返回列表 回覆 發帖

教會不想你知的聖經內容 (討論)

又想轉移視線?
十字軍係耶稣殺手呀懵佬!
leefeng 發表於 2016/6/2 13:35

你既視線如咸濕佬的視線一樣,好難轉移哩:

你只管「奴」,「滛」,「淫」,「賣國賊」
咸濕女人都無可厚非,但基督徒竟然咸濕未成年的小朋友?基督徒是不是超级衰格?
leefeng 發表於 2016/6/3 01:50

係呀
基督徒也一樣會放屁
放起屁來都是一樣的臭架。。。。
唔信?
你聞聞我的
基路伯——取形於異教神話的二次創作

基路伯,有人獅牛鷹四面的天使,伊甸園和上帝寶座的守護者,取形於美 ...
Gauss 發表於 2016/6/22 00:37

呢d『堅料』實在好易泡製

佛祖都係取形美索不達米亞的神像:

世界童軍都係:

主要成份係: 唔要臉, 作大, 無知
呢個睇完明白哂性經裡面既有問題地方,哈哈哈!
llofreda720 發表於 2016/6/23 16:19

你係咪睇完哈利波特
就企入馬桶, 等沖走, 進入魔幻世界?
哈哈哈!
哈哈哈盧仔呀盧仔, 我經常做慈善,幫助到數以万計嘅‧孤兒, 咁若然我一時身痕, 捉幾個孤兒黎雞姦, 您都好應該識做卦?」條粉腸竟然扮哂嘢:「下官食朝廷俸祿自當一切秉公辦理.....」
沙文 發表於 2016/6/24 14:47

乜依家神父衰性侵,係無「秉公辦理」架咩?
回覆  Guest from 139.59.170.x

:「我傳福音原沒有可誇的,因為我是不得已的。若不傳福音,我便有禍了。 ...

:「我傳福音原沒有可誇的,因為我是不得已的。若不傳福音,我便有禍了。我若甘心做這事,就有賞賜;若不甘心,責任卻已經託付我了。」
leefeng 發表於 2016/6/26 00:41

雖說每個基徒都有責任傳福音。

說上邊話的人是保祿。
他這樣說, 是因他在前往大馬革路上, 有過很特殊的經歷, 從此不傳福音便有禍。
一般信徒又不是保祿, 耶穌也没有叫他們賣命殉道來教。
一般信徒也不用保祿上身似的。

另外, 傳福音, 不等如拉人去教會入教, 交人頭。
做好自己已經是在傳福音哩

這也是反基Gauss 不想你知的真相。
真相係, 其實gay徒医生能在佛教医院撈, 係佛祖的宗教寬容.
調轉頭佛教僱員喺gay督公司, 唔該執包袱躪屍啦善 ...
沙文 發表於 2016/6/26 01:20

未必係寬容, 係馬死落地行。
開辦左一間醫院, 又請唔到信佛既醫生 (佛徒人才有限卦)
信基督既都要殺哩。。。
行醫唶。
冇宗教信仰之死者, 若是去揾和尚道士打齋超渡, 都好易話為, 絕冇托手月爭,
沙文 發表於 2016/6/26 05:49

你都硬隠膠,
成一萬三千皮, 梗係唔托手掙, 
爭住做添

神父做葬儀不收費用的

有問:
同樣係和尚, 點解係香港殯儀館要收貴d?
唸經時用多左法力?
回覆  沙文

就唔会有,0·001/4 就差不多嘞!
leefeng 發表於 2016/6/28 05:46

呢d係乜春數學?
0.001÷ 4都唔識計, 叫您阿媽凑您番幼稚園低班啦
沙文 發表於 2016/6/28 10:14

四分一我就識
四分之 0.0001 就奇葩

猶如有人問你碌野有幾長,你答: 3 吋 3厘米
回覆  Guest from 159.203.84.x

請問你既「覺得」,係基於咩既現象或事實而推論出黎既呢? ...
抽刀斷水 發表於 2016/6/28 20:23

取自:

基督徒迫害科學家罪惡史(四至十八世紀)
作者:不詳

自從公元312年君士坦丁宣布合法化基督教後,基督徒就從被迫害者變為迫害者。他們敵視一切不乎合聖經的東西,包括新思想及科學等。歷史上就有很多偉大的 思想家及科學家被基督徒迫害。到中世紀,更出現羅馬教廷的「宗教裁判所」及加爾文的「宗教法庭」等合法機構迫害所為的「異端」。宗教裁判所前後共經歷約 500 年,15世紀以後,西班牙的宗教裁判所最為殘暴,僅 1483年至 1820 年,判處的異端份子達 38萬多人,被火刑處死的達10萬餘人。而僅僅在 1480-1488年間,被火刑處死的達 8,800人,受懲處者有 96,494人。

在那論欄內早說過這種報導是如何失實和給誇大了
Ha ha, 佢明知自己話寬恕佢, 條友一樣要入冊, 佢寬恕嘅影响力連條毛都冇, 咁又何須介意寬恕一下呢?
條友想 ...

而且, 連"婉拒"都費卵事, 直情係"峻拒", 在嚴峻形勢下的拒絕:
"他也請求覲見現任教宗方濟各,遭教廷峻拒。"
沙文 發表於 2016/6/29 21:02

即使接見左佢
你呢種人, 
又會轉調, 改唱:『特事特辦』

正一講人亂港
回覆  beebeechan
唔會啦, 我應承您, 只要慌祭角接見左佢,我呢種人, 
不會轉調, 改唱:『特事特辦』
...
沙文 發表於 2016/7/3 22:21

你呢種人