返回列表 回覆 發帖

Hey hottie, can I buy you a drink?

回覆  beebeechan
而係一個經過擺佈的scenario.
         ...
沙文 發表於 2016/2/19 07:49

咁耶穌當然係特登去敘加哩。。。。有預謀
一般猶太人上加里里唔會行經撒瑪黎亞呢條路。
擺明係推銷活水。
睇怕你都係無讀過若望福音有關的章節。
後面說門徒買了食物回來給耶穌, 叫他食。
耶穌說他剛吃飽了。
耶穌如有需要時, 真係可以不餓不渴。
beebeechan 發表於 2016/2/19 08:13

可以不餓不渴?咁咒颗無花果樹把鬼牙?因為冇果比佢食囉!
咁有power自己变食物出嚟吖,洗乜要咒駡一颗樹咁低格冇品?成個小人咁欵。
不餓不渴?呃你地班腦殘白痴就得!
可以不餓不渴?咁咒颗無花果樹把鬼牙?因為冇果比佢食囉!
咁有power自己变食物出嚟吖,洗乜要咒駡一颗 ...
leefeng 發表於 2016/2/19 08:30

敘加水井, 不是在講井內的水
無花果不結果也不是在講樹上的果。

暫時呢d野對你係太深, 你二時四刻都唔會明白住。
我原諒你架
你繼續喊你既口號哩:" 腦殘, 『滛』棍, 小人, 白痴......."
咁有power自己变食物出嚟吖,洗乜要咒駡一颗樹咁低格冇品?成個小人咁欵。
leefeng 發表於 2016/2/19 08:30

或者我幫你翻譯一下哩。。
power 呢到可以叫作『法力』,
又唔係深字彙, 何必說話時中忽英呢?
搞到中唔得, 英唔掂咁
回覆 19# beebeechan

係咯, 咁佢一時黐起線, 好似任打唔嬲咁, 任強力部門捉上洗頭艇, 咁仲推銷乜活水呢? 屎水就有得賣

這條route係特登整成就擺到明, 但徒弟仔賴底師父去買飯盒, 就必有警轟, 阿穌要同靚太單獨見面, 顯然就係想溝女。

佢引唔到靚太先開口, 唯有拙劣地自己開口問攞水, 靚太閱人多矣, 豈會聽不出佢自吹自擂話畀水人飲的性暗示:我所賜的水、要在他裡頭成為泉源、直湧到永生。

我畀水妳飲, 妳就永遠唔口渴, 言下之意即係我唧尐雨露出來滋潤妳, 妳永遠唔會性饑渴

所以, 實情係阿穌出言挑逗靚太, 徒兒們唔方便在場, 這才是12門徒買飯盒的真正原因!

to be continued....
如果用佛洛依德泛性論角度來看,這段聖經確實充滿挑逗。故事跟住嗰兩句:

婦人說:先生,請把這水賜給我,叫我不渴,也不用來這麼遠打水。
耶穌說:你去叫你丈夫也到這裡來。

換轉直白一些的語氣,即是:

女:官人,我要啊~
男:你唔會突然走個老公或者男朋友出黎捉黃腳雞下話?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
係咯, 咁佢一時黐起線, 好似任打唔嬲咁, 任強力部門捉上洗頭艇, 咁仲推銷乜活水呢? 屎水就有得賣

這條route係特登整成就擺到明, 但徒弟仔賴底師父去買飯盒, 就必有警轟, 阿穌要同靚太單獨見面, 顯然就係想溝女。

沙文 發表於 2016/2/19 13:21

你真唔知定。。
門徒入城去買野食, 當年撒瑪黎亞的城, 猶如旺角, 龍蛇混雜
那年兩個天使去探諾得都俾班憤青起哄要雞姦佢地哩。
12人一齊去, 有個陣勢安全點嘛。

拿。。。。班糞青蠻起黎, 幾十人一隊的防暴隊都無佢地乎

12 人一小隊都仲係幾危險架
婦人說:先生,請把這水賜給我,叫我不渴,也不用來這麼遠打水。
耶穌說:你去叫你丈夫也到這裡來。
..
抽刀斷水 發表於 2016/2/19 20:01

哇, 你仲勁
玩埋 3P
叫雞叫埋人老公。。。

插人又得
俾人插又得?
你真唔知定。。
城內治安好而撒瑪利亞人又好客: 4:40於是撒瑪利亞人來見耶穌、求他在他們那裡住下.他便在那裡住了兩天。

水, 係好多時用作性暗示, 好似: Babe, I'll get you wet.一句就挑起女人嘅情慾.

而一句叫妳老公黎埋, 正是引她自己講:睬, 我冇老公咖

點解阿穌又對她的性伴侶歷史瞭如指掌呢?其實所有charlatans都會事先搜集個client嘅情報先会埋佢身, 《英耀篇》都有教啦。靚太艶名遠播, 阿穌早已對之起痰, 揾人起咗佢底

佢話"你已經有五個丈夫"subtext即係"橫掂都有5虎將, 不如加埋我湊夠6壯士"

"你現在有的、並不是你的丈夫" 就係講佢自己: "妳而家有埋我, 我都唔算係妳老公仔啦"

to be continued.....
Don't know where God is but the Devil is in the details
水, 係好多時用作性暗示, 好似: Babe, I'll get you wet.一句就挑起女人嘅情慾...
沙文 發表於 2016/2/20 00:25

出水荳時咪人生中最性感既時刻囉
"你已經有五個丈夫"

靚太艶名遠播, 阿穌早已對之起痰, 揾人起咗佢底

哇,第六手車主,行左幾十萬公里,應該幾殘下,車殻甩油加內傷,唔可以用艷呢個詞卦

艷就有人包養,仲使鬼自己出黎打水咩
《英耀篇》都有教啦
..

耶穌曰、狐有穴、鳥有巢、惟人子無枕首之所也、
《英耀篇》唔係教呢d
回覆 31# beebeechan

大把人中意古董車, 您錢少就玩唔起
    http://www.gizmag.com/100-most-expensive-cars-of-all-time/32237/
你真唔知定。。
城內治安好而撒瑪利亞人又好客: 4:40於是撒瑪利亞人來見耶穌、求他在他們那裡住下.他便在 ...

因為佢地知耶穌係活水,
佢地想係屋企裝自來水喉入屋,唔使日日去打水

沙文 發表於 2016/2/20 01:05

輪到我威勒
係鍾意

沙文 發表於 2016/2/20 01:05

錢少玩呢d囉
豐歛由人
佢話"你已經有五個丈夫"

女人之前既五個丈夫點解都唔要呢個女人呢?
是否:
女人煮野好難食?
五個丈夫都在床上陣亡了?
呢個女人好難頂?
呢個女人剋死男人? 唔利是?
大編劇點諗?

經上無講, 真係輪到你自由發揮勒?
(睇下點?)
睇怕你都係無讀過若望福音有關的章節。
後面說門徒買了食物回來給耶穌, 叫他食。
耶穌說他剛吃飽了。
耶穌對婦人講解了一餐, 當然飽哂哩
beebeechan 發表於 2016/2/19 08:13

耶穌對着婦人秀色可餐, 當然飽哂,
【基】【篤】邪耶盡顯滛棍屎忽鬼之豺狼真面目!
或者我幫你翻譯一下哩。。
power 呢到可以叫作『法力』,
又唔係深字彙, 何必說話時中忽英呢?
搞到中唔得, 英唔掂咁
beebeechan 發表於 2016/2/19 10:04

點都惦同得過啲外面披着中國人的皮,内里係滛棍腦殘白痴狗奴才屎忽鬼垃圾蟲漢奸賣國賊的BBC基督徒吖!
其實不用講這麼多,一句「這是神蹟」咪搞定咯
高級模式 | 發新話題
換一個