返回列表 回覆 發帖

往那兒躲

依家啲基督徒上網通常躲在那裡,有無人知?啲基督徒喺唔喺唔上網?
嗯。。。。。又爆了屎渠
beebeechan 發表於 2013/6/13 20:25

廢物
所以, 人不是背親棄義, 只係愛耶穌之多, 相比下, 對親人尤如『恨』
你明白未?
beebeechan 發表於 2013/6/11 22:14

只有你會恨親人,那表示你不正常。
回覆 35# wolfa
你不曉得這裡是戰場呀?
眼見各位都在偏離主題外加酸文連篇@V@a

大家可以自我控制一下嗎@v@a
beebeechan又借尿遁。
hellboy 發表於 2013/6/13 19:03

嗯。。。。。又爆了屎渠
beebeechan又借尿遁。
不過當我睇番原文時, 原文是說『有人為了要反基, 可以連親情也不顧』, 兄弟也可以互篤背脊.
嗯.....咁似 ...
beebeechan 發表於 2013/6/11 11:38

那段經文根本沒有說是反基還是基督徒,只說基督徒為主的名被恨惡,所以原文是說基督徒為主的名作惡而被人憎惡,即是棄親亡友。
所以, 人不是背親棄義, 只係愛耶穌之多, 相比下, 對親人尤如『恨』
你明白未?
beebeechan 發表於 2013/6/11 22:14

咁你點解釋馬太10:21-22與申命記13章與這段經文互相呼應?
即係咁, 好比我在此壇, 無需怎樣才智, 只因對手如你是那麼愚眜無知, 便顯得我高。

BB仔,你連「班門弄股」這最普通的成語都不懂,還吹什麼有料?
還是等屁眼教主「復臨」,你就「有料」了。
基督妖教的死穴還有:
    "萬能"的七眼七角石怪能否造塊連自己都舉不起來的石頭?(摘自李天命思考的藝術)
九流?咁你喺幾多流?你話我九流,點解你唔回應#17?
hellboy 發表於 2013/6/11 20:58

見你開聲要求到, 咁我又同你玩下。

「人到我這裏來,若不恨自己的父母、妻子、兒女、弟兄、姐妹和自己的性命,就不
能作我的門徒。」《路加》14:26

淨喺呢句都證明喺基督徒唔喺反基督要背親棄義啦。

即係咁, 好比我在此壇, 無需怎樣才智, 只因對手如你是那麼愚眜無知, 便顯得我高。
實在不是我高, 只是你低唶。

你明白未?
hellboy 發表於 2013/6/11 20:58

你我流數差頗遠架.

我不回你#17, 因為你對#16都無力招架咁。
再講都無意義。
又次姣婆守唔到寡,潑婦罵街。
hellboy 發表於 2013/6/11 20:57

那你是否街上的市井之徒?
得咁既九流招應招數,
我真無擔心過基教會給你推歪少少,莫說給反倒。
毫無威脅。 ...
beebeechan 發表於 2013/6/11 20:33

唔得。。
你d聖經知識,一開口就會穿崩,暴露無知反基仔身份。
beebeechan 發表於 2013/6/11 20:25

又次姣婆守唔到寡,潑婦罵街。
好明顯喺你曲解左聖經啦。
hellboy 發表於 2013/6/11 19:42

得咁既九流招應招數,
我真無擔心過基教會給你推歪少少,莫說給反倒。
毫無威脅。
我已經做緊啦。
hellboy 發表於 2013/6/11 17:00

唔得。。
你d聖經知識,一開口就會穿崩,暴露無知反基仔身份。
不過通常玩玩吓,佢地都會逃走。
同啲基督徒玩,真喺好開心。
高級模式 | 發新話題
換一個