返回列表 回覆 發帖

點解家長唔係趕緊稟神求助?

教堂清洁工突发狂 挥刀追着人砍

2017年2月16日 星期四 03:08 PM
麦波申一教堂惊传血案,26岁清洁工不知何故发狂挥刀追砍,幼稚园紧急“大封锁”,教堂职员、另一清洁工以及友人受伤送院,清洁工最终被捕!

这起事件昨早10时发生在麦波申附近运涛道(Wan Tho Ave)一教堂,被捕的是一名26岁的清洁工。

据悉,这名清洁工不知何故在厨房附近发狂,拿起菜刀追着人砍,从大楼内追到外头的停车场,留下骇人血迹,教堂附属幼稚园几名学生的家长惊见这一幕,赶紧报警求助。

教会主任牧师许国川受询时透露,发狂男子是外包清洁公司的职员,他的一名友人、同事以及一名教会职员因此受伤送院。

许国川透露,教会的幼稚园当时正在上课,师生都在课室内,立即按照程序封锁所有课室以及教堂办公室,所幸小朋友没有目睹到惊心动魄的一幕。

警方到场之后将涉案清洁工制服,并以使用危险武器导致他人重伤的罪名将他逮捕,警方受询时表示,案件仍在调查中。

三名伤者则在清醒状态下送往陈笃生医院接受治疗。

据悉,清洁工被捕时情绪有些不稳定,为何突然发狂袭击友人和同事,目前不得而知。

完整报道,请翻阅2017年2月16日的《新明日报》。
http://www.zaobao.com.sg/znews/singapore/story20170216-725502
其實佢地究竟係信差佬定信上帝多尐?
Don't know where God is but the Devil is in the details
教堂教会根本就係魔鬼魑魆魅魁魍魃魉个巢穴,
只有蠢人先至以为係神竇!
教堂教会根本就係魔鬼魑魆魅魁魍魃魉个巢穴,
只有蠢人先至以为係神竇! ...
leefeng 發表於 2017/2/18 02:50

姓魏既, 一定好很蠢
妖徒均有精神病,呢啲只係小意思。
     加拿大巴士殺人案,李偉光弟兄重將受害者嘅肉同內臟都食埋添。
     加拿大巴士殺人案,李偉光弟兄重將受害者嘅肉同內臟都食埋添。 ...
旁觀者 發表於 2017/2/18 03:18

個位李先生, 有冇.........
?
     加拿大巴士殺人案,李偉光弟兄重將受害者嘅肉同內臟都食埋添。 ...
旁觀者 發表於 2017/2/18 03:18

唔止:信了基督教就是精神病的開始!
  個個信了基督教都說主曾經與他們對話,輕則精神病,重則殺人或自殺!

重有【十字架插喉】認定女兒鬼上身 狠母「驅魔」瘋狂用十字架插喉插死個女。
韓牧師夫婦殺女藏屍房間
奉耶穌之名發狂拿刀殺人
夫屍藏家半年祈禱等復活…
多不勝数

重未計主叫佢地姦淫那些!

唔止:信了基督教就是精神病的開始!
  個個信了基督教都說主曾經與他們對話,輕則精神病,重則殺人或自 ...
leefeng 2017/2/18 05:17 提交

廿一世紀版辟邪紀實?
各位有用禀神來解決問題嘅版友, 一定有咁嘅体驗:
禀神, 係有局限性嘅, 佢嘅局限性並非來自您有幾神心、代稟人數夠唔夠叠馬。 而係在於時間上稟唔稟到。

對於一些非迫切性問題,  您有機會慢慢稟, 例如生cancer、重啟政改、老婆冇仔生....

但例如係本帖所提及的顛佬斬人、地鐵站放火、或者您在海上游游下水轉身發現一條大白鯊正在9米外向您衝埋黎...您只趕得切講「亞孟」兩個字,就已中招。只稟亞孟兩個字,天主根本都唔知您想點, 所以出唔到手。牧師只能在您乸嘢之後先叫人補飛:
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20170211/56290035

以上嘅 scenario, 都叫做有時間稟兩字, 但有時有些情况係,您坐架飛機被ISIS放咗炸彈、或MH17中飛彈, 死咗都唔知咩事, 禀碌竹咩?

所以, 唯一解決此類問題的辦法, 就係稟神稟得密過醫屍難。每5分鐘稟一次,  內容盡量涵蓋各種可能遇到嘅危機。
Don't know where God is but the Devil is in the details
各位有用禀神來解決問題嘅版友, 一定有咁嘅体驗:
禀神, 係有局限性嘅, 佢嘅局限性並非來自您有幾神心、代稟 ...

以上嘅 scenario, 都叫做有時間稟兩字, 但有時有些情况係,您坐架飛機被ISIS放咗炸彈、或MH17中飛彈, 死咗都唔知咩事, 禀碌竹咩?

所以, 唯一解決此類問題的辦法, 就係稟神稟得密過醫屍難。每5分鐘稟一次,  內容盡量涵蓋各種可能遇到嘅危機。
沙文 發表於 2017/2/21 01:57

所以, 平時要稟定, 咪臨急抱佛腳。
天主經有教:
『.......求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣;不要讓我們陷於誘惑;但救我們免於凶惡。』
你每日都唸哩, 
一日四次
四小時一次。
一日四次
四小時一次。
beebeechan 發表於 2017/2/20 10:17

呢個頻率顯然就係唔夠啦。
至少每分鐘一次先夠稳陣
而且,瞓緊覺嗰陣突然地震都一樣係稟唔到。
其實, 我小学嗰陣係讀顛鼠教學校, 都唸這過段稟神, 中學轉咗新教學校就冇咁樣唸過。

但係我唔明, 點解我稟神嘅効用仲勁過同我嘅性能力, 可以維持咁耐。

呢位神父每分鐘唸一次, 唸足80年都照乸嘢:
http://cn.rfi.fr/%E6%94%BF%E6%B2 ... D%E5%89%B2%E5%96%89

點解天主唔叫 ISIS 鋸我條頸卻去鋸佢條頸呢? 莫非我真係神心過佢?
點解天主唔叫 ISIS 鋸我條頸卻去鋸佢條頸呢? 莫非我真係神心過佢?
沙文 發表於 2017/2/21 06:12

好簡單。。
鋸你條野, 無價值。
鋸神父條頸, 宣傳效果比你條頸大
您即係話稟都冇撚用,其實天主係睇边個有利用價值
您即係話稟都冇撚用,其實天主係睇边個有利用價值
沙文 發表於 2017/2/21 06:20

鋸人頸, 又唔係天主既意思黎
ISIS 唔拜天主既
但係被鋸頸就係嘞
天主覺得神父先係佢重用嘅器皿, 有利用價值, 所以佢先遭殃
但係被鋸頸就係嘞
天主覺得神父先係佢重用嘅器皿, 有利用價值, 所以佢先遭殃 ...
沙文 發表於 2017/2/21 06:35

正係神父是被重用既器皿, 所以先有唔抵得既人(或受魔鬼所托卦)黎搞破壞。
正如賊佬入金舖搶劫, 梗係擸d貴價鑽石金條哩。。。
唔通去擸d幾百皮一條既山寨貨色咩
神父是被重用既器皿, 就係因爲佢唸「救我們脫離兇惡」唸得多。
我唸得少,所以冇事。
唸得愈多愈濕滞, 惹到一身蟻, 天主都唔睬佢。
稟神求助唔靈, 仲有一個理由

「但救我們免於凶惡」, 「我們」究竟包括咩人?
譬如,board咗 MH17之後, 得您一個唸「但救我們免於凶惡」。 上主話: X那媽您一句「我們」就要我救哂全機人咁佢地咪好著數?
但如果佢淨係賜降傘畀您, 咁烏克蘭差佬唔捉您入黑房就有鬼矣 --- 民航機有降傘,您仲唔係同謀?
我唸得少,所以冇事。
佢唸得愈多愈濕滞, 惹到一身蟻, 天主都唔睬佢。
沙文 發表於 2017/2/21 19:20

你唔使唸架哩。。。你都唔係魔鬼要誘惑, 要搞的對象。
猶如豬扒妹半夜三獨自返屋企,行後巷上樓梯都唔使怕,包保唔係色魔既對象,
父母兄弟都安心。

橫掂你遲早都係歸魔鬼名下架咯, 魔鬼無謂屣時間係你身上嘛。
梗係去搞d會接近上主既人囉
高級模式 | 發新話題
換一個