返回列表 回覆 發帖

愛情版FAQ及推薦真正版主

細佬新上工,而且係替工,但好衷心希望為各界解决一般戀愛問題。
愛情版FAQ:點解我會冇人鍾意?

要答呢個問題,通常會有很多分析,例如,因為你矮、你唔夠談笑風生、你唔靚仔、你著衫冇品味、你學識差、你太後生、你太老、你俾唔到安全感佢、你明顯地好花心、你當眾腰鼻屎兼四圍揩..................

以上的分析全部都啱。但亦全部都唔重要,其實有一項原因係可以令上述負面因素完全發揮唔到作用,就係:你叠水

只要您叠水,無論你幾矮、木口木面、冇品味................都一樣有女黐埋身,您根本唔會有機會去溝女,你想冇女人黐埋身都唔得。試問,一家跨國融資銀行泛亞太區業務總監會唔會走到此版問:「點解我會冇人鍾意?」

而究竟net assets要幾多先算係叠水?我唔係專家,我個人估計大概應該係HK$8球左右啦,或者冇的話,年薪70-80個左右,但只係參考數字,要等本版真正版主核實。只有佢先真正幫到您實現理想。

隆重推介:
XCA財神 -- 訪客得得B
Don't know where God is but the Devil is in the details
小鳥都知起好個巢先嬴得美人歸。

不過請做好風險評估,皆因為錢而來也會為錟而去。

尤其小心夫妻本是同林鳥,大難臨頭各自飛。
原帖由 沙文 於 2007-10-15 22:54 發表
咁又徹底得滯。如果聯交所作為道場,您都要去貪嗔癡三毒啦。
太徹底又唔得嘅,即係好似您頭痛去睇醫生,佢唔會話「斬左佢包您以後都唔會再痛」咁家麻 ...

當你睇過笑傲江湖  見到可愛儀琳小師妹  你就會明白咩係色即是空  空即是色~
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 8# 的帖子

咁又徹底得滯。如果聯交所作為道場,您都要去貪嗔癡三毒啦。
太徹底又唔得嘅,即係好似您頭痛去睇醫生,佢唔會話「斬左佢包您以後都唔會再痛」咁家麻
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2007-10-15 22:16 發表
股票正是解决「点解冇人鍾意我」呢個問題的其中一种方法,我解釋左啦。當然,real estate亦都係,總之,作為版主,我有責任指出,要有效地解决此問題,必需引入愛情版以外的元素。 ...

問世間情是何物.............腎上腺素上升也。
我建議愛情版應以生物學為出發點,進而以佛學為終點。阿彌陀佛
原帖由 訪客得得b 於 2007-10-15 22:02 發表

做咩姐?無貨係手,心情好憤激咁話罹播!

就黎三萬點喇,睇定d先落手吾遲嘅。

就係仲有隻死人波斯貓未甩手先咁興~
依家都係靠d 傻仔成日用既藉口離安慰自己...我依家係睇緊長線....
花開花落花無缺!

回復 4# 的帖子

股票正是解决「点解冇人鍾意我」呢個問題的其中一种方法,我解釋左啦。當然,real estate亦都係,總之,作為版主,我有責任指出,要有效地解决此問題,必需引入愛情版以外的元素。
原帖由 Step.King 於 2007-10-15 21:51 發表
呢個係股票版定愛情版呀?

做咩姐?無貨係手,心情好憤激咁話罹播!

就黎三萬點喇,睇定d先落手吾遲嘅。

回復 3# 的帖子

呢個係股票版定愛情版呀?
花開花落花無缺!

沙文兄提到:

只要您叠水,無論你幾矮、木口木面、冇品味................都一樣有女黐埋身,您根本唔會有機會去溝女,你想冇女人黐埋身都唔得。試問,一家跨國融資銀行泛亞太區業務總監會唔會走到此版問:「點解我會冇人鍾意?」

大家千祈咪信沙文講呀!甚麽跨國融資銀行大班喎,你鐘意佢就聽餓死易過了。

今時今日鬼子佬係跟吾過的。
http://hk.biz.yahoo.com/071015/239/2hkk8.html?s=2866.hk

要跟就跟有中資背景的大户就實無衰喇。
http://hk.finance.yahoo.com/q?s=2866.HK

補充聲明

以上數字隨恆生指數、Standard and poor's, Nasdaq, Russell 2000, 耐用品訂單、採購經理指數等market indicators變勳,不再另行通知
高級模式 | 發新話題
換一個