返回列表 回覆 發帖

Les Misérables

妖教偏向勞苦大眾?
        屁眼教主曾講過一個人將產業交給三個僕人經營的「寶訓」,盛讚那得到 ...

屁眼教主曾講過一個人將產業交給三個僕人經營的「寶訓」,盛讚那得到五千拿去放貴利賺了五千的僕人,他借那主人的口說:「當把我的銀子放給兌換銀錢的人,到我來的時候,可以連本帶利收回。
旁觀者 發表於 2016/7/6 02:14

你今日每股$45 買了一手0005,
40年後你退休哩,呢手 0005 仍是每股值 $45
你會唔會媽媽聲呢?
經書中表揚有信德的幾位人物: 亞巴郎,雅各伯,約伯,
阿黎瑪特雅的富若瑟 都係疊水之人啵。
beebeechan 發表於 2016/7/5 13:03

挑。。。算老幾?都未上過forbes封面
這位遊客,你一直反覆強調因為教徒朋友善良,而覺得耶教並非太壞。

你能否反證一點,就是耶教可能 ...
抽刀斷水 發表於 2016/7/6 00:07

你都是相差無幾的思維

你一直反覆強調因為有少數不良教徒,神父,而覺得耶教並非是壞。

6 與 9
少數不良教徒,神父,6 與 9 ...
beebeechan 發表於 2016/7/5 13:20

乜少數不良教徒,神父, 真係咁鍾意玩 6 與 9咩?
咁多數不良教徒,神父玩乜嘢多?
其實, 真真正正献身於服務社群嘅人, 係唔會希罕什么和平獎嘅!

好似當年黎德壽, 畀個諾貝爾和平獎佢, 佢都唔要!為人民服務, 根本唔係為咗爛鬼和平獎!

德蘭老母就唔客氣, 對乜獎物獎都來者不拒, 直情係省靚招牌。

好似我咁, 我尋日買咗一支旗仔, 隨即去信諾貝爾委員会, 叫佢地唔好頒和平獎畀我, 我咁先係真心做善事。

至於梵帝岡方面, 我亦已一早通知佢地千祈唔好同我封聖。
Don't know where God is but the Devil is in the details
你今日每股$45 買了一手0005,
40年後你退休哩,呢手 0005 仍是每股值 $45
你會唔會媽媽聲呢? ...
beebeechan 發表於 2016/7/6 05:13

講來講去,還不是屁眼教主心中只有一個利字?
你都是相差無幾的思維
你一直反覆強調因為有少數不良教徒,神父,而覺得耶教並非是壞。
6 與 9 ...
beebeechan 發表於 2016/7/6 05:20

「少數不良教徒、神父」能殺得了以億計的無辜者?用原子彈?用氫彈?
講來講去,還不是屁眼教主心中只有一個利字?
旁觀者 發表於 2016/7/6 21:10

愚公移山故事, 
也不是在教人開山填海, 發展基建
你食北京烤鴨, 也只懂吃鴨壳, 
總是錯過了最好的部份。

大家都係炎黄子孫, 
為何生得你這麼鈍!
真不公平!
唔係啦, 愚公移山對環境破壞極大
大家都係炎黄子孫, 
為何生得你這麼自私!
真不公平!
Don't know where God is but the Devil is in the details
好似我咁, 我尋日買咗一支旗仔, 隨即去信諾貝爾委員会, 叫佢地唔好頒和平獎畀我, 我咁先係真心做善事。

至於梵帝岡方面, 我亦已一早通知佢地千祈唔好同我封聖。
沙文 發表於 2016/7/6 20:23

唉我就無你咁周全,自從創辦離教者之家之後,我只是婉拒了特衰政府頒咩咩紫荊章給我,與及叫邵逸夫獎評審會不要給我獎而已。
偶然俾你超到某人暗中撩鼻屎
你就判定某人平日都係無個人衛生,無家教,無儀態 ...
beebeechan 發表於 2016/7/6 05:09

撩鼻屎撩到拍得成戲,真係好鬼衛生既姐:
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=11862
大家都係炎黄子孫, 
為何生得你這麼鈍!
beebeechan 發表於 2016/7/6 21:34

乜你係炎黃子孫,唔係希伯萊孫子咩?
        如果你精,就應該叫屁眼教主給你做教主老竇(沙兄語),那時要乜有乜,使俾天誅教香港堂堂主用條鐵鍊鎖住蹲在這裏?正戇九!
唉我就無你咁周全,自從創辦離教者之家之後,我只是婉拒了特衰政府頒咩咩紫荊章給我,與及叫邵逸夫 ...
抽刀斷水 發表於 2016/7/6 06:07

咁共和國衛士呢?
咁共和國衛士呢?
沙文 發表於 2016/7/9 05:21

CY都拎唔到啦,我唔駛開聲拒絕了。
高級模式 | 發新話題
換一個