返回列表 回覆 發帖

英國不再是一個基督教國家

有尐嘢係一定嘅
係大多數人信奉顛鼠教的煩帝肛
就連全世界最豆腐潤嘅清真寺都冇

你把全部顛鼠教徒都是不 ...
沙文 發表於 2017/2/8 07:45

梵蒂崗人口四百多人, 無人是回教徒, 
起一所清真寺托咩

而家世界係dominant market 話事嘅, 呢到冇客, 就要去第二度搵食
有尐嘢係一定嘅
係大多數人信奉顛鼠教的煩帝肛
就連全世界最豆腐潤嘅清真寺都冇

https://www.quora.com/Are-there- ... the-mosques-located

你把全部顛鼠教徒都是不能包容其他宗教的哩。。。。
眼光要放遠大一點,不是只聚焦在極少數的顛鼠教上。
Don't know where God is but the Devil is in the details
而家世界係dominant market 話事嘅, 冇人buy 10字架, 就要下架:
沙文 發表於 2017/2/7 18:42

唔一定既
係大多數人信奉回教的巴基斯旦
就有人竪立了全亞洲最大的十字架

你不要把全部回教徒都是不能包容其他宗教的哩。。。。
眼光要放遠大一點, 不是只聚焦在極少數的ISIS上。
而家世界係dominant market 話事嘅, 冇人buy 10字架, 就要下架:
沙文 發表於 2017/2/7 18:42

在商言商, 睇錢份上嘛
麥當奴向來都是賣牛肉漢堡飽做主打,
去到印度, 份菜牌都只係得雞, 魚, 齋, 咖哩哩

麥當奴招牌, 向來都係紅底,黃字
去到歐洲, 要討好環保人仕, 都用了綠色底哩
據英國《衛報》今年5月發佈的一條消息說,英國一家名為「奈特森」的民調機構就「不列顛人社會態度」所作的 ...
抽刀斷水 發表於 2017/2/7 16:59

通常這種調查, 只是發出幾千份問卷, 規模大點的調查已經應付不來。
以為只憑幾千個回應便能代表大英六千六百萬人口的意見, 
猶如伸出隻手板向天, 便說能預測天氣一樣的兒戲。

尚未去看是項調查的取樣方式是否平均, 問題作式是否有誤導, 不客觀的地方。

只有很單純的人才只會看結果,用結果來造文章,吹水, 不去看調查方式。
http://sports.sohu.com/20170125/n479574383.shtml
Don't know where God is but the Devil is in the details
高級模式 | 發新話題
換一個