返回列表 回覆 發帖

狗咬狗骨

神的教會控浸信會誹謗
2016年03月06日

【本報訊】香港浸信會聯會去年宣傳舉辦一個名為「辨惑歸正」的課程 ...
抽刀斷水 發表於 2016/3/14 11:18

有與趣知道法庭點判
判左之後自己慢慢研究:
抽刀斷水 發表於 2016/3/15 00:20

呢d 係法庭做既事
唔識既人唔好咁多野講

小心染上『沙文綜合症』

買十蚊,
浸信會會輸

有無人想做莊?
paypal 俾錢
不滿令人誤會是異端???

骗子駡骗子!
作耶經的白痴是骗子!出產:
基督耶和华本身是骗子! ...
leefeng 發表於 2016/3/15 02:40

真響亮
賭博是違反香港法律的行為,不應公開提倡。

不如咁,輸左果位就捐助港幣十元給支持鼓勵離教者的組 ...
抽刀斷水 發表於 2016/3/15 20:07

有莊, 有閒
一於係咁。
保險套掀開天主教內部衝突 教宗權威遭騎士團挑戰
國際 2017.01.13

因為保險套分發問題,創建於11世紀的「 ...
抽刀斷水 發表於 2017/1/21 11:45

真多謝這篇轉貼, 使教宗是教『皇』, 一言堂, 至高無上的, 教皇無誤, 講乜教徒都要跟隨。。。等等的坊間謠言, 一統都是狗翕一通!
有咁過癮既,上一手做乜走都走唔切?
抽刀斷水 發表於 2017/1/22 22:17

到你有命去到85歲時, 先講個位係咪咁過癮, 要不要走唔切哩

單純的人會相信一切公開的「理由」,祝君繼續單純。

教廷權鬥引爆? 教宗退位傳陰謀論
...
抽刀斷水 發表於 2017/1/23 12:14

咁又係呀
今時今日好多人自嗚知道好多內幕,真相,今日睇真D咁款架
例如911, 實在是布殊為找一個攻打拉登而泡製出來的「陰謀」;
60年代人類登陸月球實在是太空署在荷里活的廠景.....之類之類

我都祝你繼續愚蠢

你講埋呢篇咁既引文,真係令我平日對你是有點聰敏的印象,大打折扣矣!!
單純的人是幸福的,簡單地只用相信別人的說話即可,無須深究當中有冇其他理由。陰謀論為何會流行?就 ...
抽刀斷水 發表於 2017/1/24 08:49

咁我都提醒你, 
你在說的前任教宗退休的陰謀論, 你也正是『在相信緊別人的說話即可』, 無深究當中有冇理由。
我用呢尐陰謀論,黎回應你話教宗「一言堂, 至高無上的, 教皇無誤, 講乜教徒都要跟隨」呢尐坊間傳言, ...
抽刀斷水 發表於 2017/1/24 20:34

其實你讀清楚了#13未有?
我幾時曾認為教宗是「一言堂, 至高無上的, 教皇無誤, 講乜教徒都要跟隨」?
騎士團血淚史。。。。。?
高級模式 | 發新話題
換一個