返回列表 回覆 發帖

其實 2 ...........

聖誕節派卡片活動暨網聚計劃書:

日期: 23/12, 24/12, 25/12 可以其中一天, 亦可是兩至三天
時間: 晚上六時以後
地點: 報佳音熱點... 小弟提議尖東海旁

目的:
1. 宣傳xca
2. 引領更多教徒探索本網
3. 阻止教會毒音傳播

活動大綱:
- 於聖誕節其間於城中報佳音熱點派發本網卡片,
- 派卡片的主要對象為傳播福音之教徒及被傳福音的教徒/非教徒  
- 卡片由本網讚助, 唯派發之網友需自行填上網名
- 是次活動主要是宣傳為主, 為引發受眾興趣探索本網, 小弟不建議各位網友當眾辯經, 以免發生即場衝突,
  但可以閒聊方式和受眾作進一步了解, 至於識女仔, 找失散多年親人, 解決私人恩怨等額外bouns要睇各網友造化, 本網一慨不予負責!
- 卡片派發方式主可分三種: 1. 靜坐等候被傳教, 然後...嘿嘿   2. 趁教徒對行人講解經文時派予雙方人士   
- 建議活動群組可以中隊形式進行, 三兩成行, 以便擴大戰線
- 活動完成後, 會有宵夜網聚/或離教者研討聚會(即無聊吹水是也)

事後活動:
各網友可將派卡片之經歷於本網分享, 最精彩者可獲沙文親筆簽名(沙文強烈指定新增)裸照乙張, 以作鼓勵!

各版主有任何意見, 可隨時提出...
卡片印制數目及派發之地點時間以及背面標語等細節尚待確定  
大家有任何建議歡迎提出

花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 羅公子 於 2007-10-14 00:07 發表
你out 唔out D 呀,本猴晨早已經做過啦,"計劃書" 我呸!

你做左上帝呀? 你派過其他兄弟就唔駛派 咁你行過既路我米要兜路行???
你未"呸"咁大聲呀 唔係陣間你d 口水痴左係地, 我行過要比埋過路費過你

不過既然羅公子你呢位元老人物話派左...我估都係暫且作罷好了 ~

花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-10-13 17:02 發表
不過既然羅公子你呢位元老人物話派左...我估都係暫且作罷好了 ~
人地一句話就打沉您?乜您咁咖?

佢地以前有冇用沙文裸照做獎品先?您有新gimmick就唔怕啦嘛!但您漏左「親筆簽名」4字,要補充番
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2007-10-14 12:53 發表
人地一句話就打沉您?乜您咁咖?

佢地以前有冇用沙文裸照做獎品先?您有新gimmick就唔怕啦嘛!但您漏左「親筆簽名」4字,要補充番

又係你話呢度係以儒立網, 我奉行長幼有序有咩問題呀?
羅公子佢身為兩朝元老, 佢既然話佢已經派過, 唔需要有咩計劃書  咁我做細既米順下佢老人家意思law
花開花落花無缺!

回復 5# 的帖子

當然有問題。讀下【論語‧衛靈公三十五】啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
現時好像沒這麼龐大的人力噢。

卡片設計如下:
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

回復 7# 的帖子

名字留一橫線比人填自己名啦
標語我始終覺得太挑釁性  大家有冇更好提議?

人手方面等網主你決定執行與否先再作打算啦  睇餸食飯JEY
畢竟已是舊IDEA~ 做不做還得看大家意願
花開花落花無缺!

不如印書籤啦. 相對卡片, 書籤更實際有用, 而且時不時翻書會見到.

回復 9# 的帖子

都得wor  呢個提議都唔錯
花開花落花無缺!

回復 10# 的帖子

尋日上堔圳拜山, 遇到中國平安派書籤, 覺得有用唔錯.
I have quotation from card printing company:

For both side printing with 2 color, it will cost HKD210 for 300 cards

(or HKD0.7/card)
原帖由 dye 於 2007-10-17 15:34 發表
I have quotation from card printing company:

For both side printing with 2 color, it will cost HKD210 for 300 cards

(or HKD0.7/card)

300張...應該夠10個人左右派一晚
我預算的人數也是十多人左右  加上抽水 羅公子等人本身都有卡片  應該足夠
但係....抽網主...到底做定唔做呀???
花開花落花無缺!

I think it is cheaper to let 抽刀斷水 print the card (HKD48/100card)

I will print  100 cards.  

So where, when should we be meeting?  Please organize a PM group for the meeting.

For quote, I would like,

人生無根蒂, 飄如陌上塵.
分散逐風轉, 此已非常身.
落地為兄弟, 何必骨肉親?
<<陶 淵 明>>
原帖由 dye 於 2007-10-18 10:49 發表
I think it is cheaper to let 抽刀斷水 print the card (HKD48/100card)

I will print  100 cards.  

So where, when should we be meeting?  Please organize a PM group for the meeting.

For quote, I would  ...

等沙文同抽水佢地表決左做唔做先啦
花開花落花無缺!

I think we also need to compare the quality.  And the fact that 抽水 is non-profit seeking volunteer.

(Perhaps we can open a card printing company to support the finance of the board....)

回復 18# 的帖子

連羅公子這元老人物也支持聖誕派野了嗎???
但到底決定了沒有  抽水好像還沒有表態
花開花落花無缺!

回復 20# 的帖子

我依家係問 到底聖誕會唔會攪派發反宣傳物品活動
個別網友派唔派有其自己  但xca 會唔會攪派發活動又是另一回事
花開花落花無缺!

原帖由 羅公子 於 2007-10-23 22:33 發表
你要派唔會有人阻止你

羅公子  你做左邊有人敢做呀  唔驚比你呸咩? ~
還是等抽水回覆好了   現下連xca 做不做也成疑問   
不做就不用討論那麼多事項   印多少  印什麼  印邊間似乎都是空談

花開花落花無缺!

我覺得假如人丁太單薄,做起來就失去氣勢。別人閒閒地一隊小小的詩歌班,就足夠以口水淹沒我們這幾位。被他們捉住大聲抹黑我們是勸人離教,這些都曾經發生過,人太少就難以解說。他們圍住我們唱詩歌、諗經驅魔時,又可如何處理?

平時我通常就袋定卡片幾張,有機會和需要時派發。

書籤效益不錯,值得參考,但就要設計精美,人們才會保留。另外假如在太陽神誕派發,亦可考慮明年的年曆咭,至少人們會保留一年。

To dye: 印卡片現在是十分便宜的:http://www.e-print.com.hkhttp://www.jejahua.com
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 抽刀斷水 於 2007-10-24 11:56 發表
我覺得假如人丁太單薄,做起來就失去氣勢。別人閒閒地一隊小小的詩歌班,就足夠以口水淹沒我們這幾位。被他們捉住大聲抹黑我們是勸人離教,這些都曾經發生過,人太少就難以解說。他們圍住我們唱詩歌、諗經驅魔時,又可如何處理 ...

請仔細閱讀計劃書的內容   別再一"呸"了事?

回復 25# 的帖子

我可從沒有說話這是新提議  你為呸而呸的話最好慳番d口水  中共元老好多為了公關形象已戒了此習  你這遲來一呸似乎有點out 啦~
不過你唔想做亦冇人會迫你

花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個