返回列表 回覆 發帖

聖經有否禁止強姦?

邊節經文?
邊節經文?
kam 發表於 2016/1/11 19:17

聖經冇禁止強姦,有鼓勵強姦!
所以先至有咁多牧師神父教徒奉主之名去做強姦之事!
奴隷唔係包食包住架咩?
beebeechan 發表於 2016/1/15 18:00

您又唔識聖經嘞, 奴隸, 係有產階級, 自己有 livestock:

12:3 你們吩咐以色列全會眾說、本月初十日、各人要按著父家取羊羔、一家一隻。
禮金都未畀,咁都算係「許配」,唔係掛?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
我知我知~

輪大米都要分先後,後者輪的再不是處女了,因此是第一位輪大米之人(即陳蜂蜂)要負 ...

後者(方祭國)則可逍遙法外
抽刀斷水 發表於 2016/1/16 12:23

你又唔識經哩
後者仲大劑,
按申命紀律例, 強姦没有豬的女人, 不能用錢搞定
要拉去用石砸死
呢舖, 入先有著數
又例如, 處女被陳蜂蜂同方祭國二教徒輪大米, 咁係边位負責娶佢呢?外父係收每人50舍客勒定係每人25舍客勒合共50舍客勒呢?
沙文 發表於 2016/1/16 01:50

我知我知~

輪大米都要分先後,後者輪的再不是處女了,因此是第一位輪大米之人(即陳蜂蜂)要負擔全責(50舍客勒),後者(方祭國)則可逍遙法外。
回覆  beebeechan

冇矛盾,奴隸可以安息日之後一早起身,返工之前姦您個女
沙文 發表於 2016/1/16 09:44

奴隷唔係包食包住架咩?
回覆 30# beebeechan

冇矛盾,奴隸可以安息日之後一早起身,返工之前姦您個女

您個女畀人姦咗但只換來一個兼職奴隸, 返工之前已做到死下死下, 死蛇爛鱔, 呢條法例就 ...
沙文 發表於 2016/1/16 09:29

有矛盾, 唔知係syntax err 定係 logic err 勒
奴隷已做到死下死下, 死蛇爛鱔
都無力扯無力姦哩
得閒不如抖抖

回覆 28# beebeechan

您個女畀人姦咗但只換來一個兼職奴隸, 返工之前已做到死下死下, 死蛇爛鱔, 呢條法例就廢啦
若然本來是家奴, 走去強姦又冇錢畀, 咁原主人唔肯放人, 新外父都係得個桔 ...
沙文 2016/1/16 07:00 提交

依家唔少人放工後都要去兼職,
打多份工。
當時俗例, 無錢還的便要到債主家當奴,
錢債肉償 (唔知包不包括當性奴) ...
beebeechan 發表於 2016/1/14 21:01

若然本來是家奴, 走去強姦又冇錢畀, 咁原主人唔肯放人, 新外父都係得個桔

教徒連解題都無力。教徒智商真係偏低。

有彈性咖嘛, 教徒乜都唔識

又例如, 處女被陳 ...
沙文 發表於 2016/1/16 01:50

老荳帶個女去做一做
長收長有。。。。
回覆 19# beebeechan

教徒連解題都無力。教徒智商真係偏低。

有彈性咖嘛, 教徒乜都唔識

又例如, 處女被陳蜂蜂同方祭國二教徒輪大米, 咁係边位負責娶佢呢?外父係收每人50舍客勒定係每人25舍客勒合共50舍客勒呢?
一execute呢尐有bug嘅script實hang機
一般教徒思維就是:聖經沒有可能出現矛盾的,因此一定是compiler / interpreter有問題(人的理解有問題)了。

抽刀斷水 發表於 2016/1/15 15:21

一般反基思維就是, 不理解的, 一定是經文矛盾。
回覆 15# beebeechan

剛好相反。

「老公發現新婚老婆不是處女」、「拉女去用石打死」、「沒有拉女去用石打死」

你這幾句在語法上完全合理(no syntax errors,過到compiler / interpreter),但夾在一起就立即出現矛盾(logic errors),相當於聖經每句都很清楚明白,但夾在一起就出現自相矛盾。

一般教徒思維就是:聖經沒有可能出現矛盾的,因此一定是compiler / interpreter有問題(人的理解有問題)了。

In computer programming, a logic error is a bug in a program that causes it to operate incorrectly, but not to terminate abnormally (or crash). A logic error produces unintended or undesired output or other behaviour, although it may not immediately be recognised as such.

Logic errors occur in both compiled and interpreted languages. Unlike a program with a syntax error, a program with a logic error is a valid program in the language, though it does not behave as intended. The only clue to the existence of logic errors is the production of wrong solutions.

https://en.wikipedia.org/wiki/Logic_error
還有presume了這男子一定夠錢,如果是窮鬼怎辦?
抽刀斷水 發表於 2016/1/15 10:42

當時俗例, 無錢還的便要到債主家當奴,
錢債肉償 (唔知包不包括當性奴)
點解呢條規例presume逢係處女一定唔會係孤女?
呢尐係咪屬於fuzzy logic之類? ...
沙文 發表於 2016/1/15 07:28

還有presume了這男子一定夠錢,如果是窮鬼怎辦?
又例如, 猶太佬強姦一位兩歲處女, 本想拿五十舍客勒銀子、給女子的父親、因他玷污了這女子、就要娶他為妻,  ...
沙文 發表於 2016/1/15 09:17

你條野都好幼細下, 蚯蚓
兩歲都入到。
高級模式 | 發新話題
換一個