返回列表 回覆 發帖

Hellboy決戰教會教徒耶毒焦點評述(二)

算啦,你d邏輯差到極點,以經解經唔識,前文後理唔識,歷史背景唔識,將自己觀點讀入聖經,反過來問人從聖 ...
Guest from 219.79.255.x 發表於 2013/6/2 14:55

乜你識邏輯嘅咩?如果你識,就唔會連神要全人類不準拜別神都唔明啦。
夠成個教會都係耶穌人證啦,鬥多呀笨。
全人類不準拜別神不等如基督徒殺全拜別神人類,你要混淆到甚麼時候?

你答埋點解耶穌唔遵出22:20先啦。
101都話你邏輯錯漏百出啦,你自己唔鐘意聽,淨係鐘意聽d人話你點啱點啱,點叻點叻,你自己鐘意點就點囉。你 ...
Guest from 219.79.255.x 發表於 2013/6/2 15:02

我無放棄你喎,你唔好走繼續同我玩啦。101喺誤會我,佢唔記得分清楚「我是怎樣來」同「我的第一個祖先是怎樣來的分別」,所以你都見佢無再出聲啦。
回覆  hellboy

咁耶穌又唔遵行申22:20燒死d人?你轉數慢唔慢d呀?
Guest from 219.79.255.x 發表於 2013/6/2 15:03

你不見啟示錄的他有做嗎?不過喺佢唔想咁快殺人,等多啲人信佢即,傻豬。
無出聲就等如支持,咪吳克儉邏輯囉,你果然係中共ge人。

你答埋點解耶穌唔遵出22:20先啦。
夠成個教會都係耶穌人證啦,鬥多呀笨。
Guest from 219.79.255.x 發表於 2013/6/2 15:05

法庭上面得你一個咋喎。
你不知啟示錄是將來的事嗎?你不知道啟示錄是神審判人不是人審判人嗎?你還要混淆到甚麼時候?

你答埋點解耶穌當時唔遵出22:20先啦。
你把離教者之家當成法庭嗎?

全人類不準拜別神不等如基督徒殺全拜別神人類,你要混淆到甚麼時候?

你答埋點解耶穌唔遵出22:20先啦。 ...
Guest from 219.79.255.x 發表於 2013/6/2 15:06

全人類不準拜別神=耶教徒照神的旨意就殺拜別神的人類,無論離近離遠。
那你是不是要幫香港警察CID輯凶查案拉人,幫消防員救火,否則犯法?

你把離教者之家當成法庭嗎?

Guest from 219.79.255.x 發表於 2013/6/2 15:12

你要喺呢度審判我丫嘛。我咪答左囉,傻豬。

你不知啟示錄是將來的事嗎?你不知道啟示錄是神審判人不是人審判人嗎?你還要混淆到甚麼時候?
那你是不是要幫香港警察CID輯凶查案拉人,幫消防員救火,否則犯法?

唔該睇清楚
你決戰人,你宜家話人審你。

你答埋點解 ...
Guest from 219.79.255.x 發表於 2013/6/2 15:11

似家咪那時的將來囉,神審判人,但聖靈在人心中嘛,耶和華做野不嬲都喺透過人手去做咖啦,聖經都喺人手寫成咖啦,低能,何況仲有路加福音19章27節同埋馬太10:21-22嘛。
宜家啟示錄年代拿?怎我不知。

回覆 107# hellboy
張開你的眼瞧清楚了
Luk 19:15  他既得國回來........

你答埋點解耶穌當時唔遵出22:20先啦。 ...
Guest from 219.79.255.x 發表於 2013/6/2 15:13

我咪答左囉,啟示錄的他有做嘛。不過喺佢唔想咁快殺人,等多啲人信佢即。你們基督徒是耶教徒的一種,就如同警察是紀律部隊的一種,你唔做野,緊喺唔合乎神的心意啦。
你決戰人,你宜家話人審你。
Guest from 219.79.255.x 發表於 2013/6/2 15:16

說實話,我見過hellboy真人,當他還在香港神的教會的時間。那時他的行為根本稱不上一個基督徒,聚會例遲,一般都是會後聚餐時才出現,除非當天是生日會/戶外活動等。一到團契,差不多所有姊妹的電話都問到手,一個一個的約會,幾年之久,到最後大家都忍不住了,幾個姊妹向傳道人投訴,傳道人幾次好言相勸,他表面敷衍,實則陽奉陰違。後來卒之被某姊妹在會中公開譴責,知道再討不了其他姊妹便宜才悻悻離去,聽說後來到神召會了,情況一樣。離教?被基督徒同學害?想要思考?溝不到女發洩吧了。
你有證據顯示你冇做過咪攞出黎囉
Guest from 219.79.255.x 發表於 2013/6/2 14:44

你投訴我喺教會追女仔喎,我根本無追過女仔。
你short左呀?基督徒係警察?

Mat 26:52  耶穌對他說:「收刀入鞘吧!凡動刀的,必死在刀下。
Mat 26:53  你想,我不能求我父現在為我差遣十二營多天使來嗎?
Mat 26:54  若是這樣,經上所說,事情必須如此的話怎麼應驗呢?」

你聖經讀左幾多呀?
你投訴我喺教會追女仔喎。

你轉數慢的我仿製你的指控邏輯也不懂?
高級模式 | 發新話題
換一個