返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 基督教涉嫌的二次創作 / 抄襲

問佢又得唔得?
打孖一齊仲熱鬧
Don't know where God is but the Devil is in the details
打孖一齊仲熱鬧

沙文 發表於 2016/10/12 23:42

畫中內容, 燒人者, 旁觀者不見是教廷的人,
反而被燒者, 頭載瓜帽, 是教廷人員的裝扮

你有無貼錯圖?
蠢!
您有錯誤前設我應該貼燒人者, 旁觀者是教廷的人啫
唔知點解您會有咁嘅諗法

被燒者, 頭載瓜帽, 是教廷人員的裝扮, 唔得嘅咩?
蠢!
Don't know where God is but the Devil is in the details
您有錯誤前設我應該貼燒人者, 旁觀者是教廷的人啫
唔知點解您會有咁嘅諗法

被燒者, 頭載瓜帽, 是教廷人員 ...
沙文 發表於 2016/10/14 01:51

問下你唶
你唔使咁狠敏感既

有時唔好見相就貼
若然您有小小學問,就唔駛請教我啦
被燒者, 頭載瓜帽, 是教廷人員, 因為
貴教清理門户, 自己友都係咁玩
Burning of the Templars 1314
現存大英妙思淫

http://www.dominicselwood.com/trial-of-the-templars/
若然您有小小學問,就唔駛請教我啦
被燒者, 頭載瓜帽, 是教廷人員, 因為
貴教清理門户, 自己友都係咁玩
Burn ...
沙文 2016/10/14 02:11 提交

唔係請教

係引導你去知多丁垛
係人都識聖殿騎士咖啦, 係文化水平渣嘅教徒先會以為自己有資格"引導"人
6:53 耶穌說、我實實在在的告訴你們、你們若不喫人子的肉、不喝人子的血、就沒有生命在你們裡面。

阿穌係點諗到叫人詐家衣食自己嘅呢?

其實, 並唔係佢發明嘅, 食咗某人落肚,就会得到該人的力量,係源遠流長嘅原始迷信, 阿穌只係他山之石可以攻玉,順手牽羊成為gay督教元素:

http://www.uq.edu.au/crossroads/Archives/Vol%206/Issue%201%202012/Vol6Iss112%20-%207.Washington%20(p.46-57).pdf
6:53 耶穌說、我實實在在的告訴你們、你們若不喫人子的肉、不喝人子的血、就沒有生命在你們裡面。

阿穌係 ...
沙文 2016/10/24 04:16 提交

咁我明你點解食雞,食豬勒。
唔知係耶穌年代,有邊個神教是倡
beebeechan 2016/10/25 05:35 提交

唔知係耶穌年代,有邊個神教是倡食人是吸取被食者既能量呢
這個教囉
這個教囉
6:53 耶穌說、我實實在在的告訴你們、你們若不喫人子的肉、不喝人子的血、就沒有生命在你們裡面。 ...
沙文 2016/10/25 05:59 提交

挑。。。。

咁就唔係借鏡
係原創。
借鏡from原始迷信,唔算係原創
借鏡from原始迷信,唔算係原創
沙文 發表於 2016/10/25 08:23

邊到地方既原始迷信?
在宇宙邊沿的那顆小娜星?
貼咗拎您就瞓
瞓完先至問
貼咗拎您就瞓
瞓完先至問
沙文 2016/10/25 08:55 提交

挑你哩

你條野都唔係講耶穌,
回覆 457# beebeechan

梗係唔係講耶穌,先至係話耶穌涉嫌二次創作/抄襲啦。
回覆  beebeechan

梗係唔係講耶穌,先至係話耶穌涉嫌二次創作/抄襲啦。 ...
抽刀斷水 2016/10/25 21:18 提交

想唔挑你都唔得。
耶穌可以抄亞兹特克的吃心習俗?
回覆 458# 抽刀斷水

您對於幼兒教育都算幾有耐心。若然我個仔表現出咁嘅智商,我實連埋佢老母一齐踢出街 -- 叫佢帶埋個白痴仔改嫁
高級模式 | 發新話題
換一個