返回列表 回覆 發帖

佔中宗教情意結

[quote可惜在清場後,耶穌基督慘被爆頭。
抽刀斷水 發表於 2014/10/17 05:34 [/quote]

蛙島有冇類似罪名告佢?http://exchristian.hk/forum/redirect.php?tid=11323&goto=lastpost#lastpost
回覆 7# 抽刀斷水

耶穌基督慘被爆頭咁嚴重應該報警喎
回覆 9# 抽刀斷水
警力夠唔夠係由警方專業判斷,唔係任您話。市民嘅責任係見到有違法事件就報案。若是警方專業判斷話警力夠唔夠就會拒絕市民報案啦。
回覆 11# 抽刀斷水

基督徒唔出声係因为慣性对罪案採取縱容態度,例如,見到牧師神父將教友輪大米都唔報案。而本網就是要顯出宗教包容,不会因为宗教立場而特登唔報案。則社会各界都会認同本網价值姥矣
回覆 13# 抽刀斷水
報案報唔哂嘅。不如勸告逢親試過褻瀆神明嘅不法之徒去自首
佔中人士在新建關帝廟增加大banner,有「歐打忠良,天譴速臨」字樣,祈求關帝能主持公義。
抽刀斷水 發表於 2014/10/21 01:27

祈求關帝能主持公義?咁佢敗走麥城大家點算呢?

其實計我話各位不如拜陸遜好過啦,關帝都唔夠佢打。
你又唔落場教下班佔旺市民。
抽刀斷水 發表於 2014/10/23 05:54

唔駛啦。求其睼過下三國都知關帝輸點死咖啦
八隻大字隻隻都識,但加埋一齊就唔明:
抽刀斷水 發表於 2014/10/28 02:34

即係,若您繼承任何real estate,您就係温柔嘅。好難明咩?
回覆 25# 抽刀斷水 理由同冇公民提名一樣:規定咗係咁。
回覆 27# 抽刀斷水

超,若然基督教makes sense, 您都唔駛設立呢個網啦
回覆 30# 抽刀斷水
有幾難呀?
http://www.mapsonline.co.uk/
簽文講范蠡當年幫越王勾踐滅吳,後來自己引退,知勾踐不可共富貴。照字面解,即係叫警察收手,否則自身不保。至於邊個係勾踐,你哋自己諗下啦。
抽刀斷水 發表於 2014/11/6 05:09

我想知邊個係西施、鄭旦
鬼都佔中, 咁清場嗰陣咪要請朱耀明牧師作法?

Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆 51# 抽刀斷水
「在們執行職務或休息期間」

曾偉雄可以告番夭主教轉頭喎:
諸葛亮在世時,連曹魏也不敢侵犯蜀漢。
哈佛專家 發表於 2015/1/23 18:01

錯。
230年曹真伐蜀:《三國志.魏書九 諸夏侯曹傳》
(太和)四年,朝洛陽,遷大司馬,賜劒履上殿,入朝不趨。真以「蜀連出侵邊境,宜遂伐之。數道並入,可大克也」。帝從其計。真當發西討,帝親臨送。真以八月發長安,從子午道南入。司馬宣王泝漢水,當會南鄭。諸軍或從斜谷道,或從武威入。會大霖雨三十餘日,或棧道斷絕,詔真還軍。

因大雨收兵。可能大軍冇帶遮。若然當年有雨傘運動則諸葛亮都頂唔住矣
高級模式 | 發新話題
換一個