返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 基督教涉嫌的二次創作 / 抄襲

回覆 320# beebeechan

等上主, 會变咗安拉除顛鼠教
回覆  beebeechan

等上主, 會变咗安拉除顛鼠教
沙文 發表於 2016/2/9 14:23

時間就係最好既証人,
你又唔明日就要去報到,等唔切咩?

你今日起粒痔瘡都唔係聽日就拿拿臨去割哩
回覆 322# beebeechan

上主話痔瘡太多, 一時又新教, 一時又is, 做到佢踢哂腳, 要掛號, 揾埋安拉會診, 您等下添啦

上主話痔瘡太多, 一時又新教, 一時又is, 做到佢踢哂腳, 要掛號, 揾埋安拉會診, 您等下 ...
沙文 發表於 2016/2/9 23:00

呢到,係你無耐性唶
病向淺中医嘛, 黃綠医生唔好dum症
安拉話要成個籮柚切, 咁就切除咗天主教
Don't know where God is but the Devil is in the details
病向淺中医嘛, 黃綠医生唔好dum症

沙文 發表於 2016/2/9 23:07

咁你個籮友係咪已經割到平哂
回覆 326# beebeechan
我都冇痔瘡。
天主教就好多粒, 又加尔文宗、路德宗、聖公会、安息日復臨........割到手軟
我都冇痔瘡。

沙文 發表於 2016/2/9 23:38

十個男人九個痔
但又九痔九不治
扮哂健康

天主教就好多粒, 又加尔文宗、路德宗、聖公会、安息日復臨........割到手 ...

你個女到左十幾歲都開始整色整水, 茶呢樣塗過樣
大個d 就知咩係自然美。

天主教就好多粒, 又加尔文宗、路德宗、聖公会、安息日復臨........割到手 ...

你真唔了解新教人既思維
佢地唔會認為是由天主教分出來的,
佢地認為他們才是正印,原汁原味, 天主教是行了岔路

唔信, 你同老婆多溝通一下, 不要只為同一肢體

不過, 我都幾多謝你咁撐天主教才是掌門。
回覆 330# beebeechan

唔駛多謝, 因為神父嘅行為比較能顯出聖經真理啫
http://www.nytimes.com/2014/02/0 ... y-priests.html?_r=0

http://www.nytimes.com/2014/02/0 ... y-priests.html?_r=0
沙文 發表於 2016/2/10 00:32

係咪旺角騷亂, 就即刻指責港府不派出駐港解放軍,
讉責北京不派第27軍馬上進駐咁呢?

唔駛多謝, 因為神父嘅行為比較能顯出聖經真理啫

沙文 發表於 2016/2/10 00:32

性侵 (對女性或兒童都好哩) 是刑事罪行。
若依 UN 小組建議,
UN 係咪要給梵蒂岡的主教, 密探在 UN 成員國內都有刑事偵查的特權咁呢?
(唔使俾咁大權係嘛?!)

傳上邊的人來港執法, 帶走在銅鑼灣書店既老闆,
香港人都起哄哩

既然無權去偵查, 為甚麼便有權, 有義務去判決定罪?
回覆 333# beebeechan
定罪唔係佢負責, 係神父自己認嘅啫
既然您條氣咁唔順, 為甚麼唔叫神父唔好認啦笨?

http://www.dushi.ca/tor/immigration/bencandy.php/fid19/aid5526
因應局勢有變,「網絡23條」拉布成功,本主題決定暫停更新,基督教暫時仍可繼續抄襲/二次創作別教別神而不受檢控。

2016/03/04 星期五 13:24
政府擱置版權修訂條例草案

俗稱「網絡廿三條」的版權修訂條例草案被擱置。立法會大會今日(4日)復會,繼續就由人民力量立法會議員陳志全提出的休會待續議案進行討論,惟未能表決。

主席曾鈺成約於下午1時宣布休會,並在3月16日上午9時續會。由於未來兩星期不少建制派的立法會議員都需要到北京出席兩會,加上早前商務及經濟發展局局長蘇錦樑表明,如無法在今周內通過草案,就會「就此作罷」,以顧全大局,而現屆政府不會再提出就版權修訂條例草案進行審議。

根據立法會《議事規則》,條例草案已進入全體委員會審議階段,現階段政府已不能撤回;而蘇錦樑亦於會後宣布將版權修訂條例草案調至議程最後,變相即擱置草案。立法會大會今早討論休會待續議案時,商務及經濟發展局局長蘇錦樑一度引用金庸武俠小說《倚天屠龍記》批評泛民議員,

「在武當山上,張翠山及殷素素在各大門派逼迫下,被迫自刎。現在條例草案將會被拉倒,我想套用電影版中殷素素叮囑張無忌的一句對白,認著這一班人,一個一個的認著,一定要記得,就是這班罪魁禍首扼殺香港的經濟及創意產業發展的空間。」

其後發言的工黨何秀蘭就回應,

「局長我告訴你,如果你要做韋小寶,游走於妓院與皇宮之間,難度是相當高的,你不如灑脫一點,像岳不群般偷偷地自宮,那會容易很多。」

立法會審議版權修訂條例草案一直未能通過,上月24日更因點錯人數而再度流會。商務及經濟局局長蘇錦樑上月25日對再次流會感失望,並宣布如本周仍未能通過條例,本屆政府將就此作罷,不會重推草案。

他強調政府並非「跪低」,而是以大局為重,因為目前尚餘逾20項涉及民生的草案要通過,「ENOUGH IS ENOUGH」。

網民一直擔心條例通過後會收緊網上創作言論自由,批評草案是「網絡23條」。

http://topick.hket.com/article/1 ... 9%E6%A1%88%EF%BC%9F
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
因應局勢有變,「網絡23條」拉布成功,本主題決定暫停更新,基督教暫時仍可繼續抄襲/二次創作別教別神而不 ...
抽刀斷水 發表於 2016/3/4 22:09

現在的香港人,甚麼狗屎垃圾事也來政治化一番。
本壇的人,甚麼狗屎垃圾事也䶴宗教化一番。
回覆 336# beebeechan

現在你正在否認「神是無處不在」了。

現在你正在否認「神是無處不在」了。
抽刀斷水 發表於 2016/3/4 23:21

是啊,
你和老婆行房時,
祂也在旁望著
(暗笑: 乜扤得咁屎既.....
上帝對人類性交很有性趣麼?應該早就造亞當夏娃日做夜做啦。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
上帝對人類性交很有性趣麼?應該早就造亞當夏娃日做夜做啦。
抽刀斷水 發表於 2016/3/5 13:22

所以, 上帝也不會對一班香港狗屎政客的紏紛有性趣,
你不要濫用:『上帝無處不在』
高級模式 | 發新話題
換一個