返回列表 回覆 發帖

思考16條神學哲學

早知六合彩會開 2, 4, 6, 31, 32, 36 就係人都扑去買哩
beebeechan 發表於 2016/2/29 08:44

梗係唔係啦
早知六合彩會開 2, 4, 6, 31, 32, 36 就冇人去買哩
回覆  beebeechan

是咩?.....
lexian 發表於 2016/3/1 00:57

你去過天堂第幾層, 見過....唔係咁既咩?
梗係唔係啦
早知六合彩會開 2, 4, 6, 31, 32, 36 就冇人去買哩
沙文 發表於 2016/3/1 01:01

無錯, 都岩既
因為人人都只係分得番自己落了注的那份本 (減行政費)
也即是人人都中了大獎, 也是人人都無中大獎
回覆 42# beebeechan

你去過天堂第幾層, 見過....係咁既咩?
在天庭上, 打開紀錄你一生功果的書卷,打開一個惡人的書卷,
你的一生, 不會比惡人的書卷來得潔白。
...
beebeechan 發表於 2016/3/1 01:00

原来你没写完,想着你讲什么
你去過天堂第幾層, 見過....唔係咁既咩?
beebeechan 發表於 2016/3/1 01:03

死咗的人才知道有没有天堂
假設神不存在,
人死後才會發現神不存在,對人沒有影響。
Dalvm 發表於 2016/2/15 07:36

會有咁愚蠢的人去奉献自己的血汗錢供教會教牧掠水住豪宅坐賓士?
支持假神讓自己妻女姐妹孩子有机会供教牧和基徒性侵?
盲目相信假神和支持假神的教会讓其他人能有被性侵的机会和去處?

你直接和間接做了幫兇,巧用这個邪神的名義去鼓勵性侵掠水,道德淪亡,助紂爲虐,你仍覺得對人沒有影響嗎?
你死後才會發現神不存在,但你造下的悪孽,你仍覺得沒有問題嗎?對人沒有影響嗎?

是否基督教慣於:【騙你上當了之後再算】?

基督徒知否傳邪神之教其罪一如賣黑心食物呢?

你去過天堂第幾層, 見過....係咁既咩?
沙文 發表於 2016/3/1 01:07

經上真係話係咁架喎
你唔知咩?
(問下你老婆條經文係邊哩)
死咗的人才知道有没有天堂
lexian 發表於 2016/3/1 01:11

但係有d 未死既人, 就肯定咁話無天堂囉
回覆 49# beebeechan

未死嘅獅子都話有天堂

天堂入便嘅獅子仲唔咬人添

點解獅子又上得天堂呢?

因為獅子做咗好多善事, 咬死咗好多gay督徒

未死嘅獅子都話有天堂

天堂入便嘅獅子仲唔咬人添

點解獅子又上得天堂呢?

因為獅子 ...
沙文 發表於 2016/3/1 03:42

獅子小佢亞女都一樣可以上天堂架

你不如下世做畜牲
回覆 51# beebeechan

咁又唔駛, 小亞女嘅羅特都係義人啦
仲起雙飛添

Lot Being Seduced by his Daughters,1616, Hendrik Goltzius, oil on canvas,

1616, Hendrik Goltzius

1616, Hendrik Goltzius

但係有d 未死既人, 就肯定咁話無天堂囉
beebeechan 發表於 2016/3/1 03:25

你死咗都上唔到天堂,你都好唔到边度去

咁又唔駛, 小亞女嘅羅特都係義人啦
仲起雙飛添

Lot Being Seduced by his Daughters, ...
沙文 發表於 2016/3/1 09:53

你係咪搞錯左?
唔係羅特小亞女
係亞女s 小羅特 (仲係輪小呀!)

羅特兩女咁大個女仲係處
推出門口班暴徒麻甩都唔吼, 寧可玩個男
真係要飲到醉先小到。
你死咗都上唔到天堂,你都好唔到边度去
lexian 發表於 2016/3/1 10:17

好采你無話我要落地獄
都唔係咁衰唶
你我差唔多處境唶
回覆 54# beebeechan

你係咪搞錯左?
若是羅特唔制, 二小姐就唔會得手啦
世上只有羅特試過飲到啤啤俘咩? 若是醉到冇知覺, 根本就起唔到頭
您㨃一支Spirytus, 然後除褲畀我睇下,若然您起到頭嘅, 我就信聖經

世上只有羅特試過飲到啤啤俘咩? 若是醉到冇知覺, 根本就起唔到頭
您㨃一支Spirytus, 然後除褲畀我睇下,若然您起到頭嘅, 我就信聖經

沙文 發表於 2016/3/1 13:00

你抬不起頭唶
你唔得, 有人得架喎

http://www.popularirony.com/2012/03/i-love-city-bus.html
你抬不起頭唶
你唔得, 有人得架喎

http://www.popularirony.com/2012/03/i-love-city-bus.html ...
beebeechan 發表於 2016/3/1 13:45

你摆明就是输咗
回覆 57# beebeechan

此乃咁臨天光升旗禮

Morning Erection
http://www.newhealthguide.org/Morning-Erection.html

醉酒嘅medical studies係咁:
http://www.health24.com/Mental-H ... ting-drunk-20120721

唔識就去睇醫生
https://www.sharecare.com/health ... ility-have-erection

此等經文情節明顯出自冇醉酒經驗青頭仔想當然之作

此乃咁臨天光升旗禮

Morning Erection

醉酒嘅medical studies係咁:

唔識就去睇醫 ...
沙文 發表於 2016/3/1 20:18

無圖無真相
高級模式 | 發新話題
換一個