返回列表 回覆 發帖

中國工商股價一問

我最憎人抽新股架喇!
無d大志。
原帖由 抽刀斷水 於 2007-10-10 21:51 發表

係咩?當年D人抽到一手港交所,渣到依家就已經好好喇。

炒股票如無信心就最好碰都不碰一下,有信心就上市當日合埋對眼隊落去。
原帖由 抽刀斷水 於 2007-10-10 23:10 發表

又是不要問、只要信的理念,難怪有人說這個網已被景教侵佔了。

係架。我炒股票係從不考慮架。
我今日見人炒我又炒,買左呢隻股票http://hk.finance.yahoo.com/q?s=0745.HK
該公司年報指呢間野從未賺錢的,我就係基於不要問,只要賭的理念隊落去的。
你吹咩!
不過呢隻野升得真係好得人驚,你地吾好跟呀,我聽日落車架喇。
原帖由 Step.King 於 2007-10-10 23:40 發表

我依家就車定你先~~車~~~~

我今日發現原來中左波斯登....
賺番一期non-mean 學費...

超!咩波斯登咁巴q閉?去抽埋阿拉登丫笨。
給你一個絕未有任何人提出過,而又極具意義的隱藏問題,讓你去找資料來研究一下。首先查考日本頭十大銀行,然後看看它們今年的業績公佈日期。我有理由相信日本仔持有次按產品數值不低於歐洲各國,但次按問題出現後卻一直默不作聲。這是我對股市最擔心的地方。
原帖由 Step.King 於 2007-10-10 23:40 發表

我依家就車定你先~~車~~~~

我今日發現原來中左波斯登....
賺番一期non-mean 學費...

波司登丫喇!波司登丫喇!重吾質死你隻學費股,
車衣廠黎架乍,東莞有一萬幾千間啦。
中美打緊貿易戰,打完玩具未夠過引,跟住就打成衣啦。
http://hk.finance.yahoo.com/q?s=3998.HK

嗱!呢隻又吾同喇,單曰係咁咦都升45巴仙,兩日合計升八成。
http://hk.finance.yahoo.com/q?s=0745.HK
食糊了。

原帖由 Step.King 於 2007-10-11 19:28 發表

冇得追既股票~你同我講離仲乜野~~~
我呢個賭仔好有賭品架~

“不過呢隻野升得真係好得人驚,你地吾好跟呀,我聽日落車架喇。”
乜我吾係同你講過,要以陰謀論的心態看評論嘅咩。點解今朝吾追上車呀?
原帖由 hund 於 2007-10-12 16:51 發表
各位果然純情!

炒股最講快、恨、準。

準者,眼光、功課、消息或運氣;

恨者,膽量、意志也,勝不縮,輸不哭;

快者,時間之把握也,無時間跟貼個股,實不宜炒作。

我就是只會老實幹的怕輸人,不炒為妙。

但由招股持一手至今,禾味啦!多 ...

要等十幾年就不如去賭波好過了。

港股目前是政治市,阿爺落場打洋鬼子,甚麼英資,美資,歐資,個個輸到仆直,
特別是有對應紅色股票發窩輪的發行商,正情係輸到頭暈,你在媒體聽到的唱淡聲音,
大都來自鬼佬行的打手便可知一二。九月初有條賤狗在電台大力唱淡中國財險,
指該股票最多值三蚊一股,當時股價是六蚊幾,我一聽就知道是洋鬼子在背後搞鬼,
於是乎在第二天便購入財險,哈哈,後來升到九蚊幾出貨賺到笑(後來要喊,原來我都不夠愛國)
在殖民地時代,鬼佬行是股市大哥大,唱好唱淡,抽高質低,任憑鬼意,
從前揸住幾隻匯豐,怡和,太古就可對大市舞高弄低好容易,上午殺完好友
,下午追斬淡友,小散户個個是點心,十個股民九個輸錢。今時今日就吾同喇,舉凡認
同大陸經濟發展,夠膽色投資中資股票的,都無乜邊個話吾嬴錢嘅,買正股的就賺到傻,
買窩輪的就賺到癲,甚麽長期持有匯豐可發達等傳统智慧,在市場早巳淪為笑話。
原帖由 抽刀斷水 於 2007-10-12 19:56 發表
又有新消息--秋官效應!
下星期要沽清D貨離場了!

From: "883"
Newsgroups: 3business.finance
Sent: Friday, October 12, 2007 6:17 PM
Subject: 秋官又出鏡,下星期個市繼續插!

肥姐一日未出院,個市都唔使上3萬點。

news: ...

死扒街人渣! 發射你! 彈開啦
又講下股票先,環球股市全年結算好似如下:
美國升6.9巴仙
日本跌11巴仙
越南升144巴仙
上海a股升128巴仙
本港升39巴仙

中日越同是亞洲市場,情况榮辱易見,兩個如日方中,一個夕陽遲幕,無得鬥。社會主義優越性顯而易見。

本港受惠中國經濟增長,本來型勢也是熱好的,可惜受到美國這過氣經濟霸主拖累,2007年成績相比國內只是強差人意。

美國今年將繼續受本身債務,樓市,油價高等因素拖累,而逐步進入衰退,減低對世界的經濟影嚮力。

不過美國畢竟是政治大國,其他國家都想藉着這次機會,利用財金力量,增加在美國的政經影嚮力,繼早前中國,中東資金注入美國財金龍頭公司做白武士外,據聞馬達加斯加及內羅比等小國,都願意以人道理由,援助美國若干香焦及椰子以助其渡過難關。

回復 25# 的帖子

猶太佬玩財技就向來一流架啦。
金融市場揾食有二條路,一條係大路,另一條是小路。
小路就不可說;不可說了。
大路賭今年臺灣政冶市,如陳水狗收工,加權平均指數期貨合約有值傳率,現在落飛,三月有錢收。國民黨恢復執政,指數可坐九千望一萬。臺股衰左幾年架喇,都係時候來次反彈。

原帖由 Step.King 於 2008-1-11 16:45 發表
b 叔
我怕陳水狗會再來一招神奇一槍
不過呢次子彈可能會入馬英九度  到時佢整個戒嚴令, 所有選舉一律無凍結
咁米pk?

pk的可能性除你所講的以外尚有很多,例如陳水狗命令金門守軍對大陸開幾槍,然後藉詞戰爭狀態要實施
戒嚴。宣報開羅會議公佈無效,國府當年非法佔領臺灣,國民黨被列為非法組織,命令立刻解散。臺灣十級大地震,股市全面崩盤。於選舉前席,指使特工於全臺散播h5n1及sars病毒,令人不敢上街投票﹎﹎﹎等等﹎﹎等等。

總之在每次投注前,如果要找,就總會找到一些理由令自己害怕,令自己卻步的。

要令投資者不會害怕,其實只有一個辦法,就是不去下注。
國民黨在剛過去的星期六,立委選舉中大獲全勝。
今早臺股無視美市上週大幅下跌,高開二百點,中段遇回吐,到尾市又再挾升,全日進脹144點。走勢顯示工商界認同選舉結果,現在離大選還有兩個月,新選出總统上任尚有四個月,計及新政府換班後的六個月蜜月期,只要外圍股市,特別是美國不太pk,小馬哥又順利當選,陽明山沒有火山爆發的話,臺股應可旺到年尾。
如果覺得指數期貨太冒進,可考慮一些臺股基金,今天來說為時未晚。
高級模式 | 發新話題
換一個