返回列表 回覆 發帖

耶教不信科学

耶穌會與黑社會同義:
黑社會,信唔信我掟你落街?
耶穌會,信唔信我掟你落地狱?
房龍《人類的故事・宗教戰爭》:「新教徒也和天主教徒一樣視科學和醫學為敵人。他們視探究事物本質的人為人 ...
旁觀者 發表於 2016/3/29 00:00

科学可以鑑證宗教真偽,科学可以拆穿基督謊言!

耶經里面的故事發生地点人物等等都可以用科学鑑證去一一拆穿!
科学是基督教的一面【照妖鏡】!
拆來看看。。。。。。看是甚麼的猛料 (或是笑料)

不要『使用空泛語言』, 不然, 你也墮入偽科學的 ...
beebeechan 發表於 2016/3/29 22:50

連7800-9000年前石器时代的[贾湖人]骨头也能出土!
7000-5000年前的古墓骨头也可以找到!(注意:7000年前,基督邪神大話精还未曾創世!)

出埃及成200万人,骨头也没有找到一根?
基督邪神大話精呃你呢种低B白痴卓卓有余!
『搵唔到』就是無, 就是你的科學証明?
真的是典型偽科學矣

因為搵唔到兇手, 於是就是無兇殺案發生 ...
beebeechan 發表於 2016/3/30 01:12

低B白痴耶徒為你个基督邪神大話精駁係冇意義,棧顯出你地耶教只不过是一堆低能白痴的無知垃圾!
就是這個『咁狠有力』的論據呀?
那麼, 經上在那裡說了地球只有6000-7000年 ...
beebeechan 發表於 2016/3/30 00:46

地球當然不只有6000-7000年 !

可惜你地本垃圾耶經寫明地球係于6000年前由你个基督邪神大話精啱啱製造出嚟呢!
當然,啲無赖耶徒梗駁話書上寫6000年前可以係60000億年都得!
点解唔得啫?
成本垃圾寫既内容都係編造加東抄西抄的故事,專用嚟呃啲唔用腦既白痴!

講到自己係尋求真相既人?咁睇下Gauss條Link:
里面有晒你个邪教的[勁假][勁矛盾][勁垃圾]的资料!
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=7776&extra=page%3D2&page=3

睜大你对白痴眼睇清楚,如果呢本書上寫既野【上帝創造萬物發生於公元前四零零四年】都可以當寫錯,
你本垃圾耶经已被確認係垃圾中之垃圾!

基督教——一個充滿謬論的迷信

一六五零年,愛爾蘭聖公會大主教額西爾根據舊約聖經的族譜,計算出上帝創造萬物發生於公元前四零零四年。一七零一年起,英王欽定版聖經創世記的第一頁及欄邊注解中,還赫然印著這個上帝創世的年份。

按:
1. 根據聖經記載,由亞當到耶穌共有 76 代(路加福音 3:23-38),地球只有約 6,000 年歷史。
2. 根據現代科學,目前估計地球約有 4,500,000,000 年歷史。
[color=rgb(255,0,0)]

Gauss 發表於 2012/1/7 20:00
我就係問你, 經上邊到係有咁寫!
你就拎亞哥薯條野出黎玩
beebeechan 發表於 2016/3/30 03:41

你發鳮盲或唔識字呢?鳮乸咁大隻字都扮睇唔倒?耶徒又選擇性扮盲?
Gauss 條野實係堅架咩?
beebeechan 發表於 2016/3/30 03:40

垃圾耶稣够唔系堅,你又信?
黑社會會不會辦一間和勝中學, 新義安醫院, 和安樂老人院,友聯社康中心? ...
beebeechan 發表於 2016/3/29 22:58

黑社會不會辦一間二間教堂,教會攞正牌嚟【收規】嚟傳銷賣〖天國〗空頭支票呃人啲錢!

黑社會不會辦一間二間教堂,教會攞正牌嚟【性侵】啲無辜婦孺,男女!

黑社會不會辦一間二間收容所,攞正牌嚟【性侵】啲無辜少年男女!

黑社會不會不断訓練出一批又一批的騙子牧師神父来傳銷一個天大的謊言!

所謂學校,醫院,老人院,社康中心。 。 。由基督教主辦的有那一間是完全沒有宗教傳銷目的?

不斷利用表面假慈善來推銷一個根本不存在的邪神的邪惡宗教?

收入天文數字,實際用在慈善有幾多呢?

有傳教目的的根本不是慈善,是翻倍傳銷,不斷坐大基督教欺騙世人的循環騙局!
你鳮乸咁大粒痔我就見到
beebeechan 發表於 2016/3/30 11:47

乜你地啲耶徒,尤其是你 beebeechan 日曰你個頭同面都貼住我個屁股牙?
先不管動機
社會是實實在在地受惠了

若我給你五百元一小時來聽我講道
你仆到來都未定 ...
beebeechan 發表於 2016/3/30 23:35
若某地產商(乜叔)說優待基督徒,有信教証明的買樓八折,
呢個壇上的反基憤青爭住入教都似 ...
beebeechan 發表於 2016/3/30 23:52

用[誘餌]来傳教就是基督教[傳銷]手法之一!
本質出發点就不是什么真慈善,真救援!

基督教首先以傳銷販賣慈善方式来傳教就是有利益囘報的目的,
施以小恩小惠:一如在中国派麵粉派麵包,跟住就千百萬倍囘收整個中国的人,錢,地,国家,政治…無所不用其極!

基督教是最卑鄙手段最下流的邪教!
你呢種賣囯賊既基督徒除咗厚顏無恥帮外族人出賣中国重識个屁啦!
扮盲冇睇歷史牙?賣囯賊
基督教永远係第一个扑倒去,基督教唔系有善心,只係霸地盤做傳銷揾銀,擴度另類行騙蜘蛛網!
高級模式 | 發新話題
換一個