返回列表 回覆 發帖

不如試下揾道士?

「官邸裡有鬼!」氛圍怪異驅魔無效 巴西總統一家驚逃
中央社 2017/03/12 14:36:00
友善列印友善列印
好友人數   
A- A A+
巴西週刊11日報導,總統泰梅爾(Michel Temer)抱怨他的豪華總統官邸氛圍怪異,甚至懷疑鬧鬼,讓他匆匆搬回先前居住的副總統官邸。

英國「每日星報」(Daily Star)與法新社報導,泰梅爾本週被爆料搬出總統官邸「黎明宮」(AlvoradaPalace),而後帶著選美皇后妻子與7歲兒子回到較小的副總統居所,讓關注巴西政治的各界人士大吃一驚。

現代派的黎明宮是由巴西建築師尼麥爾(Oscar Niemeyer)設計,附設大泳池、足球場、小禮拜堂、醫療中心與大草坪,稱得上是許多人心中的夢幻住宅。

但76歲的泰梅爾說與他的33歲妻子馬塞拉(Marcela)都覺得房子有鬼。巴西「展望周刊」(Veja)引述泰梅爾說:「我覺得那裡有點怪。我從第1晚開始就睡不好,那裡磁場不好。」

「馬塞拉也這樣覺得,只有(我兒子)米榭辛諾(Michelzinho)喜歡那裡,他到處跑來跑去。」

根據「環球報」(Globo)報導,馬塞拉找神職人員來試圖驅逐惡靈,但徒勞無功。

泰梅爾一家隨後搬回同樣奢華但較小的大鸛宮(Jaburu Palace)。

大鸛宮是泰梅爾之前擔任副總統時的居所,在去年前總統羅賽芙(Dilma Rousseff)因非法操作國家預算,遭彈劾下台前,泰梅爾都住在此處。

羅賽芙下台後,泰梅爾自動接任總統職位並搬進黎明宮,但他留下的副總統職位無人填補,因此他現在才能選擇搬回副總統官邸。

泰梅爾自己現在也在高等選舉法院打官司,他遭控在2014年與羅賽芙搭檔競選時,收受非法獻金。
有家居古法架

就係麻甩佬係屋企唔好著褲,
條野揈下揈下,
扯起左仲勁, 
陽氣重
驅陰氣
鬼都怕。
回覆 2# beebeechan

咁呢樣我就知。貴教驅魔不嬲都係採用此法。條野揈下揈下,驅下魔, 又方便屌事主。
First Lady已經試過損揾貴教, 但貴教冇L用,我先至recommend道士:  

"馬塞拉找神職人員來試圖驅逐惡靈但徒勞無功。"
回覆  beebeechan
First Lady已經試過損揾貴教, 但貴教冇L用,我先至recommend道士:

沙文 發表於 2017/3/14 17:32

那些年, 中環美利大厦鬧鬼,
港府又搵道士, 搵左和尚既?
梗係道士唔夠蒲。。。口碑唔好。
你真好胡勒撳掹!
和尚係超渡。
超渡同驅逐嘅philosophy唔同, 驅, 係治標唔治本, 更何況貴教係驅唔到
Don't know where God is but the Devil is in the details
和尚係超渡。
超渡同驅逐嘅philosophy唔同, 驅, 係治標唔治本, 更何況貴教係驅唔到 ...
沙文 發表於 2017/3/15 00:05

超度去彼岸, 
即係遞解出境。。。。。特朗普上身
和尚係超渡。
超渡同驅逐嘅philosophy唔同, 驅, 係治標唔治本, 更何況貴教係驅唔到 ...
沙文 發表於 2017/3/15 00:05

有時治標緊要過治本
唔通ER 班大夫, 個個去煲中藥俾班急症病人治本咩!
ER大夫,治完標就送patient入 ICU 跟進治本。
即係信完夭主教治標, 就信道教治本
但係巴西 First Lady揾顛鼠教, 連標都治唔到, 咪直接揾道士咯。
Don't know where God is but the Devil is in the details
ER大夫,治完標就送patient入 ICU 跟進治本。
即係信完夭主教治標, 就信道教治本
但係巴西 First Lady揾顛鼠 ...
沙文 發表於 2017/3/15 05:51

咁我腎弱氣弱
係咪可以係 ICU 住番一年數載, 固本培元?
但係巴西 First Lady揾顛鼠教, 連標都治唔到, 咪直接揾道士咯。
沙文 發表於 2017/3/15 05:51

驅魔係驅真魔
唔識驅『疑心生暗鬼』
唔係同一瓣, 係另一個地柏文既

或者呢個第一夫人惹火一濟
係班總統府警衛保安成日裝佢, 芨野
所以顛鼠教水皮過人咯。得個「驅」字 , 又唔係乜鬼都得。ER又請巫醫駐診, 唔請神父: https://www.fastcoexist.com/3068680/this-hospital-bridges-traditional-medicine-with-hmong-spirtuality-and-gets-results
高級模式 | 發新話題
換一個