返回列表 回覆 發帖

佛教與耶穌是否有淵源?

耶稣故事係抄人地埃及神话,全本耶经都係抄抄埋埋老作一通的古仔書,咪當真喎! ...
leefeng 發表於 2016/8/30 13:14

但在網上左抄右傳的,
你就一樣當真, 信十足
白膠黐
白膠黐得过你呢件白膠黐耶徒bbc?
耶稣咁把炮叫佢出现比全世界见到吖笨!
耶稣咁把炮叫佢比全世界冇牧师 ...
leefeng 發表於 2016/8/31 00:23

如果只因為你在叫, 耶穌便要行出黎,
咁先係無把炮。
我唔叫,佢都唔躪出黎咖啦
沙文 發表於 2016/8/31 02:58

有時 唔使人叫, 
耶穌都會黎
Jesus visits dying Muslim in hospital room, brings healing
http://blog.godreports.com/2012/09/jesus-visits-dying-muslim-in-hospital-room-brings-healing/

回教徒病到瘟瘟燉燉時唔見到亞拉, 係見到耶穌既?
唔係日有所思, 夜有所夢架咩?
揸車行過紅燈區, 確係唔叫, 鶯鶯燕燕都會自動嬲上黎,揾食唔係咁易, 做雞同做救主一樣, 總之做生意太被動係 ...
沙文 發表於 2016/8/31 05:13

好一句「揸車行過」!
你聞到雞味之卦

拿, 呢位兄台停左係紅燈區成晚都無人嘍
鶯鶯燕燕都會自動嬲上黎
沙文 發表於 2016/8/31 05:13

說明你天生一副淫相, 賤樣。
一眼睇出條野衝動, 特登黎搵個窿
冇腦兼白痴就会判斷不到誰抄誰!
前3200年至前3101年的这一段期间被称为前32世纪。
埃及神话(同时也是古埃 ...
leefeng 發表於 2016/9/1 00:02

要講判斷能力, 你的常理更白痴兼無腦。
說福音作者說耶穌的事是抄自埃及神話,
有問, 這等埃及神話, 經過3000年後, 是否仍在中東地中海一帶坊間流傳?
公元前3000年埃是一等一強國, 埃及人神話才多人知曉流傳。

耶穌年代, 希臘, 羅馬的國勢比當時的埃及強得多, 
坊間流傳的都是希臘, 羅馬人的神話, 
有誰會還用過時的傳說?

猶如大陸老翻手機, 都翻 iphone 6, samsung流行型號,
有誰會去翻 motorola 的大水壼?

你耍白痴才是
..
你自己都知耶经的耶稣故事係2000年,你話係誰抄誰呢?哈哈哈哈

白痴仔
你又憑甚麼証明到創世紀中的神話,
是比埃及人的晚?
冇腦兼白痴就会判斷不到誰抄誰!
前3200年至前3101年的这一段期间被称为前32世纪。
埃及神话(同时也是古埃 ...

人類登陸月球, 在中國神話中早便有: 嫦娥奔月。
那麼美國60年代登陸月球的不會是真事, 是抄襲?
即使是與傳說神話相似的, 也可以是發生過的事實。

埃及神話中有處女生子又如何?
不等如日後没有處女生子的事發生過。
leefeng 你應該學下反基, 反得有點智慧
不要白白痴痴地。。。人云你亦云, 聽者也暈了
你咁講就已经证明你不但白痴兼無腦而且係低能果隻!
你自己都識講當時坊間流傳的都是希臘, 羅馬人的神 ...
leefeng 發表於 2016/9/1 07:28

乜耶穌的故事來自羅馬人神話的嗎?
你在網上抄野都抄得屎過人!
係來自羅馬人新聞
沙文 發表於 2016/9/1 07:48

我唔係一定要有興趣睇你條野既
死白痴!
中國神話嫦娥奔月係美女飄飄然优美地飛升上月亮架!
乜人類用舊鉄去登陸月球的麻甩佬似嫦娥咩? ...
leefeng 發表於 2016/9/1 11:11

你都唔死蠢得哂

咁耶穌故事又係咪同埃及/希臘神話一模一樣既呢?
白痴仔,你答我哩
你件beebeechan都唔死蠢得哂
耶穌故事係唔係同埃及/希臘神話一模一樣?
白痴佬,你自己睇哩 ...

...
leefeng 發表於 2016/9/1 11:29

在該論題
http://exchristian.hk/forum/view ... &extra=page%3D1
#32 開始你便可以拜讀到我的回覆反駁
你都自己睇
(記得睜大眼睇清楚d)
每一個年代, 也有該年代盛行的東西, 你用, 我用 =抄

leefeng 發表於 2016/9/2 00:21

我用三星, 你又用三星
你係咪抄我?

乜你咁忍硬膠既
边个咁忍硬膠全版有眼见,死拗係冇用既,耶稣抄袭已係事实,你件假神耶稣同埋你地呢班耶徒註定成为 ...
leefeng 發表於 2016/9/2 01:56

咁我都可以口講:
你是一團硬膠, 都是事實哩
你死拗係冇用既
耶徒beebeechan你的垂死掙扎只有更顯出你的确係硬膠,都已是事實啰,你死拗係冇用既!
耶稣教遲早变过街老鼠,人見人打

leefeng 發表於 2016/9/2 04:49

你在文字自淫。。。
你既高潮黎左未呀?
淫棍耶神就有你呢种淫棍耶徒,耶经内盡是淫秽的内容,你呢个淫徒咪有样学样,日日口吐淫字满腦淫秽加屎 ...
leefeng 發表於 2016/9/2 06:52

潮吹哩。。。。
高級模式 | 發新話題
換一個