返回列表 回覆 發帖

基督徒血淚史

,實則小事一樁。 ...
抽刀斷水 發表於 2016/2/2 11:09

我都無話係大事
鞭佢兩野唶。
(日後, 仲有大把機會哩)
只有狗和奴隸先有需要,鞭撻
可惜我們不是,耶和華同耶穌隻狗才需要。
只有狗和奴隸先有需要,鞭撻
可惜我們不是,耶和華同耶穌隻狗才需要。
梁智楓 發表於 2016/2/2 11:52

我都無話你是狗, 是奴隸
是你爭住要對號坐位

「可惜我們不是,」

你覺得狗, 奴隸就是指你, 所以你要急急否認
教徒見證:「我們是狗」

參考:http://ce.fhl.net/lectionary/year-b/pent13b1.htm
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
教徒見證:「我們是狗」

參考:
抽刀斷水 發表於 2016/2/2 13:57

有時,非教徒都想做狗架

經文是代入法的寫作技巧,理科生怎懂欣賞
別恥辱小狗狗了。( ̄∇ ̄)
別恥辱小狗狗了。( ̄∇ ̄)
梁智楓 發表於 2016/2/2 17:35

『非教徒都想做狗』這句是耻辱狗狗
那麼, 你是在說『非教徒』連狗也不如?
咁講野,
全版的非教徒都耻與你為伍哩。
甚麼是不恩進取?
蠻牛的中文水平!!!
梁小朋友, 有待改善的空間很大喔! ...
beebeechan 發表於 2016/2/2 09:50

其實, 你引的維基出處來源。。。。, 不附也罷哩。
beebeechan 發表於 2016/2/2 13:55

耶奴的垃圾中文水平!!!識話人唔識話自己?
信耶稣的個個都是其身不正,一如做教牧傳道却去滛人一樣!賤
信耶稣的個個都是其身不正,一如做教牧傳道却去滛人一樣 ...
leefeng 發表於 2016/2/3 01:57

甚麼是「滛人」呢?

因為我見你已經『滛』左兩次

自以為高尚的耶徒對姦滛無恥貪婪下流賤格之基督教諸多罪悪皆視若無睹一味盲信盲護教,
不是比三教九流, 烏合之眾更下流無恥賤格嗎?你又高尚得去邊啊?蟲!
仗義多為平民輩,下流都是基督徒!

leefeng 發表於 2016/1/29 15:53

一定唔係「不小心打錯字」哩

有些人現實中缺乏成功感,見到別人不小心打錯字就十分雀躍地鞭韃一番,實則小事一樁。 ...
抽刀斷水 發表於 2016/2/2 11:09

噢。。。。。
都係「小事一樁」唶
信耶稣的個個都是其身不正,一如做教牧傳道却去滛人一樣 ...
leefeng 發表於 2016/2/3 01:57

滛人都係時候要話下自己, 不要只識話人。。。。係咪?!
滛係針對耶徒加重料的淫字,明未!不學無術

yín

ㄧㄣˊ

“淫”的異體字。

鄭碼:VPEZ,U:6EDB,GBK:9CF4

筆劃數:13,部首:氵,筆順編號:4413443311252

滛(yín)為淫的異體字,不是訛字,辭海(頁碼983)中已收載了"滛".

.
滛係針對耶徒加重料的淫字,明未!不學無術

yín

ㄧㄣˊ

“淫”的異體字。

鄭碼:VPEZ,U:6EDB,G ...
leefeng 發表於 2016/2/3 03:39

係呀。。。

咁你去街市話俾個雞佬知『買雞膥』丫,
你話『膥』先係正寫, 一早收錄在辭海: 卷1頁0882內丫
等街市佬小到你飛起哩。

你行街買野問價, 
個店員話:「皕元」哩
你話: 即係乜?
店員話: 挑, 你不學無術, 這字早收載在說文解字內

明未?
小狗狗是無辜的,對點連狗都不如的耶徒來說的確恥辱了他們。
係呀。。。

咁你去街市話俾個雞佬知『買雞膥』丫,
你話『膥』先係正寫, 一早收錄在辭海: 卷1頁0882內 ...
beebeechan 發表於 2016/2/3 05:18

耶徒不學無術又一証明,街市個雞佬賣雞要寫明你係要膥定要春咩?
唔識就去查下,咪係度show埋啲【基督徒係冇腦】既版本比大家笑餐飽咯!
你行街買野問價, 
個店員話:「皕元」哩
你話: 即係乜?
店員話: 挑, 你不學無術, 這字早收載在 ...
beebeechan 發表於 2016/2/3 05:31

挑!又show耶徒冇腦証明,除咗你呢個BBC耶徒賣野會寫「皕元」,怕者冇其他人會咁硬膠囉!
小狗狗是無辜的,對點連狗都不如的耶徒來說的確恥辱了他們。
梁智楓 發表於 2016/2/3 06:44

耶徒連狗都不如,連狗的shit也不配做,只配做耶神的奴才,所以耶神是什麽呢?可以推理得到!
寫「皕元」,怕者冇其他人會咁硬膠囉!
leefeng 發表於 2016/2/3 07:48

只要有『滛蟲』, 磁能線, 硬膠都會有人買
只要有『滛蟲』, 磁能線, 硬膠都會有人買
beebeechan 發表於 2016/2/3 08:20

呵呵,终于耶徒自己肯自認『滛蟲』, 磁能線, 硬膠哩!!
耶徒連狗都不如,連狗的shit也不配做,只配做耶神的奴才,所以耶神是什麽呢?可以推理得到! ...
leefeng 發表於 2016/2/3 07:53

有責任既屋主
高級模式 | 發新話題
換一個