返回列表 回覆 發帖

揾笨概念大踢爆之 - 若要人不知

如果今年是2000年,也可稱1999年屬於「上世紀90年代」的。
抽刀斷水 發表於 2016/3/5 22:23

點解今日叫憤青做80後, 90後,
而不是叫『上世紀』青?
回覆 41# beebeechan

因為『上世紀青』ruled out咗2001年及之後出世嘅青咯

教徒思維唔精密又一example.

=========================================
嗱,talking about 80後,90後, 好似魚蛋事件咁, 參加嘅志願人士有幾百, 都係求其拉幾十件, 走甩者起碼都有二三百。

差佬嘅資源並非無限, 您至少有90%機会甩身
回覆  beebeechan

因為『上世紀青』ruled out咗2001年及之後出世嘅青咯

教徒思維唔精密又一example.

== ...
沙文 發表於 2016/3/6 03:22

久唔搭捌
都唔係講開警察拉人
鏨亂歌柄
回覆 43# beebeechan
久唔搭捌
我係樓主, 呢度我係主場, 講開乜係由我決定咖嘛
久唔搭捌
我係樓主, 呢度我係主場, 講開乜係由我決定咖嘛
沙文 發表於 2016/3/6 03:53

哦.....
你辦一樓一主呀
關埋門, 用乜招式都得.....推車又得, 坐蓮又得, 萬佛朝宗又得
回覆 45# beebeechan

得您咁配合我, 我係從心所慾咖啦

得您咁配合我, 我係從心所慾咖啦
沙文 發表於 2016/3/6 08:59

最弊依家係打開門哩
嗱,talking about 80後,90後, 好似魚蛋事件咁, 參加嘅志願人士有幾百, 都係求其拉幾十件, 走甩者起碼都有二三百。

差佬嘅資源並非無限, 您至少有90%機会甩身
沙文 發表於 2016/3/6 03:22

係架,仲拉得相當求其:

警方在葵涌搗破工廈武器庫,行動中3名男女被捕,並檢獲一批利刀武器、辣椒水及化學物品,警方將對被捕人士背景及動機作深入調查,案件由新界南總區重案組跟進。警方稱不排除事件與旺角暴亂有關,相信稍後會有更多涉案人被捕。
被捕者分別是34歲姓何男子、46歲姓程及47歲姓陳女子,他們分別報稱任職建築繪圖員、無業及有機產品售貨員,涉嫌管有攻擊性武器作非法用途被捕,事後被探員黑布蒙頭、鎖上手銬帶署作進一步調查。

新界南總區刑事部警司周光宗表示,警方早前跟據線報展開深入調查,重案組探員今早帶備搜查令掩至葵涌打磚坪街一工廠大廈單位,拘捕3名男女,檢獲18柄不同類型刀具及26件武器,包括菜刀、生果刀、西瓜刀、尖刀、剪刀、木棍、鐵通、水管、鐵槌及鐵枝等,同時亦檢獲750個口罩、24對手襪、一支玩具槍及一本《熱血少年週刊》創刊號。

行動中亦檢獲晶體狀及液態的化學物品,其成分仍有待化驗,相信將化學物品混合後,可制成殺傷力武器;另檢獲懷疑天拿水及浸有辣椒的液體。搗破的工廈單位面積約1000多呎,以被捕男子名義租用超過1年,單位同時亦有存放其它物品。他們是否有政黨或團體背景仍有待調查。

http://news.mingpao.com/ins/inst ... 00001/1455198580518

【on.cc東網專訊】 警方今日在葵涌一工廈單位搗破一個武器庫,拘捕3男女,環保組織「結束一桶專棄」晚上在fb專頁發表聲明,指有關物資出自「由民間收集回來的剩物、棄物」,並不是武器。事後有被捕人士的友人解釋,他租用涉事單位為擺放環保物資,及讓有需要街坊存放物品,今次所謂的「武器」,他指辣椒液體為天然殺蟲劑,用作驅蟲;10多把為廚刀用作煮食;不同化學物品為製作肥皂的材料,其餘則為在年宵等活動及為街坊義務搬屋時所收集得來。友人堅稱被捕者並無參與任何政治組織,亦沒有在初一深夜初二凌晨現身旺角暴亂。

友人續指,該單位由去年初開始租用,未幾便被虛報上址有爆炸品,有警員上門搜查,但沒有發現,至昨晚深夜,又有10多名警員上門搜查無果,今早新界南總區又派警員搜查,惟行動中無發現爆炸品,但搜獲多件「攻擊性武器」,結果把環保組織人士及2名上門拿取物資的人士拘捕。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 0211_00822_001.html

唔知點樣睇到有乜『求其』

【回收倉當武器庫】環保人士警署外示範使用「武器」 批評警誤導公眾聯想騷亂
https://thestandnews.com/politic ... %E9%A8%B7%E4%BA%82/
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
【回收倉當武器庫】環保人士警署外示範使用「武器」 批評警誤導公眾聯想騷亂
...
抽刀斷水 發表於 2016/3/8 10:55

『天拿水及浸有辣椒的液體』是造肥皂材料?
你當班差人無人曉化學耶? 白痴!
...

今次所謂的「武器」,他指辣椒液體為天然殺蟲劑,
抽刀斷水 發表於 2016/3/8 10:55

『辣椒液體』可以『殺』虫?
一句便露出了講呢句話既人無隠知, 亂膠翕
香港憤青, 連講大話講得屎過人!
『其餘則為在年宵等活動及為街坊義務搬屋時所收集得來。』

挑。。。。環保物資?
點解無舊衣物, 紙皮,舊書,  舊傢俬, 仍可用的電器?

上述物資不屬環保系列?

大佬!
你白痴好哩
唔好當我會同你一齊白痴
『搗破的工廈單位面積約1000多呎,以被捕男子名義租用超過1年,』

有邊個回收業老闆會租過倉來攞人地要掉既垃圾?

猶如係時代廣埸租個地舖黎做補鞋。。。。。黐膠線
『辣椒液體』可以『殺』虫?
一句便露出了講呢句話既人無隠知, 亂膠翕 ...
beebeechan 發表於 2016/3/8 11:20

How to Use Chillies as a Natural Pesticide
http://en.howtopedia.org/wiki/Ho ... a_Natural_Pesticide
How to Use Chillies as a Natural Pesticide
抽刀斷水 發表於 2016/3/8 11:45

你係咪唔懂英文  repellent 既意思咁呢
無隠知既人就學下Pesticide既意思啦。
無隠知既人就學下Pesticide既意思啦。
抽刀斷水 發表於 2016/3/8 11:52

人地「環保人仕」話要黎「殺」虫啵!
臭豆腐陣味會聞死人。。。。。。牛逼!

放個臭屁會全笠人死膠哂
這種知識對你來說可能很新奇,做人虛心求救,無話唔教你既。死撐有乜謂呢?
高級模式 | 發新話題
換一個