返回列表 回覆 發帖

《吉爾伽美什史詩》中譯版

回覆  beebeechan
咁係因為天下人都一樣口音。
陰功,作大到天下人一樣文字都唔夠,連鄉下音都話全世界一 ...
沙文 發表於 2014/9/4 00:06

經文又不是說現在, 是『那時』:
巴別塔未蓋之前,

真陰公, 連經文講乜都未知
原來巴別塔之後, 人不止口音不同, 連智商都唔同了。
回覆 223# beebeechan
智商都唔同又不止現在,『那時』都係咁。

『那時』,被困在一片沙地猶太佬用咁嘅智商幻想全世界講嘢一律帶希伯來鄉下音
智商都唔同又不止現在,『那時』都係咁。

『那時』,被困在一片沙地猶太佬用咁嘅智商幻 ...
沙文 發表於 2014/9/4 00:23

咁沙地以外既人, 又係點由來?

神未做人之前便有人了?

真係同你講野都要著防護衣, 怕俾你傳染
回覆 225# beebeechan

怕哩,教徒最怕real world
大把人唔係神造0茄啦。您估真係人人講希伯來鄉下話咩懵盛盛

怕哩,教徒最怕real world
大把人唔係神造0茄啦。您估真係人人講希伯來鄉下話咩懵盛盛 ...
沙文 發表於 2014/9/4 00:41

至弊係放眼看 real world....處處都是落實, 應驗了經上的話。
行上幾樓便有一個九唔答八。
回覆 227# beebeechan

放眼看,聖經入便嘅real world來來去去就係一片沙地,period
回覆 221# beebeechan

簡易的中文都看不懂,果真是低能。

放眼看,聖經入便嘅real world來來去去就係一片沙地,period
沙文 發表於 2014/9/4 03:39

真無地理常識,
那裡是流奶流蜜
回覆 230# beebeechan
您地理常識PhD, 我就未見過奶由地流出黎,都唔知揾咩去兜定係您要凑個口喺地下啜奶?
您地理常識PhD, 我就未見過奶由地流出黎,都唔知揾咩去兜定係您要凑個口喺地下啜奶? ...
沙文 發表於 2014/9/4 07:54

無奶流,
喪啜都無用

你真是知識少, 智商低, 文學屎
回覆 232# beebeechan

猶太佬畀邪儍瑕揾笨嘅寒酸相就係咁上下嘞

人地隔離冇幾遠,連石油都有得流。猶太佬就流奶流蜜。貪佢惹蟻咩?

猶太佬畀邪儍瑕揾笨嘅寒酸相就係咁上下嘞

人地隔離冇幾遠,連石油都有得流。猶太佬就 ...
沙文 發表於 2014/9/4 10:42

流石油未必盡是福。。。
石油不惹蟻, 但惹兵刀, 坦克戰機, 
惹兵刀嘅唔係石油
係佢啫

Matt 10:34
Don't know where God is but the Devil is in the details
惹兵刀嘅唔係石油
係佢啫

Matt 10:34
沙文 發表於 2014/9/4 11:18

劃畫既野, 創意無限。
想畫乜就乜哩

不是我說,流奶流蜜,變成口號,中東人都用在教小孩打仗身上,證明是沙漠民族的自卑心淵由,可憐他國人還要頂禮。其中也有膜拜的白癡拉~低能兒一類~,杯具呀!

創新的和貧君王.......
高級模式 | 發新話題
換一個