最痴線的耶和華宗教教徒-穆斯林什葉派回教徒,我發覺我的反一神教技能都可以用到啲去插佢,插完之後好爽,不過會好驚佢地真喺發揮佢地啲恐怖份子本色,攞把刀吉我一野。

雖然我知仲有好多野可以研究,不過算啦,我都唔得閒,我諗無人搵我,我都未必會上去。
最怕你唔來唶
反基都要反得有點智慧 ...
beebeechan 發表於 2013/2/7 03:03

咁我接觸左八年天主教都無信,仲越反越起勁,你咪又可以話你地已經成功左?
最怕你唔來唶
反基都要反得有點智慧
回覆 5# hellboy

我覺得佢地係已改變既耶教,類似摩門教之類,有好多自己既經書,亦有好多唔跟傳統既理由,所以你就咁走上去話信耶穌唔好,佢地就黎個順水推舟:「信耶穌就梗係唔掂啦,所以有全能神囉,你睇下……乜乜物物」,打蛇仲隨棍上添。

反而呢D非主流野既存在,對打擊耶教既聲譽有一定幫助。

所以我覺得做生不如做熟。
回覆  hellboy

我都有問過佢地拎書仔,但太忙沒時間看,所以無本錢去挑戰佢地。

我問婆仔拎書時, ...
抽刀斷水 發表於 2013/2/6 16:24

但喺用翻啲對付普通基督教徒啲大路方法唔得咩?
趙連海,北京人, 在網上惡意炒作,並煽動糾集被控「尋釁滋事罪」,
被判監兩年半。 ...
beebeechan 發表於 2013/2/6 14:28

發咩呀?

回覆 1# hellboy

我都有問過佢地拎書仔,但太忙沒時間看,所以無本錢去挑戰佢地。

我問婆仔拎書時,佢咬住我唔放,又要留電話姓名,借問我有無見過污糟野之名作切入點,圖以神鬼怪力作招徠之術。
有無人有興趣上去挑戰佢地的信仰?
...
hellboy 發表於 2013/2/6 14:01

趙連海,北京人, 在網上惡意炒作,並煽動糾集被控「尋釁滋事罪」,
被判監兩年半。
高級模式 | 發新話題
換一個